0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Emoții uriașe la primul Curs de Public Speaking DallesGO

Emoții uriașe la primul Curs de Public Speaking DallesGO

Prima întâlnire cu o cameră ori scenă deschisă nu este ușoară sau cel puțin asta ne dovedesc de fiecare dată persoanele care se înscriu la Cursul de Public Speaking DallesGO. De cum intră pe ușă, caută cu privirea un loc unde să se simtă confortabil. Emoțiile li se citesc pe chip, cu toate că nu știu încă ce îi așteaptă. Aste pentru că la scurt timp după ce se acomodează cu sala spațioasă, Teodora Mețiu, profesoara cursului,  le spune că prima ședință este cea mai grea: „Ne punem față în față cu ce suntem pe interior.” Ei bine, primul curs este caracterizat așa din cauza provocării pe care o au de trecut cursanții. Mai exact, trebuie să vorbească timp de un minut în fața camerei. Poate pare simplu din exterior, însă nu este deloc așa atunci când ești tu cel care se află în fața obiectivului, privit de aproape 20 de oameni care își așteaptă rândul și de cea care urmează să fie, într-un sens constructiv, cel mai mare critic al tău, Teodora Mețiu.

Subiectul despre care vorbesc este unul ales de profesoară, cu doar câteva secunde înainte de a începe să își susțină discursul. În cor se strigă: „1,2,3 și ești live”! Urmează o pauză de două secunde după care fiecare cursant începe să prindă curaj și să vorbească. Cu fiecare propoziție, obrajii li se înroșesc mai tare, din când în când mai rămân fără cuvinte, așa că se opresc timp de câteva secunde și uneori râd rușinați. Bineînțeles nu lipsesc sunetele ș, ț, ă, care nu ar trebui să se audă și pentru care Teodora are grijă să le atragă atenția la final. În tot acest timp, emoțiile se simt și în sală la cei care urmează. Din câte un colț se aude câte un oftat, iar mulți dintre ei își freacă mâinile sau dau obsesiv din picior, semne sugestive pentru stres. Încearcă să tragă de timp pentru a nu fi ei printre primii care merg în fața camerei. Cu toate acestea odată ce își susțin micul discurs, se simt ușurați. Iar după ce ascultă feedback-ul și încurajările Teodorei, își dau seama că aceste înregistrări vor fi doar materiale pe seama cărora o să se amuze la finalul cursului, atunci când vor evolua și își vor îndrepta toate greșelile.

Profesoara privește dintr-un colț, iar după ce un cursant termină de vorbit, se ridică și se așează în fața fiecăruia. Îi privește în ochi și îi caracterizează în funcție de felul în care vorbesc, dar și de modul și argumentele cu care își susțin subiectul. Toate caracterizările s-au potrivit cu felul de a fi al cursanților. Chiar și ei sunt șocați de cât de multe pot exprima despre ei într-un discurs de un minut. Mai mult, tonalitatea vocii este un și ea unul dintre criteriile care o ajută pe Teodora să identifice trăsături specifice personalității fiecărui cursant. De asemenea, profesoara DallesGO le evidențiază atât calitățile pentru ca ei să își prindă curaj în proprile forțe, dar și defectele pentru a ști exact fiecare ce are de modelat astfel încât să devină un public speaker bun.

Practic, Cursurile de Public Speaking DallesGO vei învăța, arta „vorbelor bine spuse”, prin însușirea rostirii corecte a sunetelor dintr-un cuvânt, a găsirii ritmului, intonației, modulațiilor vocii, volumului și frazării potrivite. Astfel, vei obține maximum de impact în rândul celor care te ascultă. Vei deveni o personalitate convingătoare, autoritară, seducătoare sau sensibilă, în funcție de interesul și aria ta profesională.

La finalul primei ședințe toți cei prezenți au reușit să se cunoască pe sine puțin mai bine. Așa cum a spus și Teodora pe parcursul cursului, “în spatele fiecărei frici stă o dorință”, iar această frică o vor putea înfrange toți cei care decid să se înscrie la Cursurile de Public Speaking DallesGO.