0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Wedding Planning, domeniul care îți dă ocazia să faci oamenii fericiți

Wedding Planning, domeniul care îți dă ocazia să faci oamenii fericiți

Elena Neagu, profesoara Cursului Wedding Planning DallesGO, a trăit multe experiențe pe care abia așteaptă să le împărtășească celor care aleg să facă primul pas în acest domeniu cu ajutorul școlii noastre. În spatele acestei meserii, există secrete pe care, cu siguranță, le veți descoperi în cadrul cursului. Cu o experiență de peste 20 de ani în organizare de evenimente, Elena Neagu este Președinta în România a IWPA – International Wedding Planners Association, iar acest rol important pe care îl are va fi un avantaj extraordinar pentru cursanții noștri. Aceștia vor avea parte de oportunități uriașe în acest domeniu, atât în România, cât și în multe alte țări.

DallesGO: Ce ne poți spune despre funcția pe care o ocupi (Președinta în România a IWPA – International Wedding Planners Association)?

Elena Neagu: Asociația este prezentă în mai multe țări. Fiecare țară are câte un președinte ale cărui atribuții sunt de a face cunoscută asociația pe piața de evenimente a țării pe care o reprezintă și de a crea o rețetă de networking între România și celelalte țări partenere.

DallesGO: Bănuim că nu oricine ajunge Președintele unei asociații de un asemenea calibru.

Elena Neagu: În cei 22 de ani de când activez în industria ospitalității, m-am ocupat de proiecte în turism național și internațional, am organizat congrese și expoziții internaționale și naționale, cât și evenimente private. Din anul 2008, am început să organizăm pentru piața din România evenimente private în străinătate și m-am îndrăgostit de acest sector al industriei ospitalității (destination wedding).  Odată ce am început să participăm la workshopuri și congrese internaționale pe segmentul destination wedding, mi-am dorit să promovăm și România în străinătate, ca pe o posibilă destinație de nuntă pentru cupluri. Din acest motiv, în anul 2019, împreună cu alți colaboratori din sectorul de evenimente private, am început să organizăm o serie de ședințe foto stilizate în diverse regiuni ale României, ședințe ce au fost publicate în diverse reviste, site-uri și blog-uri din străinătate. Tot din 2019, fac parte din IWPA și reprezint România în asociație. Anul acesta am preluat funcția de Project Manager al IPWA prin intermediul căreia voi organiza și coordona proiectele de educație, promovare și socializare la nivel internațional. Consider că în viață nimic nu este întâmplător și propunerea primită de la DallesGO de a susține Cursul de Wedding Planning a sosit la momentul potrivit.

DallesGO: Ce beneficii au cursanții DallesGO din faptul că faci parte din această IWPA. Ce detalii ne poți da și ce beneficii crezi că vor avea cursanții de aici?

Elena Neagu: IWPA deține și o platformă online de cursuri în industria ospitalității ce se adresează tuturor membrilor săi. Cursul de Wedding Planning susținut de mine este autorizat de către asociație, iar cursanții ce vor finaliza cu succes cursul vor putea deveni membri ai asociației și vor beneficia de invitații la evenimente internaționale în domeniu, accesul la rețeaua de furnizori și planneri internaționali, schimb de experiență și așa mai departe.

DallesGO: Consideri că prin colaborarea cu DallesGO putem dezvolta conceptul de weding planning în România?

Elena Neagu: Conceptul de wedding planning este în continuă dezvoltare la nivel mondial. Este important să urmăm tendințele internaționale și să le adaptăm la piața din România. Împreună cu DallesGO, putem informa și educa viitorii wedding planneri din România, conform conceptelor internaționale.

DallesGO: Ce ne poți spune despre schimburile de experiență pe care le vor avea cursanții DallesGO?

Elena Neagu: Pe lângă partea teoretică, un aspect important al cursului îl reprezintă practica. Cursanții DallesGO vor avea ocazia să interacționeze cu diverși furnizori din România și să pună în practică informațiile primite. Obiectivul meu principal este ca la finalul cursului să fie încrezători și capabili să organizeze și să coordoneze un eveniment, de la concept și până la finalizare.

DallesGO: Ce detalii ne poți da despre agenția coordonată de tine, care se va lansa în colaborare cu DallesGO?

Elena Neagu: Dorim să devenim cea mai mare agenție de weding planning din România. Astfel, vom avea posibilitatea să acoperim cu wedding planneri toate zonele țării.

Foto: Ioana Porav

DallesGO:  Tu ești specializată pe destinațion wedding, iar acesta este chiar un plus al echipei tale. Ce ne poți spune despre acest aspect?

Elena Neagu: Punctul forte al echipei îl reprezintă conceptul de destination wedding. În anul 2008, am avut primul eveniment în Republica Dominicană. A fost un elopement. La vremea respectivă conceptul de elopement nu exista. Noi le numeam atunci nunți în paradis. Au urmat alte evenimente foarte restrânse în destinații exotice, după care am început să facem în 2010, nunți pe plajă în Grecia și ulterior în Italia. Având în vedere experiența vastă în domeniul turismului, conceptul de destination wedding m-a ajutat să mă dezvolt și mai mult. Așa cum am mai spus, sunt îndrăgostită de acest domeniu, îmi oferă satisfacții și am ocazia de a face oamenii fericiți.

Elena, organizând o nuntă în Mikonos

DallesGO:  Cum este experiența colaborării cu wedding planneri din alte țări?

Elena Neagu:  Sunt obișnuită să mă bazez pe colaboratorii mei. În cei peste 20 de ani în domeniu, am învățat să am încredere în oameni și am înțeles că succesul se datorează în principal echipei. Uneori este dificil pentru că fiecare țară are un anumit stil de muncă și atunci trebuie să mă adaptez pentru a avea un eveniment de succes. Însă, trebuie să acord credit și partenerilor din străinătate care sunt și ei, la rândul lor, obișnuiți să colaboreze cu diverse naționalități și atunci tranziția și integrarea este mult mai ușoară.

DallesGO:  Ce noutăți ai pentru noi, dar și pentru cursanții DallesGO?

Elena Neagu:  Pentru a vă introduce în lumea mea, ca și președintă IWPA chapter România, dar și destination wedding planner, vă invit să îmi fiți alături în călătoria mea în Italia la workshopul Discover Italy din Cinque Terre și Fam Trip-ul din Toscana. De abia aștept să ne cunoaștem la curs și să pornim împreună călătoria în lumea experiențelor.