0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Andreea Vasile și experiența de la filmări pe care nu o va uita niciodată

Andreea Vasile și experiența de la filmări pe care nu o va uita niciodată

Actrița Andreea Vasile, profesoara Cursului de Actorie DallesGO, a participat recent la Praga, la premiera filmului “V lete ti poviem” . Filmările au avut loc în Cehia, iar din distribuție fac parte și actorii români Dana Rogoz și Pavel Bartoș. Cei trei au jucat alături de actori de origine cehă și slovacă. Astfel că perioada filmărilor a fost una extrem de interesantă și cu multe peripeții. Andreea Vasile ne-a împărtășit întreaga experiență.

DallesGO: Cum ai acceptat această provocare? Ați vorbit în limba cehă?

Andreea Vasile:  Nu. Povestea este așa: am vorbit în română și pentru că la ei există cultura asta a dublajului, ne-au dublat. Au dublat toți actorii români atât în cehă, cât și în slovacă și era foarte interesant de văzut. Tu te vedeai pe tine jucând, dar era cu totul altă voce, care nu era a noastră. Au făcut, inclusiv, casting de voci, pentru cei care urmau să ne dubleze, pentru că aveai nevoie de cineva care totuși să semene oarecum. Așa că am vorbit în română. Asta a fost marea provocare: să vorbești în română, într-o scenă cu un ceh sau cu un slovac și ei să îți răspundă în limba lor.

DallesGO: Presupun că întreaga echipă era de naționalitate cehă…

A.V.: Regizoarea este Marta Ferencova. Ea a făcut niște comedii romantice de succes în Slovacia, iar Marta nu vorbește engleză. Prin urmare, aveam un traducător pentru engleză, ca să putem să ne înțelegem. Mai vorbeam în franceză cu una dintre actrițele din Cehia, care, la fel, nu vorbea engleză. A fost foarte simpatică experiența.

 

 

 

 

 

 

 

 

DallesGO: Cum a fost să joci alături de doi actori români cunoscuți (n.r. Dana Rogoz și Pavel Bartoș)?

A.V.: Ei sunt foarte simpatici. Noi ne știam din alte contexte. Ne știam demult și a fost foarte simpatic. Mie mi-a plăcut că au fost și actori români. Și ei au avut partituri bune și, din punctul acesta de vedere, a fost un câștig și o experiență bună, pentru că ne-am înțeles foarte bine. Am lucrat foarte bine. A fost un context foarte bun, primitor și generos. A fost o experiență all in all foarte bună.

DallesGO: Cum a venit această propunere?

A.V.: Am mers la casting. Deci, nu au venit ei cu propunerea. Ei căutau niște actori români pentru că aveau aceste rețete cu un film în care fuseseră și cehi și polonezi și slovaci și atunci căutau și actori români. Deci, o să îmi amintesc castingul acesta toată viața, pentru că eram cu copilul acasă, alăptam. Ne-au chemat cu o zi înainte, am învățat textul, am dat probă pentru un alt personaj și apoi li s-a părut lor că sunt mai divă decât credeam eu că sunt și mi-au dat acest personaj care e un fel de diva filmului. Am mers cu copilul la casting, am plecat de acolo și m-au sunat: „Domnule, nouă ne place, dar am vrea să dai și pentru alt rol. Poți să înveți textul în două ore”? Zic: “Da, sigur, cum să nu învăț textul în două ore!” M-am dus frumușel cu copilul acasă, m-am întors cu copilul și asta a fost. De asta spun că o să țin minte experiența asta, pentru că nu am cum să uit toată perioada aceea și tot ce s-a întâmplat în jurul acelei perioade.

DallesGO: Și pe perioada filmărilor cum a fost?

A.V.: Am ales să fac mai multe drumuri și mergeam și stăteam 4-5 zile acolo, veneam înapoi și tot așa, în loc să stau o lună legat, pentru că nu aș fi putut să stau atâta vreme departe de copil. S-a întins din cauza Covid-19 pe mai multe luni. Teoretic, noi trebuia să terminăm în ianuarie, dar s-au mai îmbolnăvit persoane din echipă, din actori și atunci am terminat undeva în mai. Deci, am avut patru luni de filmare, dar mergeam câteva zile pe lună. Și îmi era mai simplu de gestionat situația așa.

DallesGO: Cum au fost filmările în pandemie?

A.V.: Schimbându-se contextul, se schimbă și raportarea ta la tot. Cred că am făcut cele mai multe teste din viața mea. Eram testați constant. Atunci când jucam cu figurație, toată figurația era la rândul ei testată și era un sentiment foarte straniu. Tot timpul trebuia să pregătim tot felul de formulare, de adeverințe de la producție, unde mergem, cât stăm, unde stăm. Totul era foarte minuțios gestionat, pentru că dacă îți lipsea o foaie, nu puteai să ieși din țară și stăteam într-un stres continuu. Nu puteam să facem carantină. Eram absolviți de la carantină pentru că noi urma să ne întoarcem și atunci făceam teste peste teste. A fost un context foarte straniu. S-a terminat și eu sunt super recunoscătoare că într-o perioadă în care era foarte greu să faci ceva, am avut șansa asta. Dincolo de problemele astea care apăreau din cauza contextului, era un prilej să lucrezi, să muncești, să îți faci treaba.

DallesGO: Ce crezi că ai putea să le transmiți cursanților DallesGO din această experiență?

A.V.: Indiferent de context, tu te duci și îți faci treaba. E important să te focusezi, de fapt, pe ce ai tu de făcut și pe scopul tău și nu pe contextul acesta, care s-ar putea să te împiedice sau să te deconcentreze.