0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Terezia Pop, noul profesor al cursului de Tipare și Croitorie DallesGO- „În croitorie, trebuie să ai atenție la detalii, creativitate și un ochi pentru design!”

Terezia Pop, noul profesor al cursului de Tipare și Croitorie DallesGO- „În croitorie, trebuie să ai atenție la detalii, creativitate și un ochi pentru design!”

Terezia Pop a crescut cu sunetul mașinilor de cusut în jurul ei. În fiecare zi, în timp ce le privea pe mama și bunica ei cum confecționau cele mai frumoase rochițe, se minuna de cum poate să ia naștere ceva de la zero din mâinile lor. Era de așteptat ca ea să își dorească să ducă „magia” mai departe. Acum, Terezia se laudă cu mai mult de 30 de ani de experiență în croitorie și este pregătită să dea mai departe cunoștințele acumulate și cursanților DallesGO.

DallesGO: De cât timp puteți spune că practicați această meserie?

Terezia Pop: În domeniu profesez de mai mult de 30 de ani. După absolvirea Liceului profesional, m-am orientat imediat să fac cursul acreditat de Instructor/Preparator formare. Am început să lucrez într-o fabrică de confecții, iar după 5 ani, am simțit că mă cheamă spiritul antreprenorial și m-am decis să-mi deschid propria croitorie.

DallesGO: Care a fost momentul în care v-ați gândit „da, îmi doresc cu adevărat să fac această meserie!”. Ați avut dintotdeauna acest vis ?

Terezia Pop: Am crescut practic cu această meserie în fața ochilor. Când eram copil, le priveam pe mama şi bunica mea cum lucrau la mașina de cusut și îmi făceau niște rochițe minunate. Din câte îmi amintesc, mereu am fost interesată să-mi folosesc mâinile la orice abilitate. În timp, mama a cedat rugăminților mele și mi-a arătat cum să folosesc mașina de cusut, iar după ceva timp, am rămas surprinsă când vedeam că îmi confecționez propriile rochii.

DallesGo: Ați mai fost confruntată cu provocarea de a-i învăța pe alții? Ce credeți despre responsabilitatea de a fi profesor în cadrul DallesGO?

Terezia Pop: Am urmărit de-a lungul timpului activitatea diverșilor profesori care au predat sau predau în cadrul DallesGO și pot spune că am fost impresionată de abilitățile lor de a susține prelegeri captivante și eficiente, de organizare a materiei și îndrumare a studenților. Ei prioritizează excelența în predare și sunt determinați să mențină interesul fiecărui cursant în parte. Oportunitatea de a preda în cadrul DallesGO este un angajament în primul rând în fața celor înscriși la curs și mai apoi în fața mea, ca profesionist. Abia aștept!

Dallesgo: Cum ar trebui să fie studenții cursului de Tipare și Croitorie? Ce calități sunt necesare în acest domeniu?

Terezia Pop: Aș pune pe primul loc precizia, așa că studenții trebuie să fie exacți în măsurători pentru a asigura o potrivire adecvată. Pe parcursul cursului, ei trebuie să devină capabili de a evalua atât proporțiile, cât și obiceiurile, pentru a se asigura că hainele clientului se potrivesc nevoilor sale zilnice. Este un mix între tehnică și lucru cu persoana.

DallesGO: Dacă ar fi să vă descrieți în câteva cuvinte scurte, care ar fi acestea?

Terezia Pop: Chiar cred cu tărie că profesia a ajuns să mă definească și ca persoană. Sunt croitoreasă de mulți ani, iar în acest timp am dobândit un set impresionant de abilități și cunoștințe. Expertiza mea include lucrul atât cu tehnici de cusut manual, cât și cu mașină, precum și cu modelarea și construcția de articole de îmbrăcăminte. Pe lângă abilitățile mele tehnice, am și abilități excelente de serviciu cu clienții, după cum am menționat și mai sus. Încerc să înțeleg cât mai bine persoana din fața mea și să mă adaptez la nevoile sale. Este important să oferi o muncă de calitate în timp ce respecti așteptările și termenele limită ale clienților.

DallesGO: Când vă gândiți la provocările pe care acest domeniu le implică, ce aspecte vă vin în minte?

Terezia Pop: Cele mai importante provocări pe care le are un croitor se învârt în jurul găsirii unei balanțe între atenția la detalii, creativitate și un ochi pentru design, elemente pe care eu le consider primordiale. Atenția la detalii este esențială în croitorie, deoarece necesită măsuratori precise și cusături atente. Creativitatea este într-un fel „miezul”, ea diferențiază un croitor bun de unul mediocru și face distincția la finalul zilei între modele unice care să scoată calitățile clienților în evidență și unele anoste. În cele din urmă, a avea un ochi pentru design înseamnă automat că ai privire de ansamblu, iar produsul finit va arăta bine și va mulțumi clientul.