0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Szabo Hajnalka Gyöngyi, profesor al Cursului de Design Floral în Brașov, despre antreprenoriat „în lumea florilor”

Szabo Hajnalka Gyöngyi, profesor al Cursului de Design Floral în Brașov, despre antreprenoriat „în lumea florilor”

Szabo Hajnalka Gyöngyi a avut o pasiune pentru arta frumosului încă din copilărie, dar a ales designul floral datorită culorilor și creativității de care dispune. Ea profesează ca „antreprenor în lumea florilor” de mai bine de 10 ani, iar entuziasmul de a vedea reacțiile clienților când primesc aranjamentul comandat nu „s-a ofilit” nici un moment până acum. Din acest an, Hajnalka este pregătită să dea mai departe din cunoștințele sale cursanților DallesGO.

DallesGO: Hajnalka, cum a descurs procesul de pregătire profesională pentru tine? Ce cursuri ai urmat?

Szabo Hajnalka Gyöngyi: Am urmat cursurile școlii de artă, de mic copil plăcându-mi să desenez și să desfășor activități creative. Cu timpul,  acestea s-au îndreptat către domeniul floristic si creativ, din care, cu timpul, am și realizat o afacere.

DallesGO: Ce te încântă/motivează cel mai mult la această meserie?

Szabo Hajnalka Gyöngyi: Florile în sine, alături de care îmi pot cultiva creativitatea, astfel încât să pot fi mai bună cu fiecare zi ce trece.

DallesGO: Ce calități trebuie să aibă un florist bun?

Szabo Hajnalka Gyöngyi: Un bun florist trebuie în primul rând să fie atent la nevoile clienților. Acesta trebuie să fie sociabli, comunicativ, sa aibă calități antreprenoriale,  astfel încât să își poată coordona cât mai bine activitatea. Totodată, imaginația și creativitate joacă un rol cheie. Clientului trebuie să i se ofere o varietate cât mai mare de buchete și aranjamente, potrivite fiecărui tip de client sau eveniment.

DallesGO: Pentru ce provocări să fie pregătiți cursanții în momentul în care vor începe să profeseze în acest domeniu?

Szabo Hajnalka Gyöngyi: Când intri într-o florărie, pare o lume plină de vis, parfum, culoare și delicatețe. Însă, până să se ajungă la acest punct, totul trece printr-un întreg proces. De la realizarea unui stoc corect de flori (ținând cont că acestea sunt delicate și perisabile), la pregătirea și întreținerea corespunzătoare a acestora. În spatele unui eveniment reușit stă și o muncă fizică considerabilă care nu tot timpul este ușoară. Singurul mod de a-ți păstra clienții este să le oferi lucruri noi, flori proaspete și rezistente, aranjamente spectaculoase și dacă se poate, prețuri cât mai accesibile pentru fiecare buzunar.

DallesGO: Cu ce să vină participanții înarmați la cursul de Design Floral DallesGO?

Szabo Hajnalka Gyöngyi:  Pe lângă entuziasmul de a deveni florist, e nevoie de voință în a asimila toate informațiile primite, seriozitate și răbdare. Acesta trebuie să aibă încredere în propriile calități,  iar cele învățate la curs să fie reluate și întărite prin exercițiu individual, astfel reușind să își contureze propriul stil creativ.