0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

George Ionescu, noul profesor al Cursului de Hairstyling DallesGO- „Sunt excentric, diferit și iubesc ceea ce fac!”

George Ionescu, noul profesor al Cursului de Hairstyling DallesGO- „Sunt excentric, diferit și iubesc ceea ce fac!”

George Ionescu este noul profesor al cursului de Hairstyling DallesGO la Ploiești. El lucrează în domeniu de peste 8 ani și se declară pasionat de tot ce înseamnă un păr frumos- tunsoare, coafură, colorimetrie. Parcursul său profesional a fost ezitant la început, nefiind sigur ce drum să urmeze după terminarea liceului, dar, în final, a ajuns la destinația perfectă pentru el: hairstylingul.

DallesGO: Cum te-ai gândit pentru prima oară la posibilitatea de a deveni hairstylist? Ce te-a inspirat?

George Ionescu: S-au făcut 8 ani de când lucrez în domeniul părului, cu tot ceea ce presupune, hairstyling, colorimetrie, tunsoare și coafat. În urmă cu 9 ani, după ce am terminat liceul, m-am înscris la o școală de asistenți medicali generaliști. E o poveste chiar amuzantă. Când am ajuns în anul doi, mama mă întreba dacă am fost la practică la spital și eu răspundeam da, cu toate că stăteam prin parc, nu îmi plăcea să mă duc. Nu am reușit să o păcălesc, aveam uniforma intactă. Atunci ea m-a întrebat „de ce nu faci ceva care chiar îți place?”. M-am blocat pentru că nu știam exact ce este acel ceva.

DallesGO: Și atunci te-ai gândit la păr?

George Ionescu: O tundeam deja pe mama acasă, cu tutorialele de pe Youtube în față. Țin minte că de fiecare dată când mergeam la coafor împreună, îi spuneam coafezei cum să o tundă și ea niciodată nu „mă asculta!”. Am zis că nu se mai poate și am început să o tund eu acasă. Cred că așa mi-a început, de fapt, cariera. Mama m-a susținut întotdeauna.

DallesGO: Ce parcurs profesional ați avut până acum?

George Ionescu: Am urmat cursurile de specializare la o academie în Ploiești și, ulterior, m-am înscris la cât mai multe traininguri organizate de Wella Professional, lucru pe care încă îl fac. Consider că procesul de învățare nu se termină niciodată, trebuie să te menții „pe val”, mereu la curent cu noile tendințe și tot ce se lansează nou în legătură cu brandul cu care alegi să lucrezi.

DallesGO: Ai mai predat până acum? Cum te simți știind că vei avea responsabilitatea de a-i învăța pe alții?

George Ionescu: Nu am mai predat până acum. Sunt încântat și fericit să am această oportunitate, să am șansa de a forma o nouă generație. Cred că anul acesta îmi rezervă lucruri foarte frumoase, printre care includ cu siguranță colaborarea cu DallesGO. Este o responsabilitate mare, dar pe care mi-am asumat-o în totalitate. Vreau din mâna mea să plece cursanți care să știe să spele corect părul, să știe să coafeze cu peria (ați fi surprinși câți hairstyliști nu știu să facă acest lucru de fapt), să știe puțină colorimetrie, la modul general. Chiar sunt entuziasmat.

DallesGO: Cum ar trebui să fie studenții, ca viitori hairstyliști? Ce calități sunt necesare?

George Ionescu: Nu știu dacă există neaapărat calități. Trebuie să o ai o fărâmă de talent și să fii dispus să muncești, să te dezvolți, să fii tot timpul la curent cu noile tendințe. Merg în tandem amândouă: degeaba ai talent, dacă nu îl cultivi și munca fără puțin talent este în zadar.

DallesGO: De ce are cineva nevoie pentru a reuși în domeniul hairstyling-ului?

George Ionescu: Trebuie să te trezești dimineața entuziasmat de ce o să creezi în acea zi. Pasionat, curios și dedicat. Gânduri de tipul „merg la muncă doar să fac bani” nu vor ajuta pe nimeni să exceleze în domeniu. E nevoie și de un mediu de lucru frumos, să ai oameni colorați în jurul tău, care să te inspire, mai ales întrucât există clienți cu adevărat dificili. Bineînțeles, trebuie să fii capabil să lucrezi și în condiții de stres.

DallesGO: Care crezi că sunt provocările principale ale acestui domeniu?

George Ionescu: Nu este tocmai o provocare, dar lucrezi cu oamenii până la urmă. Trebuie să existe o comunicare cât mai eficientă pentru a ajunge la un rezultat bun, care să împace ambele părți. Trebuie să înveți să comunici, să înțelegi clientul. Îmi aduc aminte cum eu, la începutul carierei, eram atât de introvertit încât nu puteam să mă uit în oglindă la clientă, da păi să mai port o conversație. Dar totul se învață.

Ceea ce nu voi încuraja niciodată este neglijarea calității părului. În cazul în care clienta își dorește ceva ce va fi dăunător pentru păr, îi spui, îi explici și dacă tot insistă, îți ceri scuze și nu îi onorezi cerința.  Este clar că nu există compatibilitate, ceea ce e în regulă. Nu ne putem potrivi cu toată lumea.

DallesGO: Cum te descurci în situații dificile, când ai clienți nu tocmai plăcuți?

George Ionescu: Fără îndoială, clienții pot fi extrem de dificili, dar clientul este cea mai importantă persoană din salon. Trebuie să ai răbdare, să fii înțelegător, dar, în același timp, să impui limite. Respectul este recirpoc, până la urmă.

DallesGO: Dacă, într-un scenariu ipotetic, nu te-ai mai putea ocupa de păr, în ce alt domeniu te-ai vedea profesând?

George Ionescu: Aș face cu siguranță ceva tot într-o zonă creativă, probabil designer vestimentar.

DallesGO: Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

George Ionescu: Grea întrebare. Sunt vărsător, cred că asta spune tot. Nu tolerez deloc lipsa de respect. Sunt excentric, diferit, iubesc ceea ce fac. Consider că mi-am găsit menirea în viață. Am tendința de a fi câteodată cu capul în nori.