0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Veronica Ursu, international luxury florist: „Provocarea DallesGO este o nouă etapă de evoluţie la care am dorit să ajung”

Veronica Ursu, international luxury florist: „Provocarea DallesGO este o nouă etapă de evoluţie la care am dorit să ajung”

Royal Flowers by Ursu Veronica este una dintre cele mai renumite florării din Constanţa, iar astăzi vă facem cunoștință cu fondatoarea ei, o profesionistă cu peste 10 ani de experienţă în acest domeniu. Talentul şi munca ei au fost recunoscută şi peste hotare, la Monaco, acolo unde a obţinut Certificatul de Excelenţă, realizând decorul floral pentru Balul Prinţilor şi al Prințeselor şi apoi decorul floral pentru prestigioasa revistă Forbes. Dincolo de exigenţa pe care o aplică în fiecare buchet sau aranjament ce trece prin mâinile ei, Veronica este ghidată şi de pasiunea imensă pentru flori. Astfel că, din dorinţa de a împărtăşi cunoştinţele ei, a acceptat provocarea DallesGO de a se alătura catedrei pentru a preda Cursul de Design Floral din Constanţa.

DallesGO: Cum v-aţi descoperit pasiunea pentru designul de flori şi cum aţi început să lucraţi în acest domeniu?

Veronica Ursu: În anul 2013, total întâmplător, am văzut creaţiile designerului internaţional Ivan Bergh şi pe loc am fost atrasă de această lume a frumosului. Un an mai târziu, în 2014, am realizat la Bucureşti un workshop pentru floriştii din Bucureşti. Ceea ce m-a atras şi mai mult către designul floral.

DallesGO: Cum este meseria de florist? Este un domeniu solicitant? Aţi avut momente în care aţi vrut să renunţaţi?

Veronica Ursu: Este o meserie minunată, dar pe cât de frumoasă, pe atât de grea. Trebuie să ai chemare şi să fie pasiune 100%, altfel nu ai rezista. Din exterior se văd lucrările minunate pline de culoare şi viaţă, dar în spate există o muncă. Sărbătorile le petreci printre flori, weekend-urile sunt despre evenimente. Ce vreau să zic este că trebuie să te regăseşti în această lume şi cel mai important este să ai imaginaţie.

DallesGO: Câtă muncă presupun aranjamentele pentru evenimente? Ne puteţi vorbi puţin despre partea aceasta?

Veronica Ursu: Partea de evenimente vine cu o satisfacţie deplină când totul este realizat perfect,cum îmi place mie, dar pentru a realiza un eveniment cap coadă impune muncă, rezistenţă la stres, la nopţi nedormite şi imaginaţie. Fiecare eveniment este unic şi tu trebuie să transpui acest lucru prin aranjamentele realizate, prin buchete, prin decor, absolut tot.

DallesGO: Vă amintiţi vreo cerință inedită de aranjament sau poate un eveniment despre care merită să ne povestiţi?

Veronica Ursu: Cerinţă inedită, nu. La capitolul eveniment ador când miresele doresc să iasă din tiparul clasic. Adică buchetul, lumânările, decorul, tot evenimentul trebuie să o reprezinte pe ea şi pe mire. Nu spun că nu trebuie să ţinem cont de invitaţi sau de părinţi, dar această zi minunată este despre ei şi despre iubirea lor.

DallesGO: Care este relaţia dumneavoastră cu florile?

Veronica Ursu: Relaţia mea de iubire cu florile a început în 2013. Acum, în 2023, la 10 ani distanţă, deţin propriul brand în domeniu. La activ am cea mai mare satisfacţie, aceea de a fi recunoscută la nivel internaţional, în 2022, când am obţinut Certificatul de Excelenţă la Monaco, realizând decorul floral pentru Balul Prinţilor şi al Prințeselor şi apoi decorul floral pentru prestigioasa revistă Forbes.

DallesGO: Cum a luat naştere florăria dumneavoastră?

Veronica Ursu: În 2018 mi-am deschis prima florărie într-un centru comercial din Constanţa. În 2022 am deschis-o pe a doua, dar la sfârşitul anului 2022 am renunţat la cea din centrul comercial. La început nu ştiam ce denumire, este exact ca atunci când dai naştere primului copil şi te frămânţi să îi alegi cel mai frumos nume care să îl şi reprezinte. Astfel, în 2022 am stabilit ca numele ce mă va reprezenta să fie Royal Flowers by Ursu Veronica deoarece majoritatea clienţilor mă cunosc după nume.

DallesGO: De ce un business cu flori?

Veronica Ursu: Businessul cu flori înseamnă dăruire. Florile, prin esenţa lor, transpun viaţă, frumos, linişte. Cu ajutorul lor transmiţi anumite mesaje (fie ele de iubire, respect, sinceritate sau regrete, câteodată). Orice om, fie că este femeie/domnişoară, bărbat sau copil, primeşte flori din ziua în care s-a născut până când trecem în nefiinţă. Nu trebuie să uităm niciodată că şi trecerea aceasta face parte din viaţă şi este de datoria noastră să fim lângă clienţii noştri şi în momentele grele.

DallesGO: Care este relaţia dumneavoastră cu angajaţii?

Veronica Ursu: Pot spune cu regret că este greu să găseşti pe cineva serios şi dedicat meseriei. Comunicarea este foarte importantă, iar respectul faţă de client trebuie să fie primordial. În momentul de faţă lucrez alături de mama mea, care este cu mine de câţiva ani buni şi am o fată exemplară.

DallesGO: Cum este să lucraţi cu oamenii? Cum faceţi faţă clienţilor mai dificili?

Veronica Ursu: Munca cu oamenii este grea, câteodată copleşitoare, dar eu ştiind ce iese din mâinile mele, oricât de dificil ar fi clientul, la final este fericit şi acest lucru pe mine mă încarcă cu energie.

DallesGO: Dar omul Veronica cine este?

Veronica Ursu: Veronica este o femeie care pune pasiune şi suflet în tot ceea ce face. Recenziile clienţilor mei vorbesc de la sine despre mine şi despre creaţiile mele.

DallesGO: Cât de important este să îți placă domeniul în care lucrezi?

Veronica Ursu: Dacă nu vii cu drag în florărie şi cu pasiune, atunci nu este pentru tine.

DallesGO: Cum aţi primit provocarea DallesGO?

Veronica Ursu: Provocarea dumneavoastră este ca o nouă etapă de evoluţie la care am dorit să ajung.

DallesGO: Aveţi un mesaj pentru cursanţi?

Veronica Ursu: Dacă vă place frumosul şi aveţi îndemânare şi pasiune pentru lumea florilor, vă aştept la curs.