0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Ana Isabela Mitru: “Împărtăşirea cunoaşterii cu ceilalţi îţi oferă satisfacţie deplină”

Ana Isabela Mitru: “Împărtăşirea cunoaşterii cu ceilalţi îţi oferă satisfacţie deplină”

Odată cu venirea Anei Isabela Mitru la catedra DallesGO, cei pasionaţi de domeniul IT pot de beneficia de două cursuri noi, adăugate recent pe platformă: Product Owner şi Agile. Cu o experienţă de necontestat atât în ceea ce priveşte cele două programe, cât şi partea de predat, Ana este pregătită să ofere informaţiile câştigate de-a lungul carierei sale. Este profesor, cu diplomă, iar pe partea de IT a colaborat cu mai multe companii de prestigiu.

DallesGO: Cum ți-ai găsit înclinația spre acest domeniu?

Ana Isabela Mitru: De-a lungul timpului am oscilat între profilul real şi cel uman. Ca şi Product Owner le combini pe ambele: e nevoie de logică, disciplină şi organizare, dar şi de comunicare, colaborare, empatie.

DallesGO:  De cât timp profesezi și cum au fost începuturile tale în această carieră?

Ana Isabela Mitru: Am lucrat 3 ani și jumătate pentru o companie de gaming israeliană, Playtika. Este una din cele mai bune şcoli de Product, din punct de vedere al organizării, modului de gândire, strategiei, complexitatea proiectelor. În prezent, lucrez pentru o companie franceză ca și Product Owner, Thales. Compania dezvoltă sateliţi, drone, aplicații pentru tot ce ţine de infrastructura aeriană și navală. Eu lucrez în departamentul care dezvoltă aplicații interne, folosind metodologia Agile.

DallesGO: Cum ai învățat să practici această profesie?

Ana Isabela Mitru: Am reușit să obțin o poziție de Product Manager. Trecând de la o poziţie de suport, managerul meu a crezut în mine mai mult decât o făceam eu. Apoi, am avut noroc să învăț de la cei mai buni oameni, de la colegii mei, cu experiență pe partea de product de peste 10 ani.

DallesGO: Care sunt aspectele acestui domeniu care îți plac cel mai mult?

Ana Isabela Mitru: Faptul că te scoate din zona de confort: fiecare proiect nou, gestionarea situațiilor conflictuale şi a termenilor de implementare.

DallesGO: Este o meserie solicitantă? Ai întâmpinat obstacole?

Ana Isabela Mitru: De mai multe ori, cel mai greu mi-a fost sa găsesc un echilibru între cerinţele clienților şi cele ale echipelor de dezvoltare.

DallesGO: Ce calități crezi că ar trebui să ai pentru a excela în acest domeniu?

Ana Isabela Mitru: Le amintesc doar pe cele mai importante: determinare, asumare a deciziilor, Leadership.

DallesGO: Dincolo de partea profesională, cine este omul Ana?

Ana Isabela Mitru: Omul Ana este un explorator al lumii (ador să călătoresc) şi al minții umane (sunt pasionată de psihologie, filosofie).

DallesGO: Cum ți se pare rolul de profesor?

Ana Isabela Mitru: Eu am diplomă de profesor. Când eram mică, să învăț copiii vecinilor era unul din jocurile mele preferate .Împărtăşirea cunoaşterii cu ceilalţi îţi oferă satisfacţie deplină.

DallesGO: Ai un sfat pentru cursanți?

Ana Isabela Mitru: Să aibă încredere ca au puterea de a obține orice își doresc.