0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Raluca Anghelescu: “Creativitatea face diferenţa între fotografi”

Raluca Anghelescu: “Creativitatea face diferenţa între fotografi”

Raluca Anghelescu şi-a găsit atracţia faţă de domeniul fotografiei din dorinţa de a-i face pe oameni să se vadă din perspectiva ei. Totul a început cu un simplu curs, după care a urmat o dezvoltare continuă până să ajungă fotograful profesionist de astăzi. Specializarea ei au devenit portretele. Astfel că încearcă întotdeauna să găsească unghiul şi latura cea mai frumoasă a fiecăruia. Succesul fulminant de care se bucură a adus-o în echipa DallesGO, aşa că faceţi cunoştinţă cu noua profesoară a Cursului de Fotografie din Braşov!

DallesGO:  Dincolo de pasiunea pentru fotografie, cine este omul Raluca?

Raluca Anghelescu: Omul Raluca este un om foarte complex. Încă sunt copilul părinților mei, sunt soția celui cu care iau cele mai importante decizii, mamă a doi băieței superbi și femeia pasionată de frumos, îndrăgostită iremediabil de fotografie, de muzică și de călătorii.

DallesGO: Cum v-aţi găsit pasiunea pentru fotografie și cum aţi început să activaţi în acest domeniu?

Raluca Anghelescu: Am început prin a găsi tot felul de idei pentru pozele cu mine, la jobul meu anterior de Cabin Crew, am avut ocazia să călătoresc în toată lumea, așa că tot căutam locuri speciale cu perspective inedite și rugam prietenii să îmi facă poze după cum le arătam eu. Apoi, am decis sa urmez un curs de fotografie pentru a învăța să utilizez camera pe care o aveam.

DallesGO:  Pe ce tip de fotografie vă axaţi mai mult şi pe care îl preferaţi?

Raluca Anghelescu: Cum am spus mai sus, sunt fascinată de oameni, de când se nasc până devin seniori; Încerc mereu să realizez imagini simple, care să redea personalitatea clientului meu într-un mod natural și degajat. Pot spune că portretele sunt deliciul meu, de la newborn/copii, ședințe de maternitate, apoi cele de branding care ocupă un loc special si chiar și fotografia comercială sau de produs.

DallesGO:  Cum este să lucraţi în acest domeniu? Ce sacrificii, dar şi ce beneficii presupune?

Raluca Anghelescu: Cel mai mare beneficiu în a lucra în acest domeniu cred că este diversitatea. Fiecare ședință foto este diferită. De asemenea eu sunt un om al oamenilor și faptul că interacționez cu oameni fericiți îmi dă o stare de bine mereu. Programul de asemenea constituie un beneficiu, deoarece pot jongla cu programul de lucru în funcție de nevoile familiei mele. Nu îmi trece nimic în cap pentru lista sacrificiilor, poate termenele de livrare a galeriilor pot constitui o presiune uneori, chiar recent am luat calculatorul cu mine în vacanță pentru a livra galeriile în termenul promis.

DallesGO:  Din ce aţi observat de-a lungul timpului, care este tendința oamenilor de a se comporta în fața camerei?

Raluca Anghelescu: Știți cum sunt copiii mici care merg pentru prima dată în vizită la o persoană nouă? Un timp sunt ușor timorați și stau doar lângă mami până încep să se simtă confortabil, după care se destind și nu mai vor să plece. Rolul meu este să îi fac să se destindă, facem câteva imagini, pe care le arăt, iar când se văd așa frumoși cum îi văd eu, încep să se relaxeze și totul începe să prindă contur.

DallesGO: Există un lucru despre acest domeniu pe care credeţi că ar trebui să îl știe cei care își doresc să devină fotografi?

Raluca Anghelescu: Din toată inima îi îndemn să experimenteze, să își construiască un stil în timp, să învețe  prin metoda “trial and error” și să nu se compare cu alți fotografi, ci doar cu varianta lor din trecut. Atât timp cât imaginea pe care ai realizat-o astăzi este mai bună decât cea de luna trecută, ești pe drumul cel bun. Ai răbdare și fii perseverent!

DallesGO: Fotografia este considerată o artă, deci presupun că este nevoie și de creativitate. Ce „ingrediente” credeţi că sunt necesare pentru un bun fotograf?

Raluca Anghelescu: Creativitatea este ingredientul principal, care până la urmă face diferența dintre un fotograf și altul, însă pe lângă creativitate, celelalte ingrediente absolut esențiale ar fi: cunoștințele tehnice ale camerei foto, cunoașterea luminii, abilitățile de editare, viziunea artistică și nu în ultimul rând capacitatea de comunicare cu clienții.

DallesGO:  Cum aţi primit provocarea DallesGO?

Raluca Anghelescu: Am primit provocarea DallesGO ca pe o onoare. Sunt foarte mulți fotografi în oraș, mulți care sunt în branșă de foarte mult timp, așa că nu am putut decât să mă bucur că v-ați îndreptat atenția asupra mea.

DallesGO: Cum vă vedeţi în rolul de profesor?

Raluca Anghelescu: Nu o să vă vină să credeți, însă nu sunt pentru prima dată în acest rol. După ce am terminat facultatea, am predat doi ani limba engleză și limba franceză la ciclul primar. A fost o experiență minunată în care am pus multă pasiune, iar acum este ceva cu totul diferit, pasiunea a rămas la fel de mare și trebuie să recunosc că îmi place foarte tare. Probabil că aceasta este și satisfacția supremă: să faci ceea ce iubești și mai mult de atât să îi înveți și pe alții, să duci mai departe viziunea ta și astfel să ai sentimentul că lași moștenire o parte din tine.

DallesGO: Aveţi un sfat pentru cursanți?

Raluca Anghelescu: Pe lângă ce am spus anterior, aș adăuga să încerce să fie actuali și să nu înceteze în a se educa.