0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Actriţa Ana Hegyi: „Drumurile sunt frumoase pentru că tu le alegi!”

Actriţa Ana Hegyi: „Drumurile sunt frumoase pentru că tu le alegi!”

Ana Hegyi şi-a descoperit pasiunea pentru actorie de la o vârstă fragedă. Avea 5 ani când bunica ei a dus-o la cercul de teatru, din dorinţa de a o ajuta treacă peste timiditatea care își pusese amprenta asupra personalității sale. Mai apoi, s-a îndrăgostit de actorie şi a decis să continue pe acest drum.  A absolvit Liceul de Artă, profilul Arta actorului, ulterior Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași, dar și un Master în Artele spectacolului teatral. A jucat încă din timpul facultății în calitate de colaborator la Teatru Național din Iași, dar și la Ateneul din Iași, în pub-uri și diferite localuri, iar în perioada 2016- 2021 a fost angajată ca actriță la Ateneul Național din Iași. Ana a ajutat multe persoane să îşi găsească menirea în acest domeniu, iar de curând a acceptat să îşi pună amprenta şi în viaţa cursanţilor DallesGO, fiind acum profesoara Cursului de Actorie DallesGO din Iaşi.

DallesGO: Cum a fost parcursul carierei dumneavoastră?

Ana Hegyi: Mereu cu zâmbetul pe buze, am urmat această cale, am răspuns provocărilor și sunt mereu pregătită pentru a face față și altor provocări. Drumurile sunt frumoase pentru că tu le alegi!

DallesGO: Aţi avut anumite proiecte sau spectacole despre care merită să ne povestiţi?

Ana Hegyi: Fiecare spectacol a fost o provocare. Fiecare personaj a luat ceva din mine, s-a conturat mai bine spus prin mine. Iubesc spectacolele pentru copii pentru că în ele personajele sunt foarte vii, colorate și sincere!

DallesGO: Cum puteţi descrie domeniul actoriei?

Ana Hegyi: O lume frumoasă care îți oferă oportunitatea să te cunoști, să evoluezi continuu, dar ai nevoie și de pietre în stomac pentru a putea digera totul!

DallesGO: Există vreun rol care v-a marcat?

Ana Hegyi: Cred că cel mai mult am iubit-o pe domnișoara Cucu din spectacolul ”Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian. Dar am iubit și Crocodilul, Motanul, Zâna.

DallesGO: Cum reuşiţi să ieşiţi din pielea personajului atunci când ajungeţi acasă?

Ana Hegyi: Am făcut mereu diferența între scenă și viața reală, mi-am impus asta, altfel aș fi început să vorbesc singură pe stradă. E drept că uneori vorbesc cu personajele mele, dar știu clar de ce fac asta! Amuzant este să folosești din când în când, în viața de zi cu zi,  replici ale unor personaje care te-au marcat.

DallesGO: Aţi întâmpinat obstacole în carieră?

Ana Hegyi: Obstacole apar, dar mereu am găsit soluții!

DallesGO: Dincolo de cariera dumneavoastră, cine este omul Ana?

Ana Hegyi: Sunt o fire veselă, jucăușă, iubesc să alerg de colo până colo, să zâmbesc, să mă implic cu tot sufletul în toate!

DallesGO: Cum vă simţiţi atunci când urcaţi pe scenă?

Ana Hegyi: Mereu am emoții, emoții de bucurie, pentru că în timp am învățat să folosesc totul în favoarea mea. Emoțiile sunt constructive și sunt o gimnastică a interiorului tău.

DallesGO: Cum le puteţi gestiona?

Ana Hegyi: Fără ele nu exist și le folosesc în avantajul meu. Ele mă ajută să transmit mesajul publicului, copiilor!

DallesGO: Credeţi că acest curs poate fi potrivit şi pentru persoanele timide?

Ana Hegyi: Aceste cursuri sunt minunate pentru cei timizi! Eu sunt un rezultat al cursurilor de actorie. Eram introvertită, timidă, iar teatrul m-a ajutat să fiu cine sunt astăzi.

DallesGO: Cum te poate ajuta un astfel de curs să te dezvolţi pe partea personală?

Ana Hegyi: În primul rând, prin teatru te descoperi și apoi înveți să te accepți și să îți pui în valoare calitățile. Acesta este scopul nostru, nu? Să ne punem în valoare punctele tari, să gestionăm interiorul nostru, să radiem lumină și bucurie, să depășim orice obstacol, nu să sărim peste obstacole ca la cursele de cai!

DallesGO: Cât de importantă credeţi că este comunicarea?

Ana Hegyi: Datorită comunicării reușim să aducem lumină în toate. De asta avem glas, să comunicăm, să ne spunem dorințele, nevoile.

DallesGO: Aveţi vreun sfat pentru cursanţi?

Ana Hegyi: Știți că aveți aripi? Prin teatru putem învăța să le întindem cât mai sus!

DallesGO: Cum vă vedeţi în rolul de profesor?

Ana Hegyi: Mereu vin cu energie și entuziasm. Mai bine las părerea cursanţilor despre mine să vorbească: „Ana Hegyi este o prezenţă care poate schimba atmosfera din întreaga încăpere, ori întreaga sală de spectacol, schimbă mereu în bine chir şi sufletele mari ale elevilor săi. Un nume atât de simplu şi totuşi atât de frumos care defineşte perfect personalitatea ei, o frumuseţe simplă. Ea mereu ne-a spus că bucuria de a fi pe scenă trebuie să o avem la fel de intensă şi în faţa unui public cu un singur spectator, dar şi pe o mare scenă. Am evoluat atât de mult, de la un spectacol la Bojdeuca din Ţicău, pe mari scene din Italia sau Belgia. De la o fată timidă, care cu greu ieşea din zona de confort, am devenit acum o persoană cu vise măreţe şi îndrăzneală să le aducă la îndeplinire. Toate acestea au fost posibile prin munca plină de entuziasm şi suflet pe care Ana o depune cu fiecare cursant al său. Simt că nu îi pot mulţumi îndeajuns pentru tot ajutorul, sprijinul, încurajările sale.” (cursant coordonat de Ana Hegyi)