0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Actriţa Andreea Boboc: „Fiecare om poate vorbi în faţa unui public, dacă are instrumentele necesare”

Actriţa Andreea Boboc: „Fiecare om poate vorbi în faţa unui public, dacă are instrumentele necesare”

Andreea Boboc are o experienţă de peste 10 ani în domeniul actoriei. De-a lungul carierei sale a jucat reclame, a cochetat şi cu televiziunea, însă activitatea ei principală a fost teatrul. Acum a spus „da” şi provocării DallesGO de a presa Cursul de Actorie din Iaşi. Aşa că am rugat-o să împărtăşească şi cu noi mai multe detalii despre ea.

DallesGO: Cum ţi-ai găsit pasiunea pentru actorie şi care a fost parcursul tău?

Andreea Boboc: Drumul meu în actorie a început încă din timpul liceului, pentru că am făcut parte din trupa de teatru a Colegiului Naţional din Iaşi, coordonată la momentul respectiv de Ionuţ Caras, pe atunci student, iar în prezent actor la Teatrul Naţional din Cluj. Am decis apoi să urmez Facultatea de Actorie la Iaşi. Am fost studentă la clasa profesorului Emil Coşeru. După ce am absolvit, în 2008, am locuit câţiva ani în Bucureşti, unde am colaborat cu Teatrul Metropolis şi Teatrul Bulandra. Apoi am primit propunerea de a mă angaja la Teatrul Naţional din Iaşi, unde activez din 2010.

DallesGO: Ai avut anumite proiecte sau spectacole despre care merită să ne povesteşti?

Andreea Boboc: Am jucat în peste 40 de spectacole de teatru, am avut câteva roluri şi în tv, lung-metraje şi reclame. Din fiecare experienţă am avut ceva de învăţat, am lucrat cu regizori minunaţi, cum ar fi Radu Apostol, Silviu Purcărete, Mihai Maniuţiu, Vlad Massaci sau Stere Gulea(film).

DallesGO: Cum poţi descrie domeniul actoriei?

Andreea Boboc: Domeniul actoriei este fascinant, intens, haotic, imprevizibil şi plin de posibilităţi infinite. Este, de asemenea, un domeniu în care competiţia e foarte mare, iar oportunităţile de muncă nu sunt, din păcate, direct proporţionale cu numărul actorilor de pe piaţă.

DallesGO: Există vreun rol care te-a marcat?

Andreea Boboc: Sunt mai multe roluri care m-au marcat în doze relativ mici sau medii, încă îl aştept pe cel care mă va marca cel mai mult.

DallesGO: Cum reuşeşti să ieşi din pielea personajului atunci când ajungi acasă?

Andreea Boboc: Mi se întâmplă de foarte multe ori să rămân cu o stare de surescitare după spectacol, stare care nu trece foarte uşor, asta pentru că se naşte un tip de energie pe scenă, pe care o iei cu tine inevitabil. În orice caz, jucând des, ajungi să delimitezi destul de clar scena de realitate, devine un exerciţiu.

DallesGO: Dincolo de cariera ta, cine este omul Andreea?

Andreea Boboc: Andreea este mama unei fetiţe de aproape trei ani, e un om pasionat de călătorii, de psihologie şi de mâncare. Este un om căruia îi plac mult ceilalţi oameni, îi place să îi studieze şi s-a apucat de meseria asta pentru a aduce zâmbete pe chipul lor.

DallesGO: Cum te simţi atunci când urci pe scenă?

Andreea Boboc: Uneori sunt foarte emoţionată, alteori mă simt nepregătită sau nesigură. Mi-ar plăcea să simt mai des că am multe de oferit sau de zis, dar cred foarte tare că asta nu depinde doar de mine, ci şi de contextul în care sunt (spectacol, regizor, colectiv).

DallesGO: Mai ai emoţii? Cum le poţi gestiona?

Andreea Boboc: Am foarte mari emoţii înainte de premieră. În trecut chiar îmi cauzau probleme, dar am învăţat să le controlez cu ajutorul respiraţiei, dar mai ales mi-am antrenat psihicul să înţeleagă că eu sunt, pe scenă, un canal de energie prin care se transmit informaţii. Şi atunci mă las în voia a ceea ce se întâmplă pe scenă, fără să mai fiu foarte atentă la ce simt la nivel de emoţii.

DallesGO: Crezi că acest curs poate fi potrivit şi pentru persoanele timide?

Andreea Boboc: Cred că acest curs este potrivit mai ales pentru persoanele timide. Cred că ele au cea mai mare nevoie de nişte instrumente care să îi ajute să fie ei înşişi, fără acest obstacol numit timiditate.

DallesGO: Ai întâmpinat obstacole în cariera ta?

Andreea Boboc: În general, nu. Cred că, la fel ca în orice domeniu, obstacolele sunt reprezentate de propria persoană şi de defectele sistemului în care lucrez şi care,  până la urmă, e un sistem care aparţine statului. Lucrez într-un teatru naţional, unde sunt mulţi angajaţi, multe proiecte, şi bineînţeles că lucrurile nu decurg neapărat lin mereu.

DallesGO: Cum te poate ajuta un astfel de curs să te dezvolţi pe partea personală?

Andreea Boboc: Cred foarte tare că un astfel de curs te poate ajuta să fii o variantă puţin mai bună a ta,  puţin mai liberă, mai dezinhibată, mai asumată, de ce nu? Cred că exerciţiile propuse de mine în acest curs pot ajuta pe oricine să se poată prezenta pe sine în orice context, social sau profesional, într-o manieră mai relaxată şi mai puţin constrânsă de măştile pe care ne obligă societatea să le purtăm. Deci, mai sinceri şi mai fără frică.

DallesGO: Ai vreun sfat pentru cursanţi?

Andreea Boboc: Să fie deschişi, să înţeleagă, în primul rând, că este despre ei , nu despre ceilalţi sau despre cel din faţa lor. Fiecare om poate vorbi în faţa unui public, dacă are instrumentele necesare. Vă aştept la curs să le cunoaşteţi!