0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Hairstylist Iuliana Corbu: „Această meserie presupune să fim persoanele potrivite, în locurile potrivite, pentru clientele noastre”

Hairstylist Iuliana Corbu: „Această meserie presupune să fim persoanele potrivite, în locurile potrivite, pentru clientele noastre”

Iuliana Corbu a intrat în domeniul hairstayling-ului în urmă cu nouă ani. Deşi a ajuns profeseze în urma unui moment neplăcut din viaţa sa, acum adoră ceea ce face. A învăţat totul de la zero, iar în acest moment practică meseria la cel mai înalt nivel într-unul dintre cele mai cunoscute saloane din Suceava. Crede că este o plăcere să împărtășescă experiența și cunoștințele ei cu persoane dornice de a învăța secretele acestui domeniu, aşa că a acceptat cu drag provocarea noastră, de a preda Cursul de Hairstyling DallesGO Suceava.  Şi pentru că acum face parte din echipa noastră, a dorit să ne povestească totul despre ea şi despre experienţa ei.

DallesGO: Cum ţi-ai găsit pasiunea pentru acest domeniu?

Iuliana Corbu: Pasiunea pentru acest domeniu am descoperit-o după un moment mai puțin plăcut din viața mea. Practic, am fost nevoită să o iau de la zero și m-am gândit că mi-ar fi drag, mi-ar plăcea să fac ceva frumos! Pentru că, trebuie să recunoaștem, hairstyling-ul, este o meserie frumoasă!

DallesGO: Cum ai învăţat să practici această meserie, ne poţi spune şi despre cursurile pe care le-ai făcut, dacă există?

Iuliana Corbu: Am început în 2014. Am urmat un curs de 6 luni în Suceava, dar nu mă simțeam suficient de pregătită pentru a lucra într-un salon. Drept urmare, m-am înscris la un alt curs, în cadrul Academiei de Coafură Cristi Pascu, din București. Durata acestui curs a fost tot de 6 luni, dar, în aceste 6 luni, am parcurs tot ce înseamnă hair. După terminarea cursului, am revenit la Suceava, unde am început să lucrez într-un salon. Pe parcursul anilor, am participat la mai multe cursuri/seminarii, legate de coafură, culoare si tunsoare.

DallesGO: Care sunt avantajele şi dezavantajele acestui domeniu?

Iuliana Corbu: Meseria de coafură sau hairstylist, așa cum este cunoscută astăzi, este o meserie ce datează de mii de ani. Aranjarea părului a fost o preocupare a oamenilor pentru a arăta bine, adică să aibă o imagine recognoscibila și unică. Astfel, având o istorie destul de veche, meseria de hairstylist, a ajuns la nivel de artă, fiind denumită, la ora actuală, o meserie vocațională. Dar, ca oricare altă meserie, are avantajele şi dezavantajele ei. Avantajele sunt posibilitatea de a întâlni oameni noi, în fiecare zi și de a dezvolta prietenii cu persoane diferite; libertatea de a crea lucruri minunate, fiind un mediu dinamic şi mereu în pas cu moda, putem experimenta tehnici noi, forme şi culori; posibilitatea de perfecționare continuă și training. În ceea ce priveşte dezavantajele, în primul rând, trebuie să avem abilități de comunicare foarte bune. Trebuie să menținem un dialog permanent cu clienta, să fim bine dispuse ( fie că avem sau nu dispoziția necesară), să fim buni ascultători și să dăm dovadă de multă empatie. Un alt dezavantaj este statul in picioare. Această meserie presupune ore întregi de stat în picioare, fie ca vorbim de un spălat, tuns, coafat sau vopsit. De asemenea, şi programul de lucru poate fi un dezavantaj. De cele mai multe ori, această meserie, ne obligă să începem programul de lucru foarte devreme și să terminăm destul de târziu. Sunt perioade în care se lucrează și weekend-ul, inclusiv duminica. Și inevitabil, apar dureri de spate, picioare şi epuizare fizică.

DallesGO: Cum este să fii hairstylist?

Iuliana Corbu: Să fii hairstylist este minunat! Această meserie presupune să fim persoanele potrivite, în locurile potrivite, pentru clientele noastre. Hairstylist-ul este persoana ce îndrumă, sfătuiește și oferă noi perspective în materie de tunsori, de culori şi coafuri și, mai mult decât atât, trebuie să aibă un simț cromatic foarte bine dezvoltat.

DallesGO: Este o meserie solicitantă? Ai avut momente în care ai vrut să renunţi?

Iuliana Corbu: Da, uneori, este o meserie solicitantă. După cum vă spuneam anterior, există dezavantaje precum statul în picioare, începerea programului devreme și terminarea la ore târzii, dar toate acestea dispar în momentul în care observi satisfacția și mulțumirea pe chipul clientei, la ieșirea din salon. Deci, nu! Niciodată nu m-am gândit să renunț!

DallesGO: Care este importanţa pasiunii în acest domeniu?

Iuliana Corbu: Pasiunea joacă un rol foarte important în acest domeniu, te ajută să realizezi lucrări frumoase, să fii creativ și să te bucuri din plin de ceea ce faci!

DallesGO: Există anumite calităţi pe care ar trebui să le aibă un hairstylist?

Iuliana Corbu: Da! În primul rand, trebuie să iubească ceea ce face! Să iubească frumosul, modernul, arta, să fie empatic, sociabil și să dispună de o foarte bună comunicare când vine vorba de relația hairstylist-clientă.

DallesGO: Unde profesezi acum şi cum este?

Iuliana Corbu: Lucrez în colaborare cu colega şi prietena mea, Liliana, care deține acest

salon, cu denumirea de Noblesse! Este un salon potrivit ca mărime, cochet și dotat cu tot ce este necesar pentru un salon de frumusețe. Visez să am salonul meu. După cum bine ştim, visele se împlinesc la un moment dat, aşa că îl voi avea, cu siguranță!

DallesGO: Dincolo de meseria pe care o practici, cine este omul Iuliana Corbu?

Iuliana Corbu: Îmi este destul de greu să mă descriu. Sunt o persoană normală, cu dorințe și aspirații normale. Sunt sensibilă ( uneori, mult prea mult), empatică, răbdătoare, perseverentă, receptivă la tot ce este nou și perfecționistă când vine vorba de hairstyling. Uneori, îmi reproșez bunătatea exagerată, pesimismul și încrederea necondiționată în oameni. Merg pe principiul:    “Sunt bună, deci, toți sunt buni”! Dar greșesc mereu cu asta.

DallesGO: Cum crezi că ar trebui să faci faţă unui eşec?

Iuliana Corbu: Cu speranță, că este o situație particulară, că orice se poate îndrepta și că poate fi un pas inainte. Am avut parte de o experiență din care am învățat ce trebuie făcut, pentru a evita situații similare.

DallesGO: Cum ai primit provocarea DallesGO?

Iuliana Corbu: Am fost surprinsă ( plăcut, ce-i drept), pentru decizia DallesGO, de a mă alege pe mine. Cu teamă la început, pentru că îmi adresam întrebarea: „Dacă pot”? Dar după ce mi-am oferit singură răspunsul: „Da, pot”, am început să am mai multă încredere în mine și să fiu entuziasmată de propunere!

DallesGO: Cum îţi propui să decurgă cursul?

Iuliana Corbu: În primul rând, este o plăcere să îmi împărtășesc experiența și cunoștințele cu persoane dornice de a învăța această meserie. Sunt convinsă că toți cursanții vor fi interesați de a învăța cât mai multe despre tainele acestei frumoase meserii și că voi reuși să le captez atenția, iar la finalul celor 12 săptămâni, fiecare cursant în parte să poată deține bagajul necesar de cunoștințe pentru a putea practica această meserie. Cred că această “experiență” va avea multe “sezoane”, fiecare având un final fericit!

DallesGO: Ai un mesaj sau un sfat pentru cursanţi?

Iuliana Corbu: Sfatul meu pentru cursanți este să creadă în visul lor și să persevereze. Cu multă muncă, ambiție și educație vor putea ajunge oriunde îşi doresc! Eu merg pe principiul: „Dacă nu iubești ceea ce faci, atunci n-o mai face”! Vreau să țină şi cursanţii cont de asta!