0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Povestea istorică a Hotelului Privo, o altfel de locație pentru DallesGO Târgu Mureș

Povestea istorică a Hotelului Privo, o altfel de locație pentru DallesGO Târgu Mureș

Noua locație DallesGO Târgu Mureș este unică în România, singura de acest gen care îmbină un hotel modern, Privo, și o vilă Art Nouveau, Villa Csonka. Hotelul Privo, noul partener DallesGO, are o poveste istorică. A fost creat pentru a duce serviciile hoteliere la un alt nivel în România, obiectiv pe care chiar a reușit să îl atingă. Este un altfel de loc, unul special pentru țara noastră, iar clienții care îi trec pragul rămân cu amintiri deosebite pentru că personalul hotelului este unul calificat, care se dedică oaspeților. Echipa Privo reușește să transforme șederea acestora în hotelul lor în ceva unic. Pentru a afla întreaga poveste, dar și beneficiile pe care le au clienții, am stat de vorbă cu directorul general al hotelului Privo, Adina Plopeanu.

DallesGO: Cum a luat naștere conceptul hotelului și când s-a inaugurat Hotelul Privo?

Adina Plopeanu: Hotelul Privo a fost inaugurat în anul  2013, însă povestea a început în urmă cu 17 ani în momentul în care am avut oportunitatea de a achiziționa terenul de aproximativ 5000 mp și casa monument istoric, care a fost și este Villa Csonka. Au fost multe idei de afaceri, dar având în vedere atât locația, cât și frumusețea Vilei Csonka ne-am decis să construim un hotel. Povestea este lungă, deoarece fiecare etapă a necesitat foarte multă documentare,de la obținerea autorizațiilor cât și descoperirea poveștii din spatele clădirii monument istoric de grad A, până la identificarea stilului abordat. Echipa de arhitecți a început proiectarea având la bază câteva principii solide atât din punct de vedere etic, cât si compozițional, astfel încât Villa Csonka urma să fie integrată într-un proiect hotelier minimalist  cu menținerea stilului original.

DallesGO: Care este sursa de inspirație pentru designul din cadrul Hotelului Privo?

Adina Plopeanu: Hotelul Privo a fost proiectat de biroul de arhitectură DE3, care au realizat de asemenea și partea de design interior. Nu am ales să construim ce ne place nouă, am mers pe mâna celor doi conducători de proiect Arhitect Adrian Roșca și Arhitect  Oliver Nemeș și astfel am învățat să apreciem și să iubim lucrul bine făcut și acest stil. Arhitectura și amenajarea clădirii noi a hotelului sunt minimaliste, cu suprafețe calme și întinse, cu materiale naturale și high-tech: piatră, beton aparent, sticlă, serigrafii, Corian, riflaje diverse. Întreg proiectul s-a  bazat pe soluții customizate și aici Societatea Construct Mapcom a avut un rol important. Alegerea materialelor a fost dificilă, dar dacă nu erau montate corespunzător nu s-ar mai fi văzut adevărata lor valoare. Lumina naturală prezentă în toate spațiile publice aduce un plus de confort și pune în valoare jocurile de texturi imaginate de arhitecți.

DallesGO: Care este capacitatea de cazare a Hotelului Privo și care sunt dotările pentru fiecare spațiu de cazare?

Adina Plopeanu: Hotelul  Privo este caracterizat la  nivel  de arhitectură  de o linie elegantă, minimalistă, structurat pe 3 nivele cu o capacitate de cazare de 102 locuri și dispune de 40 camere și apartamente de 4 stele, respectiv 5 stele. Villa Csonka este construită în stil Secession, renovată în 2013 și mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco, recondiționate, cu vechime  de peste 100 de ani, nominalizată la bienalele de arhitectură din Transilvania. Vila dispune de 2 camere matrimoniale, o cameră twin și 3 apartamente cu acces direct din recepția hotelului. Toate camerele din hotel, cât și din Villa Csonka sunt spațioase, cu suprafețe cuprinse între 22-45 mp și sunt dotate cu televizor cu ecran plat LED LCD, seif, mini bar cu meniu complet, telefon, sistem de control al temperaturii și climatizare, WIFI internet gratuit, baie spațioasă cu cabină de duș extra large sau cadă, uscător de păr, produse cosmetice certificate pentru uz hotelier.

DallesGO: Ce spații de relaxare și socializare oferiți turiștilor care vin să își petreacă un sejur la Hotel Privo?

Adina Plopeanu: Oaspeții noștri se pot relaxa la centrul spa, care este dedicat doar pentru clienții hotelului și dispune de două tipuri de saună, un Jacuzzi, zonă de fitness și o terasă cu panoramă asupra orașului Târgu Mureș. De asemenea, se pot bucura de o plimbare în curtea interioară de peste 3500 mp, care este și ea monument istoric de grad A, arborii având peste 60 de ani. Hotelul fiind amplasat la doar 500 m de centrul orașului, oaspeții noștri pot opta pentru o plimbare în oraș și vizitarea obiectivelor turistice din zonă și din împrejurimi.

DallesGO: Pe ce puneți accent pentru a oferi o ședere plăcută turiștilor care vă trec pragul?

Adina Plopeanu: Pentru noi este foarte important feedback-ul clienților care ne trec pragul. Astfel, atenția noastră se îndreaptă asupra detaliilor (pentru că detaliile fac diferența), asupra serviciilor pe care le oferim,  astfel încât oaspeții noștri să se bucure de o experiență unică și memorabilă. În cadrul hotelului Privo sunt prezente 3 săli de conferințe foarte bine dotate.

DallesGO: Ce evenimente și activități s-au desfășurat până acum în prezent?

Adina Plopeanu: De-a lungul timpului, am organizat foarte multe evenimente, unele mai mici, altele mai mari și complexe, printre acestea se numără evenimentele cu clienți corporate, întâlniri de afaceri ,team-building-uri, ședințe lunare, prezentări și lansări de produse și altele.

DallesGO: De ce aleg clienții să apeleze la serviciile Hotelului Privo? Predomină mai mult scopul turistic ori cel de business?

Adina Plopeanu: Din câte știm, suntem singurul hotel din țară, care are o locație în care se îmbină un hotel modern, nou construit și o vilă Art Nouveau cu un parc propriu. PRIVO a fost creat pentru a aduce serviciile hoteliere la un alt nivel în România, ne-am dorit să schimbăm percepția despre turismul românesc și cred că am realizat acest lucru. Oamenii caută locuri autentice și experiențe unice, iar PRIVO este un astfel de loc. Serviciile noastre sunt orientate spre customer care, ne asigurăm că fiecare oaspete are parte de o experiență memorabilă, încercăm să răspundem la fiecare review și oaspeții apreciază toate acestea.

“One of the best hotel in Romania”, “The best in Transylvania”, “Best hotel I’ve been in Romania!!!”, “An amazing experience!!!!”, “Must visit hotel”, “Spectacular hotel and spa”,“High quality and gorgeous!”“Definitely, the best hotel in Targu Mures”, “Best in town”, “Great place with beautiful people, high professional,  elegance and pleasant atmosphere!”, sunt câteva dintre titlurile review-urilor postate de către oaspeții noștri pe platformele online.  Ca și segment de piață predomină mai mult cel de business, în proporție de 65% , apoi cel de leisure cu 35%.

DallesGO: Povestiți-ne despre “Privo Loyalty Program”.

Adina Plopeanu: Ne dorim să ne recompensăm oaspeții, astfel am introdus  programul ‘’ Privo Loyalty “, un program de fidelizare. Oaspeții noștri se pot înscrie în acest program pe baza completării unui formular prin care se obține un card de fidelitate pe care se acumulează puncte, iar acestea pot fi folosite pentru oricare din serviciile noastre.

 

DallesGO: Cât de greu este să manageriezi toate activitățile din cadrul hotelului, care este părerea dumneavoastră despre industria ospitalității?

Adina Plopeanu: Dacă ai o echipă dedicată și competentă, nu este dificil. În toți acești ani am adunat peste 70 de premii și distincții atât naționale, cât și internaționale. Toate acestea ne-au confirmat faptul că ceea ce facem este bine și că suntem pe drumul cel bun. Aceste premii cât și aprecierea și review-urile oaspeților noștri ne dau încredere și ne motivează să continuăm pe acest drum.