0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Poveștea neștiută din spatele hotelului Pleiada, una dintre cele mai spectaculoase locații de 5 stele din România

Poveștea neștiută din spatele hotelului Pleiada, una dintre cele mai spectaculoase locații de 5 stele din România

Pleiada este unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din România, dar și unul dintre cei mai importanți parteneri ai școlii noastre. DallesGO susține acolo câteva dintre cursurile pe care le desfășoară în orașul Iași. Foarte elegant și primitor, hotelul de 5 stele ne pune la dispoziție săli amenajate cu tot ce este necesar pentru cursanții noștri. Pleiada poate fi considerat chiar și un simbol al orașului Iași, așa că am vrut să îi aflăm povestea. Pentru asta, am stat de vorbă cu managerul hotelului, Simona Cojocar.

DallesGO: Care este povestea numelui hotelului?

Simona Cojocar: Povestea numelui are dublă ramificație, atât în lumea astronomiei, cât și a mitologiei. Pleiadele sunt o constelație de șapte stele, un roi stelar important, dar și cele șapte fiice ale lui Atlas, titanul ce poartă pe umerii săi bolta cerească. Pornind de la acest concept, ne-am dorit o coerență și o dezvoltare organică, numele cele mai mari săli de evenimente purtând numele de Atlas, iar fiindcă cerul este deja aglomerat, ne-am propus ca aici, pe pământ, oaspeții noștri să se simtă ca între stele, noi distanțându-ne mult de conceptul clasic de cazare, oferind experiențe.

DallesGO: Care este capacitatea de cazare a hotelului?

Simona Cojocar: Avem 61 de camere, dintre care 33 de camere sunt Executive Luxury 5* și 28 de camere Standard de Lux 4*, 3 apartamente diplomatice 5*, precum și un  apartament prezidențial care seduce iremediabil pe oricine îi trece pragul, cu jacuzzi amplasat pe o terasă generoasă, cu saună și elemente ce duc confortul la alt nivel. Toate acestea sunt completate de 4 săli de evenimente, un spa infuzat de răsfăț și relaxare, dar mai ales de o echipă inimoasă care se autodepășește zilnic. 

DallesGO: Cât de mult valorifică Hotelul Pleiada potențialul cultural al orașului Iași?

Simona Cojocar: Încă de la început ne-am propus să devenim un veritabil ambasador al Iașului, un oraș care respiră cultură, și nu doar static, prin muzee și monumente ce îți taie răsuflarea, ci mai ales prin activități, prin evenimente care de care mai diverse. La Pleiada vedem cultura din mai multe unghiuri, de la artă, la teatru, la operă, la gastronomie, la sport și tocmai de aceea oaspeții noștri accesează mai mult decât un serviciu de cazare. Li se comunică la recepție evenimentele care au loc în Iași în perioada respectivă, primesc  în dar invitații la operă, sunt inserați practic în fibra culturală a orașului, dar nu la modul clasic, ci unul extrem de dinamic, adaptat timpurilor în care trăim. Este o provocare zilnică pentru că noi nu ne propunem doar să menținem, ci să ridicăm standardul. Credem mult în viața existentă în brandul Pleiada, în gradul de angajament al echipei care conștientizează că munca  fiecăruia în parte este esențială pentru succesul hotelului și de aceea preocuparea noastră constantă este personalul și evoluția sa, elemente ce se regăsesc ulterior în experiența oaspeților.

DallesGO: Cât de dificil este pentru un hotel de cinci stele să mențină standardele calității la cel mai înalt nivel?

DallesGO: Cum ați primit premiul pentru “Hotelul de 5* al anului” din cadrul Top Hotel Awards?

Simona Cojocar: Noi nu vânăm titulaturi, focusul nostru fiind exclusiv experiența pe care o are oaspetele, dar am primit premiul bucuroși considerându-l, de fapt, recunoașterea a patru ani de muncă, dedicare și eforturi de a duce totul la superlativ. Am fost nominalizați de public, ceea ce pentru noi a fost onorant, iar elementele care au fost luate în considerare au fost notele primite pe booking de-a lungul timpului, voturile primite în cadrul competiției, precum și votul unui juriu exigent. 

DallesGO: Cum a pornit ideea proiectelor “Pleiada Escape” și “City Break”?

Simona Cojocar: Ambele idei au avut în prim plan cuvântul care ne definește: experiența! Pleiada Escape are un caracter inedit, fiind construit în jurul conceptului de concediu în orașul tău, oaspetele ieșean fiind luat de acasă, adus la hotel cu o mașină de lux. Aici se cazează, savurează un prânz sau o cină delicioasă, urmând ca a doua zi să ia micul dejun în cameră sau pe terasa restaurantului, având opțiunea de a lenevi până după prânz. 

City break este copilul nostru de suflet pentru că, așa cum am spus, noi suntem îndrăgostiți de Iași, iar când iubești vrei să arăți tuturor obiectul afecțiunii. Pachetul conține transfer gratuit de la și la aeroport, două sau trei nopți de cazare, mic dejun, precum și o surpriză, un cadou care creează amintiri. Este vorba de un tur ghidat al orașului de două ore și jumătate! Iar pentru că ne dorim să ai o experiență completă, inclusiv transferul către punctul de întâlnire cu ghidul fiind inclus în acest pachet. 

Atât Pleiada Escape, cât și City Break se integrează în filosofia hotelului nostru: experiențe la superlativ, nu doar cazare, ideile care au stat la baza creării acestor pachete gravitând în jurul conceptului de turism experiențial. 

DallesGO: Ținând cont că Hotelul Pleiada nu este afiliat niciunui lanț hotelier, cu ce se diferențiază brandul Pleiada de alte hoteluri de lux din țară?

Simona Cojocar: Experiența nestandardizată, atenția la detalii și capacitatea de a ne adapta la dorințele oaspeților noștri, fără a avea nevoie de aprobări ierarhice din afara hotelului. Încă de la început am pus ca și punct central mularea pe context, schimbarea care duce la progres, dar mai ales oaspetele, procedurile urmate de echipă având un caracter de flexibilitate ce vizează o vizită cât mai memorabilă în Iași

Simona Cojocar: Lucrurile fluctuează, vara și iarna fiind anotimpuri în care oaspeții ne aleg în scop turistic, profitând de vacanțe și venind să viziteze Iașul, să se bucure de toate comorile sale, să facă shopping și să se deconecteze într-un cadru elegant, dar și pentru a se distra de Crăciun, Revelion și deja celebra Petrecerea Domnească pe care o organizăm pe 1 Ianuarie.

DallesGO: De ce aleg clienții să apeleze la serviciile Pleiada? Predomină mai mult scopul turistic ori cel de business?

În ceea ce privește partea de business, ea este cea care până nu demult avea strict un caracter corporate, dar lucrurile se modifică încet, încet, o parte din oaspeții din această zonă alegând să pluseze cu momente care implică și o parte de turism: un tur al orașului, sau chiar o zi extra de cazare pentru a-și da răgazul să descopere Iașul mai pe îndelete. 

DallesGO: Care este cel mai mare avantaj de care beneficiază cei care profesează în industria ospitalității? Există și o parte mai puțin frumoasă a industriei?

Simona Cojocar:   Avantajul este un grad de dinamism rar întâlnit în alte domenii, fiecare zi fiind diferită de cealaltă. Oricine a lucrat în HoReCa are un mod aparte de a se mula după nevoile, dorințele oaspeților pentru că adevărata măsură a succesului unui hotel este dezvoltarea unei baze de clienți care revin și care te recomandă. În ceea ce privește partea mai puțin frumoasă este dependența pe care acest domeniu ți-o dă, puțini fiind cei care profesează în industria ospitalității putând să reziste departe de ea pentru prea mult timp.