0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Carmen Ciobanu, un hairstylist de succes, pentru care nu a existat niciodată „nu se poate”

Carmen Ciobanu, un hairstylist de succes, pentru care nu a existat niciodată „nu se poate”

Experiența o recomandă, iar pasiunea o definește. Carmen Ciobanu este un hairstylist consacrat cu peste 30 de ani de activitate în acest domeniu. A început de jos, dar și-a dorit extrem de mult să facă din marea ei pasiune o carieră de succes. Așa că s-a perfecționat peste hotare, în țări precum Anglia, Spania sau Italia. A urmat cursuri la școlile unora dintre cei mai buni hairsrtyliști ai lumii, iar acum s-a alăturat catedrei DallesGO, unde îi va putea învăța și pe cursanții noștri toate secretele meseriei. Carmen Ciobanu este noua profesoară a Cursurilor de Hairstyling DallesGO Suceava. Am stat și noi de vorbă cu ea pentru a afla tot parcursul carierei ei.

DallesGO: Cum a început pasiunea ta pentru coafuri?

Carmen Ciobanu: Pasiunea mea a început acum 30 de ani cu pași mici. Pentru mine nu a existat „nu se poate”, nu numai în meseria aceasta. Așa sunt eu în general. Sincer, nu mă pot imagina făcând altceva. Inițial nu am știut cu ce să mănâncă meseria aceasta, dar realizările au venit foarte repede și a început să îmi placă foarte mult.  Atunci mi-am dat seama cât este de frumoasă această meserie. Nu te poți plictisi niciodată. În meseria aceasta nu există rutină. Fiecare zi este diferită. Am încercat să evoluez pentru că dorința mea a fost să duc această meserie la standarde înalte.  Am vrut să fie altceva pentru că am avut tot timpul clienți pretențioși și am vrut să pun preț pe calitate.

DallesGO: Cum a fost parcursul carierei tale?

Carmen Ciobanu: A fost frumos, nu a fost ușor, dar cu multe cursuri. Am lucrat foarte mult cu Wella, de când a apărut în România. Am fost la toate cursurile lor, la concursurile lor. Am câștigat cel mai mare premiu Wella Awards. Apoi am intrat în grupul Wella ca lector, timp de 5 ani. După această perioadă, am continuat cu cursurile în străinătate, Anglia, Spania, Italia. Am făcut cursuri la Vidal Sassoon, Patrick Cameron, Gandidi, Victoria Schimbător, Liuba Trofaniuc și altele. Au fost foarte multe. Și în această perioadă, după 30 de ani, am continuat să mă pregătesc.

DallesGO: Este clar că ai muncit foarte mult. Ți-a fost greu?

Carmen Ciobanu: Nu pot spune că a fost foarte ușor, dar a fost frumos pentru că după ce mă întorceam de la fiecare trening, veneam atât de împlinită și atât de fericită că nu mai simțeam nicio oboseală. Aș face din nou chestia, oricând.

DallesGO: Cum au fost cursurile pe care le-ai urmat la nivel internațional?

Carmen Ciobanu: A fost altceva. La Vidal Sassoon am urmat cursuri pe partea de tunsoare și am întâlnit acolo oameni frumoși, oameni foarte pregătiți. Întotdeauna mi-a plăcut să învăț de la cei mai buni. Patrick Cameron era în vogă atunci. Este altceva. Chiar dacă mergi la același trainer, mereu înveți alte noutăți.

DallesGO: Care dintre țările unde ai studiat ți-a plăcut cel mai mult din punct de vedere profesional?

Carmen Ciobanu: Anglia mi-a plăcut cel mai mult. Stilul lor mi-a plăcut cel mai mult. Este divers, de la clasic până la futurist. Mi s-a părut un curs cosmopolit. Anglia mi-a plăcut și dacă aș putea alege să fiu undeva, acolo aș vrea să fiu.

DallesGO: Ce părți ale acestui domeniu îți plac cel mai mult?

Carmen Ciobanu: Pasiunile mele sunt tunsoarea și culoarea. Îmi plac foarte mult și coafurile pe păr lung. Deci, lucrez de la cap la coadă.

DallesGO: Ne poți povesti puțin despre salonul tău?

Carmen Ciobanu: Acesta este al doilea salon al meu. Primul salon a fost înființat în 1999. Era mai mic de 50 de metri pătrați. Iar de 15 ani am al doilea salon, cel de acum. Este utilat cu de toate. De partea de administrare mă ocup împreună cu soțul meu.

DallesGO: Cum este să administrezi o afacere?

Carmen Ciobanu: Este vorba de multă muncă, facturi, clienți, angajați. Înseamnă 10-12 ore de muncă zilnic.

DallesGO: Este o meserie solicitantă?

Carmen Ciobanu: Dacă vrei, poate fi solicitantă. Depinde de fiecare. Depinde ce vrei de la meseria aceasta, dacă vrei să o faci doar pentru bani. Eu am vrut altceva de la meseria aceasta. Și asta înseamnă multă muncă. Fără muncă nu cred că poți face mare lucru.

DallesGO: Cât de importantă este pasiunea în acest domeniu?

Carmen Ciobanu: Într-o meserie, pasiunea trebuie să fie totul. Tot ce fac este din pasiune și nu aș fi putut face altceva. Cred că și talentul contează foarte mult, dar pasiunea este foarte importantă. Trebuie să vină din suflet. Am avut clienți care mi-au spus că se vede în ochii mei că îmi place ceea ce fac. Nu m-am plictisit niciodată.

DallesGO: Ce calități ar trebui să aibă un hairstylist?

Carmen Ciobanu: Sigur că da. Le-am spus și angajaților mei. Punctualitatea, răbdarea, efortul, generozitatea, perseverența, creativitatea, calmul sunt foarte importante.

DallesGO: Cine credeți că ar trebui să vină la curs?

Carmen Ciobanu: Eu sunt în căutare de persoane serioase. Ar trebui să vină persoane cu imaginație, răbdătoare, muncitoare.

DallesGO: Aveți un sfat pentru cursanți?

Carmen Ciobanu: Meseria aceasta este atât de frumoasă încât ar trebui să nu simtă cum trece timpul, să nu simtă oboseala. Trebuie să vină să vadă despre ce este vorba. Și să vină la curs cu încredere pentru că eu mă voi ocupa frumos de ei. O să le dovedesc faptul că este ce mai frumoasă meserie.