0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Make-up-ul, un domeniu cu multe emoții, unde inspirația și curajul sunt atuurile cele mai importante. Raluca Joița, profesoara Cursului de Make-up DallesGO Craiova ne-a oferit un interviu cu de toate

Make-up-ul, un domeniu cu multe emoții, unde inspirația și curajul sunt atuurile cele mai importante. Raluca Joița, profesoara Cursului de Make-up DallesGO Craiova ne-a oferit un interviu cu de toate

Raluca Joița este make-up artist de mai bine de 10 ani. A învățat bazele acestui domeniu de la renumita Mirela Vescan, iar alături de ea a trăit experiențe spectaculoase. A simțit emoțiile din spatele prezentărilor de modă și a colaborat cu branduri celebre, dar și cu designeri importanți. În ultimii ani, s-a stabilit la Craiova, unde continuă să facă minuni în domeniul make-up-ului, iar de curând a acceptat și provocarea DallesGO.

DallesGO: Cum a început pasiunea ta pentru make-up?

Raluca Joița: Pasiunea mea pentru make-up a început de la promovarea unor produse. Am fost project asistent la Rimmel London, după aceea am trecut la L’Oréal și acolo am devenit make-up artist. Promovam produse în alte orașe. În plus, realizam machiaje și mă chemau la ședințe foto și la șefințe de make-up în magazine de specialitate, precum Douglas, Kendra și altele. La mine a pornit totul din pasiune. Am un talent la desen moștenit de la tatăl meu și asta m-a ajutat foarte mult să mă apuc de această meserie.

DallesGO: Cum ai învățat tu să machiezi?

Raluca Joița: Inițial, am fost angajată la Kendra, unde făceam foarte multe traininguri. După aceea, am fost angajată în Douglas, unde făceam toate trainingurile în București. Eram obligate să ne machiem pe noi în magazin. Asta se stipula în contract, iar mai apoi clientele trebuiau să fie machiate. Eu am fost desemnată make-up artist și eram trimisă la diferite traininguri. Iar cursul care mi-a adus diploma acreditată a fost cu Mirela Vescan. A durat cam două luni jumătate și ea m-a inițiat și m-a învățat să am curajul de a mă expune și să fac un job din make-up. Iar în prezent sunt make-up artist la un studio.

DallesGO: Ne poți povesti despre colaborările cu designerii renumiți?

Raluca Joița: Da, am lucrat cu designeri cunoscuți prin prisma Mirelei Vescan. Mergeam cu ea la prezentări de modă. Își făcuse o echipă cu cei mai buni și ne lua cu ea peste tot. Așa i-am cunoscut pe Cătălin Botezatu, Ana Radu și mulți alții. După patru ani, eu m-am mutat din București în Craiova, orașul meu natal. În Craiova am fost și la diverse festivaluri, în limita timpului. Am realizat și un calendar cu cei de la Royal Models Agency. A fost filmat aici în Craiova.


DallesGO: Cum decurge totul în spatele unei prezentări de modă?

Raluca Joița: Totul decurge foarte rapid. Nu prea seamănă cu ce este la studio. Totul trebuie să fie rapid și cu imaginație deoarece creatorul de modă vine și îți spune ideile lui, ce se regăsește în prezentare, ce ținute are, iar tu trebuie să realizezi make-up-ul pe loc. Inițial, primești niște schițe cu produsele, dar acest lucru depinde de brand și de creator. Dacă nu, la fața locului, împreună cu designerul hotărăști ce make-up realizezi pentru modele.

 

DallesGO: Cum este să fii make-up artist?

Raluca Joița: Meseria aceasta este plină de emoții, în primul rând. Sunt nopți nedormite la mijloc, mai ales când sunt mirese sau make-up-uri importante, trebuie să pui suflet, trebuie să existe comunicare între tine și clientă, în special cu mireasa, care make-up-ul ei de vis, make-up-ul pe care, poate, și l-a dorit toată viața. Este o meserie plină de emoții și trebuie să ai foarte mult curaj să discuți cu ele și să le cunoști pentru a-ți da seama ce fel de machiaj își doresc astfel încât să ajungeți la un punct comun.

DallesGO: Cum îți găsești inspirația?

Raluca Joița: Inspirația mi-o găsesc poate din culori. Recent, în timp ce mergeam pe drum cu mașina, am văzut șase curcubee. Deci, culorile, armonia, vremea de afară și tot ce trăiești în acel moment îți dă inspirație pentru a merge mai departe și avea cu succes o zi împlinită, chiar dacă începe la 5 dimineața și se termină seara târziu. Chiar dacă stai atâtea ore în picioare, tu trebuie să îți găsești inspirația, să le mulțumești pe toate și să fii puternică pentru a putea să îți găsești inspirația pentru fiecare.

DallesGO: Care este satisfacția ta ca make-up artist?

Raluca Joița: Atunci când văd clientele fericite în fața mea, care îmi spun că vor reveni, pentru mine este o satisfacție enormă. Mai ales că au fost momente pline de emoții. Vreau să le spun și cursantelor să aibă curaj, să nu se gândească ce va fi sau ce vor face următoarea dată pentru că totul trebuie să vină de la sine și tu trebuie să fii calm, relaxat astfel încât inspirația să te cuprindă și să poți crea ceva frumos.

DallesGO: Cum ai acceptat provocarea DallesGO?

Raluca Joița: Am primit această provocare cu multă bucurie. Sunt foarte fericită și emoționată. Mi se pare că este o oportunitate pentru mine. Am privit-o ca pe o ușă deschisă.

DallesGO: Ce o să învețe cursanții?

Raluca Joița: O să învețe totul de la zero, de la curățarea pensulelor, ce înseamnă baza make-up-ului, pielea, folosirea produselor, uneltele cu care vor lucra pentru că nu sunt numai pensule. Baza contează foarte mult pentru că dacă nu o ai nu ști cu ce să mergi mai departe. Ele, inițial, vor să treacă din prima la machiaje, dar nu sunt pregătite pentru că nu știu ce fel de pensule să folosească, iar asta le poate încurca puțin pe viitor. Nu știu dacă vor neapărat să profeseze, dar baza este importantă și pentru cele care vor să învețe make-up doar pentru ele. Abia după aceea vom trece la machiajele propriu zise. Vom învăța machiaje de zi, de seară, smokey eyes și vom trece prin toate.

DallesGO: Cine crezi tu că ar trebui să vină la curs?

Raluca Joița: La curs ar trebuie să vină fetele care sunt pasionate, la fel ca mine, care vor să învețe de toate, chiar dacă poate li se pare banal să curețe o pensulă, de exemplu. Ar trebui să vină fetele care își doresc fie să învețe să se machieze pe ele, să își machieze prietenele sau fetele care vor să profeseze în acest domeniu.

DallesGO: Ai un sfat pentru fete?

Raluca Joița: Sfatul meu pentru ele este să fie curajoase și să găsească inspirație în orice le înconjoară. Să vină la curs pentru că au ce învăța și își vor dezvolta cu brio pasiunea.