0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Sînziana Sîrghi, model internațional: „Pe lângă lumea modei, doresc să îi introduc pe cursanți și în minunata lume a concursurilor de frumusețe”

Sînziana Sîrghi, model internațional: „Pe lângă lumea modei, doresc să îi introduc pe cursanți și în minunata lume a concursurilor de frumusețe”

Sînziana Sîrghi a început cursurile de modeling la 13 ani, în cadrul agenției „Aqua Models” din Galați, unde a activat mai mult de 7 ani. Această agenție i-a oferit șansa de a învăța multe informații importante din lumea modei, de la ședințe foto și coordonare pe scenă până la alimentație sănătoasă și machiaj profesionist. A participat la peste 20 de prezentări de modă și nenumărate ședințe foto, experiența acumulând-o pas cu pas. În 2011 a fost imaginea magazinului Hermosa, atât online, cât și fizic.  Din 2012 a inceput aventura concursurilor de frumusețe cu primul titlu național (Miss Intercontinetal Romania) câștigat în cadrul Festivalului Romanian InfoFashion. De arunci au urmat o mulțime de pre mii importante. Iar toată experiența ei o va împărtăși cursanților DallesGO. Sânziana Sîrghi este noua profesoară a Cursului de Modelling DallesGO Galați.

DallesGO: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru modelling?

Sînziana Sîrghi: Mama a fost cea care a încercat să îmi descopere talentul. Așa că de mică m-a înscris la diverse activități precum dans sportiv, gimnastică, dansuri popular, balet, dar se pare că nimic nu se “lipea” de mine. În cele din urmă, prin intermediul unei prietene am ajuns la o agenție de modelling. Aveam 13 ani atunci și am simțit că mi-am găsit vocația, încă de la primul curs. A fost dragoste la prima vedere.

DallesGO: Cum este să fii model?

Sînziana Sîrghi: Este foarte greu. Cine spune că viața de model este doar „lapte și miere” minte. Această profesie necesită foarte multe sacrificii. Trebuie să respecte un plan alimentar, să facă mult sport, să petreacă mult timp pe tocuri, să fie mereu informat cu tot ce se schimbă în lumea modei (stiluri de mers, de photoshoots), să aibă un program flexibil. 

DallesGO: Cum decurge o prezentare de modă?

Sînziana Sîrghi: Din exterior pare foarte ușor, foarte simplu, dar în spatele celor 2-3 minute de pe catwalkeste foarte multă muncă. Este vorba despre multe repetiții, probe de outfit-uri, make-up și hairstyle, care necesită răbdare și profesionalism. 

DallesGO: Cât de greu este să ajungi model la un nivel înalt?

Sînziana Sîrghi: Poate fi ușor, poate fi greu. Te poți întâlni pe stradă cu un booker care sa îți vadă potențialul și să te trimită în top prin relațiile lui, aici fiind vorba de o ascensiune ușoară. Iar partea mai grea este atunci când muncești singură să ieși în evidență la ședințe foto sau prezentări de modă.

DallesGO: Care a fost cel mai important proiect al tău?

Sînziana Sîrghi: Cel mai important proiect pentru mine a fost antrenamentul pentru participarea la primul concurs de frumusețe internațional. De ce zic antrenament? Pentru că la astfel de concursuri nu contează doar aspectul fizic, ci și felul în care te îmbraci, te comporți, felul în care vorbești, te machiezi sau îți aranjezi părul. Toate acestea sunt notate pe parcursul cantonamentului din timpul concursului.

DallesGO: Cu ce persoane importante ai colaborat?

Sînziana Sîrghi: Am avut prezentări de modă pentru Mihai Albu, Cătălin Botezatu, Natalia Vasiliev sau Alin Gălățescu. 

DallesGO: Cu ce te ocupi acum? Mai faci și altceva în afară de modelling?

Sînziana Sîrghi: Pentru mine modelling-ul este doar un hobby. În viața de zi cu zi muncesc ca reprezentant medical. 

DallesGO: Care sunt cele mai importante calități pe care ar trebui să le aibă un model?

Sînziana Sîrghi: Un model trebuie să fie perseverent și răbdător, să fie fotogenic, să cunoască cel puțin o limbă de circulație internațională, să aibă grijă de aspectul fizic și să aibă un portofoliu de calitate. 

DallesGO: Care este satisfacția unui model?

Sînziana Sîrghi: Momentul când ajungi pe o scenă mare și prezinți pentru un designer cunoscut, momentul când poza ta ajunge pe coperta unei reviste de highfashion, momentul când un designer știe clar că te dorește pe tine și nu mai este nevoie să stai la casting-uri, satisfacția pe care o ai atunci când știi că după multă muncă vine și răsplata mult visată. 

DallesGO: Cum ai primit provocarea DallesGO?

Sînziana Sîrghi: Am primit cu plăcere provocarea DallesGO deoarece mi-a dat șansa să mă autodepășesc, din model să devin profesor și să îmi dezvolt alte calități precum constructivismul, adaptabilitatea, creativitatea, empatia și cred că este un mod bun de a mă perfecționa constant. 

DallesGO: Care este motivația ta de a ține Cursul de Modelling?
Sînziana Sîrghi: Cred că pot aduce pe piața din România noi modele de succes,  modele bine instruite care vor ști din start ce trebuie să facă la job-ul primit.

DallesGO: Ce vor învăţa cursanții?

Sînziana Sîrghi: Pe lângă mers scenic și temele din programă, cursanții de la modelling din Galați vor învăța să fie perseverenți, activi, să se poată transpune cu ușurință in zeci de ipostaze, să aibă răbdare, dar și multă atitudine. De asemenea, pe lângă lumea modei, doresc să îi introduc pe cursanți și în minunata lume a concursurilor de frumusețe.

DallesGO: Cine ar trebui să vină la curs?

Sînziana Sîrghi: Copiii și tinerii cu un aspect fizic plăcut, care doresc să descopere lumea modei. 

DallesGO: Ai un sfat pentru cursanți?

Sînziana Sîrghi: Să învețe de la cei mai buni în domeniu, să fie motivați și ambițioși. Lumea modei este frumoasă, plină de momente plăcute și unice în viață, dar trebuie să știe că este nevoie de multă muncă pentru a ajunge în t