0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Alice Bondor iubește să se joace cu florile și să ia parte la evenimentele importante din viața oamenilor prin aranjamentele pe care le realizeză

Alice Bondor iubește să se joace cu florile și să ia parte la evenimentele importante din viața oamenilor prin aranjamentele pe care le realizeză

Alice Iulia Bondor, unul dintre cei mai pasionați profesioniști în acest domeniu,  vă va descoperi cele mai fascinante secrete dar și cele mai mici detalii care fac diferența în această meserie: “Încă din prima mea zi de lucru într-o florărie, am știut și am simțit că nu îmi voi dori vreodată să părăsesc lumea florilor. Am început prin a exersa foarte mult, a citi și a învăța și am continuat să îmi urmez pasiunea pentru flori în fiecare zi. Iubesc să creez, iubesc să mă “joc” cu florile și iubesc să iau parte la evenimente importante din viața oamenilor prin aranjamentele pe care le realizez.“ 

Membră a Clubului de Ospitalitate de la Facultatea de Business (2015 – 2018), ACCA Online Contest for Universities în Southeast Europe, ranked 19 – 2017, artist floral al florăriei La Vie en Rose  iar din 2020, cofondatorul florăriei Florista, locul în care își petrece majoritatea timpului, unde reușeste să dea frâu liber imaginației, contur ideilor sale și mai ales, locul unde reușeste să creeze emoții prin artă și flori.

În procesul creativ îi place să se lase purtată de ceea ce îi transmit florile. Forma lor, textura, culoarea, fiecare îi transmite un indiciu care o ajută să creeze un amalgam, un buchet de emoții, sentimente, culori și.. Flori.

DallesGO: Cum ai primit provocarea de a preda cursul de design de flori Oradea?

Alice Bondor: Cu mult entuziasm, dar în același timp cu o mică teamă, eram curiosă să mă văd și eu în postura de trainer la DallesGo și cred că tocmai asta m-a făcut să accept provocarea.

 Nu doar fetele au de învățat din acest curs,  și eu am de învățat de la fiecare în parte și atunci, faptul că și eu mă perfecționez odată cu ele, mă va ajuta foarte mult pe viitor.

  Mă bucură să știu că pot să ajut pe alți care ..știu cât de important este mai ales la început să ai parte de o persoană alături, care să te ajute și să te învețe cum și eu am avut. Am avut și colegi care m-au ajutat foarte mult pe parcursul carierei mele și atunci mă bucur că acum pot fi eu în postura de a-i ajuta pe ceilalți și cred că asta mă bucură foarte mult și mă motivează mereu.

DallesGO: Cum ai descoperit această meserie?

A.B: Am început să lucrez în domeniul evenimentelor, un pic pe o altă parte, destul de diferită față de  aranjamentele florale, de designul floral dar tot timpul m-am simțit atrasă cumva de flori și în mintea mea la fiecare eveniment la care participam, mă uităm pe partea asta chiar dacă atunci pe vremea aceea nu știam nimic tehnic și nu știam regulile pe care le folosești atunci când creezi un aranjament, dar în mintea mea îmi dădeam eu așa cu părerea ce și cum, ar trebui. Pe urmă mi-am dorit foarte mult să lucrez la o florărie, am început în Cluj Napoca unde am fost studentă, pe urmă m-am întors acasă și aici am început ,,florista aceea”, ce e acuma și sper să fie totul bine.

DallesGO: Ce o să învețe cursanții?

A.B: De la lucrurile de bază, de la formarea unui buchet, de la lucruri tehnice care par simple inițial, dar de fapt astea conduc la o tehnică bună pe viitor, la lucruri care țin deja de texturi, de cromatică, un pic mai adânc în materie cum ar veni, dar lucruri care o să le ajute să creeze aranjamente un pic diferite, un pic altfel și mai ales să-și găsească stilul lor propriu pentru că asta cred că e printre cele mai importante lucruri.

În prima parte a cursului am început cu mai multe tipuri de buchet, buchetul natural, buchetul romantic, cel Garden Style. Aici fetele s-au jucat puțin cu diferite flori, să iasă buchetul cât mai natural, cât mai romantic, pe urmă partea a doua a cursului am început cu buchetul de mireasă și aici am început să vorbim de forme, de structuri, de diferite tipuri de buchete de mireasă și urmează să continuăm cu diferite aranjamente pentru evenimente.