0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

SPECTACOL DE EXCEPȚIE DEDICAT FINALULUI DE CURS ACTORIE DALLESGO CLUJ

SPECTACOL DE EXCEPȚIE DEDICAT FINALULUI DE CURS ACTORIE DALLESGO CLUJ

Absolvenții Cursului de Actorie DallesGO Cluj vor urca mâine pentru prima dată pe o scenă de teatru. Emoțiile sunt mari, dar, cu siguranță, cursanții vor fi cea mai bună variantă a alor. Timp de 12 săptămâni s-au pregătit intens, iar acum sunt gata să arate tot ce au învățat într-un spectacol regizat de actrița și profesoara modulului, Sorana Eșanu. Aceasta a împărtășit și cu noi câteva gânduri despre marele eveniment.

DallesGO: Ai emoții pentru spectacolul de mâine? Cursanții cum sunt?

Sorana Eșanu: Chiar am emoții. Am numai fete în grupă și sunt super energice. Sunt puțin emotive pentru că la repetiția finală deja au zis că au emoții, dar am încredere în ele că o să dea totul și că o să ia toate resursele pe care le-au avut în toate aceste 12 cursuri și o să le pună pe toate acolo, în acest spectacol.

DallesGO: De cât timp vă pregătiți?

Sorana Eșanu: În mod normal, noi avem un curs de cunoaștere. Apoi, 11 cursuri în care lucrăm și un spectacol. Jumătate din cursuri am lucrat foarte mult pe partea de improvizație și joculețe ca să le dezgheț pe fete să nu mai fie atât de timide și celelalte cursuri au fost de discuții pe text și repetiții. Oricum ele au repetat și acasă foarte mult pentru că nu ai cum să scoți un spectacol fără efort.

DallesGO: Poți să ne dai câteva indicii despre spectacol?

Sorana Eșanu: Da. Am decis ca acest spectacol să fie format din monologuri. Fiecare își va pune sufletul pe tavă în fața unui public individual. Așa va decurge spectacolul, cu monoloage. Pentru început, trei fete își vor spune monologul, apoi va fi o pauză în care se va schimba decorul și apoi va veni următoarea fată și tot așa. Aștept să vină un public mare. Fetele, oricum, și-au invitat prietenii și rudele să vină să le vadă. Este rodul muncii lor.

DallesGO: Ai emoții mari cursanții că îi vor vedea apropiații lor pentru prima dată pe o scenă?

Sorana Eșanu: Cred că da pentru că au avut emoții când au dat o repetiție cu mine care am fost acolo de fiecare dată. Deci, sigur o să aibă emoții, dar sunt bune. Emoțiile sunt bune atunci când știi să le controlezi.

DallesGO: Cum a fost cursul?

Sorana Eșanu: Mi se pare că a decurs destul de bine cursul. Ele și-au dat interesul foarte mult și o să iasă ceva frumos pentru că lor le place și am avut o colaborare destul de bună cu ele cât am lucrat.

DallesGO: Cum vezi tu evoluția lor de la început până la spectacol?

Sorana Eșanu: Cred că și-au dat voie să greșească. La început le era frică să nu greșească și le era frică să se deschidă în fața mea și cred că am ajutat cumva la înflorire.

DallesGO: Le-ai dat vreun sfat important înainte de spectacol?

Sorana Eșanu: Da, le-am spus că dacă se întâmplă să se încurce sau să se piardă, să folosească improvizația pe care am făcut-o la început pentru că nu degeaba am lucrat într-un anumit stil.

DallesGO: Cum te simți tu în rolul de regizor al spectacolului?

Sorana Eșanu: Cred că mai mult am fost un îndrumător decât un regizor. Nu m-aș putea pune în pielea unui regizor cred că niciodată. Eu le-am dat niște resurse și ele au construit. Am încercat să nu fac eu totul, am încercat să le las pe ele să creeze mai mult pentru că despre asta este vorba la aceste curs, despre creativitate și despre cum folosești creativitate. Eu doar le-am îndrumat, le-am mai dat câte un sfat despre ce ar putea face. Am lucrat pe text, din punct de vedere actoricesc, dar nu cred că mă văd ca un regizor.

Spectacolul de mâine va fi primul din viața lor, dar nu și ultimul. DallesGO este o rampă de lansare pentru cursanții care ne trec pragul. Au învățat tot ce era necesar, iar de acum multe uși se vor deschide. Dacă vrei și tu să îți vezi visul împlinit, te așteptăm la cursurile DallesGO în domeniul preferat!