0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Horațiu Ducu este make-up artist MAC și își trăieste visul din copilărie. Satisfacția lui vine din fericirea de pe chipul clientelor și vrea să împărtășească din secretele sale crusanților DallesGO

Horațiu Ducu este make-up artist MAC și își trăieste visul din copilărie. Satisfacția lui vine din fericirea de pe chipul clientelor și vrea să împărtășească din secretele sale crusanților DallesGO

Horațiu Ducu își trăiește zilnic visul din copilărie. De când se știe și-a dorit să fie make-up artist și acum lucrează în domeniu de mai bine de 6 ani. Este make-up artist MAC și e mai mult decât mândru să facă parte din această echipă de profesioniști. Ne-a spus că cea mai mare mulțumire pentru el este să vadă fericirea de pe chipul fetelor pe care le machiază. Pune mare preț pe inspirație dar și abilitățile sale, datorită cărora este de altfel și foarte încrezător. E gata să dea mai departe toate cunoștințele sale despre make-up-ul clasic, cel de nuntă, dar și cel de cinema.

DallesGO: Cum a început pasiunea ta pentru make-up?

Horațiu Ducu: Pasiunea pentru make-up am descoperit-o de mic. Mi-am dorit foarte, foarte mult să activez în acest domeniu și la 18 ani am făcut primul meu curs de make-up. Mi-am dorit să transform această pasiune într-un job și tocmai de aceea am făcut primul curs de make-up acum șase ani. De atunci am început să mă dezvolt continuu. Am participat la numeroase masterclass-uri, am făcut multe cursuri de perfecționare pentru a-mi desăvârși tehnica și pentru a dobândi noi informații despre produse și tehnici de machiaj, iar în momentul de față pot să mă bucur de un portofoliu vast de experiențe pe care le-am acumulat.

DallesGO: Cum a început colaborarea cu MAC Cosmetics?

Horațiu Ducu: Mi-am dorit foarte mult să devin make-up artist MAC. A fost unul dintre obiectivele mele din momentul în care am început să machiez. Eram foarte atras de lumea MAC și de tot ce înseamnă MAC. Totul a început prin a-mi depune CV-ul cu pași stângaci, pot să spun, dar am mers la interviu și am fost surprins în momentul în care mi s-a oferit șansa să fac parte din echipa MAC. Așadar, de patru ani sunt make-up artist MAC și pot să spun că zilnic fac ceea ce îmi place.

DallesGO: Cum este să fii make-up artist?

Horațiu Ducu: Make-up-ul este o artă. Este plăcut să vezi că oamenii sunt un pic mai fericiți cu ajutorul tău și sunt un pic mai schimbați pentru că le ascunzi anumite complexe pe care ei le au. Este o artă și una foarte satisfăcătoare la final de zi pentru că știi că ai contribuit la fericirea unui om.

DallesGO: Este nevoie de inspirație în make-up?

Horațiu Ducu: Bineînțeles. Și un produs te poate inspira să creezi ceva. Și un coleg de breaslă te poate inspira. Inspirația vine din orice ne înconjoară.

DallesGO: Ai făcut parte din vreun proiect important despre care ne poți povesti?

Horațiu Ducu: Da, cea mai mare provocare am avut-o vara trecută când am fost pe platourile de filmare ale unui film românesc, „Odată pentru totdeauna”, unde am machiat și celebrități, precum Smiley. A fost o experiență plăcută, care m-a ajutat foarte mult, o experiență din care am avut foarte multe de învățat pentru că până atunci nu luasem contact cu make-up-ul de cinema și cu lumea aceasta a filmului din perspectiva unui make-up artist. A fost o experiență unică pentru mine și cred că cea mai mare provocare pentru în make-up artist aflat în punctul în care eram eu.

DallesGO: Învață un make-up artist zilnic ceva nou?

Horațiu Ducu: Bineînțeles, zilnic în industria aceasta se lansează produse noi, tehnici noi. Trebuie să fim la curent cu tot. Deci, clar, în fiecare zi înveți ceva nou, fie că este vorba despre o tehnică nouă, fie că înveți cum să folosești un produs nou, o altă tehnică de aplicare, poate. Cu siguranță, în fiecare zi ai ce să înveți nou în acest domeniu. Nici o zi nu este ca cealaltă și nu te plictisești niciodată.

DallesGO: Cum reușești să ții mereu pasul cu tendințele?

Horațiu Ducu: Este un domeniu foarte fain pentru că, așa cum spuneam, niciodată nu apuci să te plictisești. Mereu se lansează un trend nou, fie că se poartă sprâncenele mai ridicate, se poartă un altfel de eyeliner, se poartă culorile mai tari. Cine știe ce apare nou și este foarte interesant să fii la curent cu trendurile și uneori să vezi live filmări din backstage-urile marilor prezentări de modă pentru a afla ce urmează să se poarte nou în materie de make-up.

DallesGO: Te-ai confruntat cu obstacole în cariera ta?

Horațiu Ducu: Nu am avut parte de obstacole foarte mari încât să mă descurajez. M-am autodepășit pentru că îmi era teamă la început, în acest domeniu. Aveam teama aceea de a nu greși, dar m-am depășit pe mine și pot să spun că astăzi cred foarte mult în puterile mele.

DallesGO: Care este satisfacția unui make-up artist?

Horațiu Ducu: La final de zi să știi că poți sa faci o clientă fericită cu ajutorul machiajului pe care îl realizezi.

DallesGO: Cum ai primit colaborarea DallesGO?

Horațiu Ducu: Cu foarte mult entuziasm, mă bucur extrem de mult pentru această oportunitate și pentru această nouă provocare care vine în viața mea și sunt foarte nerăbdător în acest punct să ajut și alți make-up artiști la început de drum, să îi formez în calea aceasta a make-up-ului.

DallesGO: Cum te vezi în rolul de profesor?

Horațiu Ducu: Cred că mă văd un profesor atent la detalii, spun asta pentru că la rândul meu și eu am avut profesori care țineau foarte mult la tehnicile pe care le învățam și asta m-a ajutat și pe mine să fiu ordonat și organizat în ceea ce fac.

DallesGO: Ce vor învăța cursanții la acest curs?

Horațiu Ducu: Absolut tot, e un curs care o să pună bazele oricărui make-up artist la început de drum. De aceea ziceam de partea teoretică, dar bineînțeles va fi și partea practică în care vom realiza machiaje în cele mai noi tendințe.

DallesGO: Poți să ne dai câteva exemple de machiaje?

Horațiu Ducu: Sigur, vom învăța machiajul smokey eyes care e des întâlnit în zilele noastre, eyelinerul este și el foarte des întâlnit, machiajul de mireasă și o să vorbim și despre machiajul de cinema.

DallesGO: E diferit machiajul de cinema în comparație cu un machiaj normal de zi sau de seară?

Horațiu Ducu: Da, este un pic diferit machiajul de cinema, se folosesc și produse mai rezistente care să acopere mult mai multe imperfecțiuni pentru că se văd mult mai tare decât în viața de zi cu zi.

DallesGO: Ai un mesaj pentru cursanți?

Horațiu Ducu: Îi aștept la curs cu mare drag, abia aștept să ne cunoaștem și să creăm lucruri frumoase împreună, machiaje frumoase de care să fie mândri.

DallesGO: Ai așteptări care vrei să se îndeplinească la finalul cursului?

Horațiu Ducu: Îmi doresc ca cei care urmează cursul să fie mândri de ceea ce au dobândit în cele 12 ședințe de curs și să fie încrezători în ceea ce pot face după curs. Cum îți ziceam, eu la început, la primul curs pe care l-am făcut nu eram atât de încrezător în mine și asta m-a dezavantajat, dar am trecut peste și în următoarele cursuri am devenit mai stăpân pe mine și asta vreau să le transmit și lor, practic, să fie siguri pe ei în ceea ce fac și să își dorească să dobândândească cât mai multe abilități care o să îi ajute pe mai departe.