0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Angeles, artistul care a produs 10 albume muzicale într-un singur an

Angeles, artistul care a produs 10 albume muzicale într-un singur an

Angeles, pe numele său real Alin Florin Dumitru, este un producător român ce activeaza în industria muzicală de aproape 20 de ani, având la activ colaborări cu majoritatea artiștilor consacrați din zona muzicii urbane, dintre care putem să-i amintim pe Nane, What’s Up, Smiley, Super Ed, Nosfe, Maximilian, Sișu Tudor, Puya, Shift, Cedry2k, Vlad Dobrescu ș.a.

De-a lungul timpului a scris, a compus și a produs piese pentru artiști de muzică pop, trap și r’n’b, precum What’s Up – “La tine”, Ioana Ignat – “De Dragul Iubirii”, Alina Eremia – “Dragoste nu-i”, Giulia feat. Dorian Popa – “Ploaie de vara” care au depășit zece milioane de vizualizări pe Youtube și se dau în heavy rotation pe radio.

Angeles este profesorul noului curs de Producție Muzicală de la DallesGO.

DallesGO: De unde vine pseudonimul “Angeles”?

Angeles: E puțin spus pseudonim. În spatele lui se ascunde un adevărat concept, o îmbinare de mai multe stiluri sub aceași titulatură. Ideea de Angeles mi-a venit înainte să iasă piesa “Maximilian – Dragoste nebună”, care, la momentul respectiv, a fost un hit. Numele meu de scenă inițial era “SPUMĂ” și toată lumea îmi spunea să îl schimb (îți imaginezi cum ar fi sunat “Maximilian – Dragoste nebună cu Spumă”! Într-o seară, eram pe Google și mi-a apărut “Los Angeles” și atunci am zis că ăsta e! Am avut o atracție față de numele aceasta.

Cumva, tot melanjul de stiluri pe care le-am încercat de-a lungul timpului și-a găsit umbrela sub care să existe, iar Angeles a reușit să aplice eticheta potrivită. Los Angeles este un oraș emblematic pentru cultura pop, de la muzică până la filme, iar diversitatea care îl caracterizează se potrivește, conceptual vorbind, și cu lucrările mele.

DallesGO: În 2020 ai lansat 10 albume. Cum ai reușit să produci atât de multe materiale discografice într-un timp atât de scurt?

Angeles: Simplu! Când ai mii de piese, proiecte la care lucrezi, pentru că asta fac zi de zi, de când mă trezesc până când adorm, e normal să ajungi la nivelul acesta, să îți poți permite să publici 10 albume în mai puțin de un an. Dar ideea a plecat de la EP-ul “GRAMONT”. Pur și simplu eram în studio și mi-a venit în gând acest nume, “GRAMONT”, din senin. Mai târziu, am aflat că e o stradă care poartă acest nume și e chiar pe lângă Studiourile Tuan Records, unde îmi desfășor activitatea, iar de la acest nume am plecat și au luat viață 10 albume, 10 concepte, 10 trăiri.

DallesGO: Cum a primit lumea cele 10 albume?

Angeles: Având în vedere că sunt un artist “altfel”, oamenii nu au înțeles cum s-a întâmplat să livrez atâta material în mai puțin de un an. Pe unii i-am luat prin surprindere, altii îmi scriu și în ziua de azi că abia acum au descoperit cele 10 albume, pentru că nu s-a scris nimic legat de acest subiect. Nu am fost băgat în seamă și de aceea am de gând să fac 20 de albume într-un an și să inspir, să arăt că nu există limite și să arăt că imposibilul e doar un cuvânt.

DallesGO: A existat o motivație anume care a stat la baza lansării celor 10 albume?

Angeles: În primul rând dorința, iar în al doilea rând, pandemia, care mi-a arătat lumina când la alții se stingea. De ce zic asta? Pentru că atunci când cazi în întuneric, lumina te caută și nu se lasă până nu te găsește, dar ca să ajuți procesul, trebuie să o cauți și tu, iar eu mi-am dat seama că era lângă mine și am învățat să o primesc, am învățat să fiu un om mai bun, am învățat să fiu normal într-o lume anormală.

DallesGO: Ce parere ai despre noul val de artiști din zona muzicii urbane?

Angeles: Noua generație este un fenomen, e ca o junglă neexplorată, dar cu un potențial extraordinar. Pentru mine personal, noua generație are tot respectul, iar cei care susțin creșterea noii generații sunt oameni rari.

Și eu am făcut parte, mai demult, dintr-o generație nouă față de cei care erau înaintea noastră și am simțit nevoia de susținere și îndrumare la vremea respectivă. Potențialul există în fiecare generație, iar “suflul nou” trebuie mereu încurajat.

DallesGO: Ce sfaturi ai pentru ei?

Angeles: Să experimenteze, să nu se oprească nicio secundă, să viseze mai departe de stele, pentru că limita nu a fost niciodată cerul. Limita am fost noi, limita ne-o autoimpunem, iar în noi există o forță de care nu suntem conștienți și nu ne învață nimeni cum să o folosim.

DallesGO: Tu ce muzică asculți?

Angeles: Deși poate părea un paradox, evit să ascult muzică în general. Îmi place să o fac, să o simt cum se naște, să o văd cum crește, cum devine. Îmi place foarte mult R&B-ul și atunci când ascult, ăsta e genul.

DallesGO: Ai ajuns acolo unde îți doreai?

Angeles: Încă nu, dar dacă muncesc și rămân focusat, mă voi apropia de ce îmi doresc, adică de istorie.

DallesGO: Este calitatea muzicii o garanție a succesului?

Angeles: Nu. Nu poți avea nicio garanție când ești “mic”. Dar e o promisiune pentru ziua când vei crește.

DallesGO: Cât de mult consideri că imaginea unui artist contribuie la reușita sa?

Angeles: Imaginea unui artist contează într-o proporție de 80%, aș spune, pentru că la ora actuală, muzica valorează mai puțin decât felul în care te prezinți în social media.

DallesGO: Dacă ai putea să schimbi un lucru legat de tine, care ar fi acela?

Angeles: Nu cred că aș vrea să schimb ceva la mine, dar îmi place să cred că prin mine pot schimba mințile care sunt limitate.

DallesGO: Ai colaborat cu mulți artiști de-a lungul timpului. Care este proiectul la care ai lucrat și ți-a plăcut cel mai mult?

Angeles: Proiectele la care am lucrat cu Nane.

DallesGO: Scrii, compui și produci și pentru alți artisti. Ce atribute trebuie să aibă, în viziunea ta, artistul cu care colaborezi perfect?

Angeles: Orgoliul reprezintă o mare piedică pentru evoluție și dezvoltare. Un artist trebuie să fie deschis, să nu se limiteze, să nu vrea să fie, ori să sune muzica la fel cum sună X sau Y, să mă lase să fiu așa cum sunt și să mă exprim cum îmi doresc. Multă lume are tendința de a transforma referințele și reperele alese în dorința și încercarea de a emula și a copia, ceea ce este totalmente greșit.

DallesGO: Sunt veniturile din muzica multumitoare?

Angeles: Pentru cei consacrați, “de sus”, din mainstream, da. Pentru cei “de jos”, nu. Dar, repet, dacă muncești mult, vor apărea și banii.

DallesGO: Există vreun aspect care te supără, legat de industria muzicală din România?

Angeles: Uneori simt că ceva e greșit în tot sistemul ăsta, dar nu total. Nu știu exact ce anume, pentru că e un sistem care evoluează permanent.

DallesGO: În afară de talent și de munca depusă, mai este vreun alt ingredient căruia artiștii trebuie să îi acorde atenție?

Angeles: Da. Și mai multă muncă! Dacă alți artiști merg la studio la ora 14:00, ei ar trebui să meargă de la ora 8:00.

DallesGO: Ce anume ai studiat la alti artiști care te-au inspirat?

Angeles: În general, când m-am apucat de muzică, am studiat foarte mult inflexiunile lor vocale, modul cum interpretau.

DallesGO: Dacă ar fi să îți alegi o deviză, cum ar suna?

Angeles: Muncește până când simți că vrei să renunți, sau până te ia somnul pe scaun și când simți asta, muncește mai tare!