0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041  711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Doina Levintza

Doina Levintza

De foarte mult timp, Doina Levintza este considerat un nume important in lumea modei, a teatrului si a televiziunii. Secretul succesului ei? Pasiunea pentru arta si dorinta de perfectiune.

In 1984, Doina Levintza ajunge in paginile jurnalelor frantuzesti gratie creeatilor ei. Un an mai tarziu expune la Monte Carlo in salonul Beaumarchais de la L’Hotel de Paris. Urmeaza alte doua prezentari, Monte Carlo si Paris, deasemena apreciate de criticii de specialitate.
In 1986 organizeaza la Facultatea de Arhitectura Bucuresti prima prezentare de moda a unui artist plastic intitulata “Moda si spectacol”. In 1997 prezinta la New York, iar un an mai tarziu, colectia “Summer Dream” apare in prestigioasa revista Harpers Bazar US, fiind astfel primul designer roman prezent in paginile celebrei publicatii.
In primii ani dupa revolutie isi dedica o mare parte din activitate modei romanesti si sustinerii tinerilor designeri. Infinteaza intre 1990-1996 Fashion Club, un club in care studentii si tinerii designeri aveau posibilitatea sa isi prezinte creatile in spectacole de moda.

La inceputul anilor 2000 a realizat emisiunea Levintza Prezinta, emisiune care timp de 15 ani a adus in atentia pasionatilor de moda informatii despre tendinte, designeri de top dar si tineri designeri, manechine, fotografi de moda si, nu in ultimul rand, o ampla prezentare a istoriei modei.
A fost presedinta juriului festivalului Pasarela, organizat la Bucuresti de Ambasada Frantei, festival care a premiat o serie de tineri designeri printre care si Laura Popoviciu care, in prezent, lucreaza pentru Luis Vuitton.
De-a lungul anilor a primit numeroase premii si distinctii, I-a fost acordat titlul de furnizor al Casei Regale din Romania si in 2010 I s-a acordat titlul de “Chavalier de l’art et lettres” de catre Ministrul Francez al Culturii, Mr. Frederic Mitterand.