Andrei Olteanu
”Gatitul este mai mult decat o pasiune. A fi bucatar nu este o meserie, este un stil de viata”, susține Andrei Olteanu.
Andrei este un bucatar profesionist care a descoperit pasiunea pentru gatit in urma cu multi ani, la 17 ani, in mod intamplator. A inceput sa gateasca datorita unui prieten care avea un restaurant in Italia, pe nume Il Franco.
A castigat sezonul IV din “Chefi la cutite”, experienta care l-a transformat si l-a obligat sa devina din ce in ce mai bun in meseria pe care o face.
Treptat, a inceput sa aprofundeze, sa studieze cat mai mult si sa incerce cat mai multe combinatii de gusturi. A colaborat cu multe restaurante din Bucuresti, Italia si diferite orase din Romania. S-a specializat in bucataria internationala, dar este fascinat de bucataria asiatica si de cea vegana.
”Pentru bucatarii pasionati, bucătăria vegana nu este limitata. Putem descoperi ca exista sute de mii de combinatii care vor avea ca rezultat mancaruri delicioase. In plus, odata ce vei incepe sa folosesti cat mai multe legume pentru a face cele mai bune preparate, vei fi complet surprins. Sunt o multime de retete care pot fi testate, de la dulce la sarat, usor condimentat, gustos. Gatitul are nevoie de placerea de a incerca si bucuria de a descoperi noi gusturi. Este importanta dorinta de a crea constant retete noi care sa surprinda.”
Modelele lui in bucatarie sunt Masahiro Yoshitake, Heston Blumenthal si Yoshihiro Murata.
”Secretul obtinerii unor preparate exceptionale este intotdeauna propria amprenta culinara asupra lor, dar in acelasi timp folosind ingrediente 100% naturale.”