0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Andrei Moldoveanu

Andrei Moldoveanu

Andrei Moldovanu este tată, chef și om întainte de toate, iar mantra lui preferată este „am o nouă idee”.

A avut ocazia să lucreze mai bine de 10 ani în bucătării de renume din Norvegia, Franța și România, unde a învățat tot ce se poate atât despre universul gastronomic, cât și despre el. A întâlnit tot felul de oameni și de preparate care l-au făcut să fiu mereu curios și deschis spre noi experiențe. Job-urile diverse pe care le-a avut  (spălător de vase, patiser, bucătar șef de tură), eșecurile și învățăturile ultimilor ani l-au adus într-un punct în care a decis să lase regulile în urmă și să fiu el. A luat fiecare regulă și a rescris-o, rând pe rând, în bucătăria restaurantului EKER din Suceava. Acolo colegii îl știu ca Executive Chef și ca unul din cei doi fondatori, însă el spune că acolo este jumătate din el.

Andrei este de părere că parcursul său nu ar fi fost același dacă nu avea alături mentorii potriviți. Ei i-au arătat razele de lumină acolo unde el nu reușea să vadă decât întuneric. Au fost acolo și l-au ghidat atunci când se pierdea și voia să renunțe. Îl trăgeau de mânecă atunci când greșea și primea aprecieri când merita, dar mai ales i-a fost amintit mereu de ce face ceea ce face.

Pasiunea necontenită pentru gastronomie și dorința de a schimba suflul bucătăriei locale sunt motorul energiei sale. Andrei crede că în acest domeniu fiecare zi e o oportunitate prin care poți bucura oamenii prin formule culinare îndrăznețe, prin care un preparat simplu se poate transforma într-unul radical de bun. Însă asta se poate întâmpla doar dacă ești suficient de curios.

Crede că fiecare dintre noi ascunde o doză de nebunie și de creativitate. Însă pentru a te putea exprima întru totul, e nevoie să știi regulile, pentru ca mai apoi să le încalci așa cum trebuie.

Andrei visează la o lume în care noile generații de chefi sunt dispuse să rescrie tot ce au învățat atunci când ajung în bucătărie, tigăile zboară în jurul lor și trebuie să găsească cele mai fezabile și creative soluții. Însă pentru asta e nevoie de un mentor care să știe să stoarcă tot ce e mai bun din învățăcei și să le pună bazele, cărămidă cu cărămidă. Iar el este gata să își asume acest rol.