Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!
Ana Consulea
doi administrator2021-10-18T12:46:05+03:00
La doar 27 de ani, Ana Consulea, expert cofetar si fondator al Zexe Braserie, este deja un nume cunoscut in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat arta cofetariei in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut sansa sa invete de la nume mari din cofetaria artizanala: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, si Miackel Azouz.
Dupa un an de cursuri intense, Ana s-a intors in România, hotarâta sa schimbe gusturi si mentalitati. A reusit rapid sa atraga atentia publicului amator de dulciuri de calitate, prin linia de deserturi din restaurantul familiei, Zexe. Initiativa de a-si deschide o braserie proprie, in care toate dulciurile sa stea sub acelasi acoperis, a venit la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus mult efort si cercetare la nivelul istoriei cofetariei românesti. Ana Consulea a reusit astfel sa reinterpreteze, intr-un mod original, retete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume – Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria.
Pe lânga dulciurile istorice, Ana Consulea a reinterpretat in maniera originala o serie de deserturi frantuzesti, adaptate la gustul local: Le Petit-Antoine – bestsellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats etc. In anul 2014, Ana Consulea a dat lectii de cofetarie finalistilor de la emisiunea MasterChef, iar acum a decis sa se alature catedrei de profesori DallesGO unde ii va invata pe cursanti bazele cofetariei.