0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE E-COMMERCE

Programa

Vom lucra impreuna studii de caz in care desființam miturile din e-commerce si detectam greselile frecvente pe care le fac magazinele online din Romania. Vom dezvolta in echipa planuri de afaceri si strategii de marketing pentru magazine online noi de nisa. Vom audita magazine online pe baza celor peste 120 de criterii de jurizare GPeC.

Curs 1
Radiografia pietei de e-commerce din Romania comparativ cu restul Europei. Evolutie. Categorii in crestere, oportunitati de nise. Profilul cumparatorului online din Romania, particularitati ale pietei. Modele de business in e-commerce. ) Bune practici in usability – partea I. Auditarea live a magazinelor online pe baza criteriilor de jurizare GPeC, criterii care rezuma bunele practici in industrie.

Curs 2
Legislatia aplicabila in e-commerce in Romania si bune practici care trebuie respectate de magazinele online. Sesiune sustinuta de TRUSTED.ro – programul national pentru certificarea magazinelor online.

Curs 3
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: principii de baza SEO si top directii pentru a lucra eficient cu agentia SEO sau specialistul SEO in-house.

Curs 4
KPI principali in e-commerce si modul de masurare al acestora. Bazele Google Analytics si principii de baza in masurarea performantelor magazinului meu online si canalelor principale de marketing online.

Curs 5
Bune practici in usability – partea a II-a. Auditarea live a magazinelor online pe baza criteriilor de jurizare GPeC, criterii care rezuma bunele practici in industrie.

Curs 6
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: Google AdWords I – Search Network

Curs 7
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: Google AdWords II – Display Network. Remarketing.

Curs 8
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: principii de baza Social Media Marketing. Facebook Ads

Curs 9
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: principii de baza Email Marketing si Affiliate Marketing, web PR, Video & Content Marketing.

Curs 10
Exerciții practice și recapitulare strategia de ecommerce și împărțirea bugetului de marketing. Măsurarea rezultatelor și optimizarea strategiei de marketing.

Curs 11
Logistică și curierat în e-commerce.

Curs 12
Atelier practic. Prezentarea lucrarilor practice finale.