0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE VIDEO

Programa

Extrem de simplificat, timeline-ul cursului video este: de la idee la film. Pentru a dobandi reflexul de a filma, dupa fiecare seminar, cursantii vor avea mici proiecte practice de realizat, de la teme simple, la teme cu un caracter tot mai complex, astfel incat, in momentul in care isi aleg subiectul video pentru examenul final, sa stapaneasca notiuni si practici fundamentale.

Curs 1: INTRODUCERE
Despre piloni si conceptele fundamentale in continutul video, de la cinematografie la youtube.
Folosim acest seminar introductiv si ca sa ne cunoastem, sa aflam care este nivelul fiecarui cursant in parte si sa stabilim obiectivele individuale in cadrul general al cursului.

Curs 2: POVESTE. STORYBOARD.
Totul incepe cu o idee. Invatam sa construim povesti si personaje.

Curs 3: IMAGINE.
Seminarul acopera tot ce trebuie sa stii despre camere si kit-uri de filmare; despre compozitia cadrului, secvente, miscari de camera si unghiuri de filmare.

Curs 4: SUNET SI LUMINA.
Sunetul poate crea singur o poveste. Un sunet poate deraia o poveste sau poate deveni o marca in sine (ganditi-va doar la sunetul din filmul clasic „Psycho”). Invatam sa inregistram, sa folosim, sa cautam (on-line sources) sunet si muzica. La fel ca si sunetul, lumina poate sa dea o directie cu totul diferita unei povesti. Invatam cum sa folosim atat lumina naturala cat si lumina artificiala in cadrul unei filmari.

Curs 5: PRE-PRODUCTIE SI PRODUCTIE.
Abordam partea mai putin spectaculoasa, dar esentiala, a crearii de continut video: buget, casting, locatii, costume, recuzita, timing, gestionare echipa etc.

Curs 6: ALEGEREA TEMELOR DE EXAMEN. PRODUCTIE.
In urma temelor practice realizate pana in acest moment, cursantii isi vor alege proiectul video pentru examenul final. Discutam fiecare tema in parte si gasim impreuna cele mai bune solutii pentru realizarea lor. Filmarea proiectelor.

Curs 7: POST-PRODUCTIE – MONTAJ DESKTOP SOFTWARE.
Acoperim conceptele fundamentale ale montajului. Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre, efecte in softuri de editare desktop.

Curs 8: POST-PRODUCTIE – MONTAJ MOBILE SOFTWARE.
Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre, efecte in softuri de editare mobile (iPhone si Android).

Curs 9: CASE STUDIES. CASE TYPES.
Ce fac altii bine? Un seminar despre cele mai bune exemple de continut video, filme care marcheaza industria si initiaza trenduri. Totul grupat pe tipuri de continut video: invatam ce inseamna si cum se realizeaza continuturile de tip stop-frame-animation, slow-motion, timelapse etc.

Curs 10: EXPERIMENT.
Un seminar dupa modelul tehnologiilor disruptive: acum cunoastem regulile, cum le incalcam in mod creativ?

Curs 11: CUM MONETIZAM CONTINUTUL VIDEO?
Directii pe care le putem aborda, astfel incat sa capitalizam ceea ce am invatat.

Curs 12: EXAMEN FINAL.
Prezentarea si vizionarea filmelor realizate, discutii pe marginea lor.