0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE PALARII

Programa

Sub indrumarea Kristinei Dragomir vei afla totul despre palarii: de la istoric, la manufactura, de la instrumentele din atelier, la modalitatile prin care se construiesc palariile si se modeleaza pe calapod. Vei descoperi varietatea accesorilor care pot ornamenta o palarie si vei afla cum sa alegi palaria in functie de silueta si fizionomie, dar si cum sa o potrivesti la tinutele de baza din garderoba. Vei concepe si confectiona doua palarii, una dedicata evenimentelor tip cocktail si una pentru zi. Vei invata sa te joci cu volumele si cu paleta cromatica, in acord cu pigmentatia pielii, vei experimenta si vei lucra cu materiale diferite. La finalul celor 3 luni de curs se va stabili o legatura puternica intre personalitatea ta si palariile pe care le vei crea. Aceasta experienta artistica iti va deschide orizontul spre un mod de perceptie mai liber si mai creativ.

Curs 1
Introducere in Istoria palariei. Palaria din antichitate pana in secolul XX. Forme si stiluri caracteristici fiecarei perioade, millinery reprezentanti, diversificarea modelelor pe categorii in prima si a doua jumatate a secolului XX. (curs teoretic)

Curs 2
Prezentarea atelierului si a instrumentelor de lucru, notiuni generale despre modelarea pe calapod, prezentarea diferitelor tipuri de materiale si texturi + asocierile acestora cu diferitele tipuri de tesaturi. La finalul acestui curs fiecare cursant isi va primii kit-ul de lucru pentru temele practice. ( curs teoretic)

Curs 3
Prezentarea elementelor de limbaj plastic: Forma + Volum + Culoare. Notiuni generale despre forme si volume geometrice + notiuni simple de anatomie artistica cu caracter antropologic + teoria culorilor – gamele cromatice, asocierile cromatice, paleta griurilor colorate, dominanta cromatica + tehnica drapajului pentru turban. (curs teoretic)

Curs 4
Pe baza elementelor de limbaj plastic predate, vom trece la prima proba creativa – constructia unui accesoriu capilar, tip fascinator. Etapele pe care le vom parcurge vor fi pregatirea materialului, decuparea si modelarea formelor curbe sau geometrice, montajul si finisarea.

Curs 5
Prezentarea caracterelor antropologice si utilizarea lor pentru alcatuirea notiunii de tip antropologic. Alegerea tipului de palarie in functie de caracteristica antropologica. Alegerea culorilor in functie de carnatie (pigmentatie) – monocromatic, multicolor sau color blocking. Echilibrarea siluetei cu ajutorul palariei. (curs teoretic + practic)

Curs 6
Modelarea pe calapod a calotei, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 7
Modelarea pe calapod a borului, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 8
Finisarea calotei, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 9
Finisarea borului si asamblarea palariei, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 10
Accesorizarea palariei create. Prezentarea diferitelor modalitati de accesorizare a palariei. (curs teoretic + practic)

Curs 11
Hatiquette – all about wearing hats! Calendar social. Street style. Tendintele sezonului in curs in materie de palarii. Alcatuirea unui styling personal pentru cele doua palarii create. (curs teoretic + practic)

Curs 12
Prezentarea colectiei de grup, sesiune de evaluare si feedback final. Sedinta foto. (curs teoretic + practic)