0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE E-COMMERCE

Programa

Curs 1
Radiografia pietei de e-commerce din Romania comparativ cu restul Europei. Evolutie. Categorii in crestere, oportunitati de nise. Profilul cumparatorului online din Romania, particularitati ale pietei. Modele de business in e-commerce. Tool-uri de research in marketing online. Principalii KPI pentru e-commerce si modul de calculare al acestora. Glosar de termeni e-commerce si marketing online. Cateva idei si optiuni pentru alegerea platformei e-commerce.

Curs 2
Bune practici in Usability pentru desktop – partea I.

Curs 3
Bune practici in Usability pentru desktop – partea a II-a. Atelier practic – auditare live a siturilor participantilor sau altor situri la Cerere.

Curs 4
Bune practici in Usability pentru mobile. Atelier practic – auditare live a siturilor participantilor sau altor situri la cerere.

Curs 5
Bazele Google Analytics si principii de baza in masurarea performantelor magazinului meu online si canalelor principale de marketing online.

Curs 6
Principii de baza SEO si top directii pentru a lucra eficient cu agentia SEO sau specialistul SEO in-house.

Curs 7
Legislatia aplicabila in e-commerce in Romania si bune practici care trebuie respectate de magazinele online. GDPR pentru magazinele online. Sesiune sustinuta de TRUSTED.ro – programul national pentru certificarea magazinelor online.

Curs 8
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: Google AdWords – Search Network & Display Network. Remarketing.

Curs 9
Q&A despre logistica si curierat pentru ecommerce.

Curs 10
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: Social Media Marketing. Facebook Organic. Instagram. Web PR, Video & Content Marketing. Studii de caz si exercitii practice.

Curs 11
Principalele canale de marketing online pentru promovare in e-commerce: Facebook Ads. Email Marketing si Affiliate Marketing, Studii de caz si exercitii practice. Strategie de marketing online pentru e-commerce.

Curs 12
Test de final si prezentarea temelor de final.