0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE AutoCAD

Programa

Curs 1
Prezentare generala a programelor de proiectare 2D. Exemple din domenii diverse. Introducere in AutoCad si in interfata programului. Familiarizarea cu functiile principale. Exercitii practice.

Curs 2
Familiarizarea cu interfata programului si brieful pentru proiectul care va constitui suprafata de lucru pe urmatoarele saptmani. Invatarea menurilor si dezvoltarea unui concept personalizat pentru abordarea proiectului. Exercitii practice.

Curs 3
Invaratarea comenzilor care faciliteaza crearea sabloanelor si familiarziarea cu optiuni de vizualizare a layerelor. Exercitii practice. Tema pentru acasa.

Curs 4
Stilul personal in AutoCAD. Cum abordam diferit optiunile de creare a unui desen. Sisteme de coordonate. Lucrul cu layerele. Exercitii practice.

Curs 5
Cum desenam? Cum stabilim cotele in desen si care sunt comenzile care ne folosesc pentru modificari. Exercitii practice.

Curs 6
Metode de hasurare. Tipuri de hasuri, scari, unghiuri. Aplicatii pentru proiectul in lucru.

Curs 7
Utilizarea liniilor de pozitionare a reperelor. Stiluri de cotare, Cotarea la diverse scari, modificarea liniilor de cota, suprascrierea textului liniei de cota. “Multileader” – folosirea uneltelor care au mai multe functii. Exercitii practice.

Curs 8
Structurarea proiectului. Lucrul cu straturile – creare strat, familiarizarea cu stratul-culoare, tipul de linie, si invatarea comenzii de vizibilitate la printare.

Curs 9
Definirea si inserarea blocurilor. Scrierea textelor in cadrul desenelor (creare si modificare texte, stiluri de text etc). Simboluri si executarea unui plan de electrice. Excercitii practice.

Curs 10
Importul si conversia fisierelor pdf, convertirea textului Pdf sau a textului polilinie in text SHG. Diferentele intre versiuni diferite de Audocad (2015-2018). Exercitii practice.

Curs 11
Incheierea planului de mobilare si planului de electrice pentru proiectul in lucru. Tiparirea desenelor.

Curs 12
Scurta recapitulare comenzi si TEST FINAL