0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE VIDEO

CURS ACREDITAT

„CONTENT IS KING” spunea in 1996 Bill Gates. Social media au transformat insa radical felul in care definim mesajul, continutul si platformele media. Iar daca tinem seama de faptul ca, pana in 2021, 80% din traficul de Internet va fi video, celebra fraza a lui Bill Gates devine „VIDEO CONTENT IS KING”. Intrebarea „cat de important e continutul video” e depasita de lumea in care traim si, mai ales, de cea spre care ne indreptam. Intrebarea reala e „cat de bun creator de continut video esti?”
Indiferent ca esti vlogger sau fotograf, amator sau pasionat, incepator sau familiar cu domeniul, daca vrei sa dobandesti cunostinte pe care sa le valorifici in compania pentru care lucrezi, ai un business on-line sau vrei sa-ti cresti brandul personal, CURSUL VIDEO te invata cum ajungi de la idee la film, cu tot ce presupune un astfel de proiect.

Pe parcursul a 12 saptamani vei invata cum sa gandesti in termeni video; vei afla care sunt si vei pune in practica toti pasii realizarii unui film, de la script la pre-productie, de la filmare propriu-zisa la montaj. Vei invata sa iti spui povestea, a ta sau a brandului tau, cu ajutorul imaginii, sunetului, luminii si efectelor.

Pe durata cursului vei lucra la un proiect video personal si vei beneficia de consilierea permanenta a Ralucai. La final vei avea propriul produs video, indiferent ca vorbim de un videoclip, un trailer, un vlog, o reclama sau un scurtmetraj experimental.

Vino sa iei parte la cursurile video!

Un modul are 12 saptamani si costa 3.600 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Video nu va mai fi de 3600 lei, ci de 1800 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 2880 lei.
Pretul pachetului de Video plus Fotografie Initiere plus Photoshop cu promotia
3 in 1 – PACHET COMPLET este de 3600 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

raluca_andreica

RALUCA ANDREICA

Profesor
Cu o experienta de peste 16 ani in televiziune si advertising, de la concept la post-productie, in spatele camerelor de filmat si in spatiul de montaj, cu premii obtinute la cel mai prestigios festival international de publicitate pentru broadcasteri (PromaxBDA), Raluca a contribuit la campanii video din domenii diverse, de la sport si responsabilitate sociala, la health si tehnologie.

Metoda abordata de-a lungul cursului e aceea de a deconstrui lumea video ca sa vedem cum functioneaza. Apoi o reconstruim, facand. Pentru ca cel mai important lucru e sa faci, ca sa devina un reflex. Reflexul sa dai REC in loc sa faci o poza. Asa ne construim povestile video si memoria musculara vizuala.

Punctul forte si unic pe piata al cursului sustinut de Raluca il constituie directia aplicata de mobile (cursul abordeaza continutul video ca un intreg, indiferent de instrumentele pe care le folosim in realizarea lui – camere de filmat sau telefon mobil) si directia practica de monetizare a cunostintelor insusite.

PROGRAMA CURS

Extrem de simplificat, timeline-ul cursului video este: de la idee la film. Pentru a dobandi reflexul de a filma, dupa fiecare seminar, cursantii vor avea mici proiecte practice de realizat, de la teme simple, la teme cu un caracter tot mai complex, astfel incat, in momentul in care isi aleg subiectul video pentru examenul final, sa stapaneasca notiuni si practici fundamentale.

Curs 1: INTRODUCERE
Despre piloni si conceptele fundamentale in continutul video, de la cinematografie la youtube.
Folosim acest seminar introductiv si ca sa ne cunoastem, sa aflam care este nivelul fiecarui cursant in parte si sa stabilim obiectivele individuale in cadrul general al cursului.

Curs 2: POVESTE. STORYBOARD.
Totul incepe cu o idee. Invatam sa construim povesti si personaje.

Curs 3: IMAGINE.
Seminarul acopera tot ce trebuie sa stii despre camere si kit-uri de filmare; despre compozitia cadrului, secvente, miscari de camera si unghiuri de filmare.

Curs 4: SUNET SI LUMINA.
Sunetul poate crea singur o poveste. Un sunet poate deraia o poveste sau poate deveni o marca in sine (ganditi-va doar la sunetul din filmul clasic „Psycho”). Invatam sa inregistram, sa folosim, sa cautam (on-line sources) sunet si muzica. La fel ca si sunetul, lumina poate sa dea o directie cu totul diferita unei povesti. Invatam cum sa folosim atat lumina naturala cat si lumina artificiala in cadrul unei filmari.

Curs 5: PRE-PRODUCTIE SI PRODUCTIE.
Abordam partea mai putin spectaculoasa, dar esentiala, a crearii de continut video: buget, casting, locatii, costume, recuzita, timing, gestionare echipa etc.

Curs 6: ALEGEREA TEMELOR DE EXAMEN. PRODUCTIE.
In urma temelor practice realizate pana in acest moment, cursantii isi vor alege proiectul video pentru examenul final. Discutam fiecare tema in parte si gasim impreuna cele mai bune solutii pentru realizarea lor. Filmarea proiectelor.

Curs 7: POST-PRODUCTIE – MONTAJ DESKTOP SOFTWARE.
Acoperim conceptele fundamentale ale montajului. Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre, efecte in softuri de editare desktop.

Curs 8: POST-PRODUCTIE – MONTAJ MOBILE SOFTWARE.
Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre, efecte in softuri de editare mobile (iPhone si Android).

Curs 9: CASE STUDIES. CASE TYPES.
Ce fac altii bine? Un seminar despre cele mai bune exemple de continut video, filme care marcheaza industria si initiaza trenduri. Totul grupat pe tipuri de continut video: invatam ce inseamna si cum se realizeaza continuturile de tip stop-frame-animation, slow-motion, timelapse etc.

Curs 10: EXPERIMENT.
Un seminar dupa modelul tehnologiilor disruptive: acum cunoastem regulile, cum le incalcam in mod creativ?

Curs 11: CUM MONETIZAM CONTINUTUL VIDEO?
Directii pe care le putem aborda, astfel incat sa capitalizam ceea ce am invatat.

Curs 12: EXAMEN FINAL.
Prezentarea si vizionarea filmelor realizate, discutii pe marginea lor.