0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE DESIGN PANTOFI

CURS ACREDITAT

Vei asista la procesul fascinant si complicat al transpunerii unei idei in schita si mai apoi in produs finit. Te vei familiariza cu componentele din care este alcatuit un pan-tof si de instrumentele de lucru din atelier. Impreuna, vom confectiona pantoful per-fect, cel la care am visat mereu, pe care l-am vazut intr-o revista sau innobiland glezna unei getseterite, pe un aeroport aglomerat din Londra.
Vom afla nu doar cum se naste o colectie de pantofi, dar si cum se conduce un busi-ness in domeniu, cum se organizeaza un atelier de productie, cum se formeaza si in-tretine relatia cu furnizorii si cum prezinti produsul unei clientele fidele.

Nu in ultimul rand, vom parcurge fascinanta istorie a acestui obiect vestimentar pentru a intelege cum trebuie compus un total look, pornind de la incaltaminte

Un modul are 12 saptamani si costa 4.000 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Pantofi nu va mai fi de 4000 lei, ci de 2000 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3200 lei.
Pretul pachetului de Design Pantofi plus Genti Incepatori plus Stilism Avansati cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 4000 lei pentru plata integrala.

ALEXANDRU ADAM

Profesor BUCURESTI


Este un designer roman ce vine dintr-un background artistic. Si-a inceput studiile de arta la varsta de 6 ani, iar la 17 ani a castigat Olimpiada de Arte Plastice pe tara. Doi ani mai tarziu, proaspat iesit din liceu, i s-a oferit una dintre cele mai prestigioase rezidente artistice din Centrul si Estul Europei – bursa Kultur Kontakt din Viena, Austria.

Dupa cativa ani de expozitii in tara si in strainatate si 3 ani de studiu la Universitatea de Arta Bucuresti, Alexandru decide sa isi continue studiile in Londra, la Central Saint Martins College of Art and Design, unde va studia Product Design. Dupa terminarea cursului- ce ii va fi imbogatit considerabil cunostintele in domeniul productiei (a manufacturii de orice tip) si a diverselor materiale, de la cele clasice la cele inovativ futuriste-i se ofera un loc la departamentul Master in Fashion, la cea mai prestigioasa si respectata facultate de design din lume, Royal College of Art.

Acolo il va intalni pe Manolo Blahnik, a carui admiratie reuseste sa o castige prin abordarea sa unica de a imbina traditionalul cu inovativul. La terminarea masteratului, i se ofera sansa de a coordona toate colectiile de accesorii pentru Thierry Mugler in Paris. Dupa cateva colectii se intoarce in Londra, unde colaboreaza cu renumiti designeri ce isi prezinta colectille la London Fashion Week, inainte de a prelua comanda departamentului de Footwear de la Vivienne Westwood. Dupa mai multe colectii create pentru brandul londonez, creeaza un brand de incaltaminte de lux, ce are la baza o directie bazata pe sustenabilitate si ecologie.

LIVIU MARCUS

Profesor IASI


Liviu Marcus, cu o experienta de peste 35 de ani in domeniul tehnologiei si fabricatiei de inclatamine, este unul dintre cei mai experimentati Designeri de Pantofi din zona Moldovei.

Si-a inceput cariera inca din anul 1983 in cadrul fabricii Alpina Reghin, ulterior a fost cercetator stiintific in cadrul CERPI Bucureşti (1989-1991) iar din 1991 si pana in prezent este profesor la Facultatea de Textile Pielarie si Management industrial din Iasi.
Printre activitatile importante din cariera sa, se numara o multime de realizari:

  • In anul 2001 este autor al tezei de doctorat “Contributii la perfectionarea functionalitatii si tehnologiei de fabricatie ale incaltamintei pentru fotbal”
  • Membru Asociatiei Generale a inginerilor din Romania AGIR
  • Cercetari stiintifice:
    – Directia de cercetare Dezvoltarea si optimizarea proceselor de fabricatie a încaltamintei,
    – Elaborarea metodelor de proiectare a modelelor de incaltaminte cu grad ridicat de complexitate,
    – Cercetari privind materialele utilizate la confectionarea încaltamintei cu destinatie speciala (sport, protectie si ortopedie)

CALIN MURARIU

Profesor TIMISOARA


Din dorinta de a imbina doua pasiuni, cea pentru arta si cea de antreprenor (absolvent al Facultatii de Stiinte Economice), a pus bazele unui atelier de incaltaminte in care a angajat un grup de confectioneri de incaltaminte cu o vasta experienta in realizarea manuala a produsului. Principiul atelierului a fost acela de produce incaltaminte folosind metodele traditionale si procese manuale, pentru o obtine un produs de calitate ridicata, care sa poata oricand concura cu produse similare realizate in fabrici de prestigiu din Italia.

Dezvoltarea atelierului si recunoasterea capacitatii de a produce incaltaminte la cele mai inalte standarde de calitate s-a produs rapid si, astfel, au urmat colaborari cu multe companii pentru care Calin a creat si produs colectii, in paralel cu dezvoltarea propriului brand Essenza.
Atelierul sau livrareaza deja produse in retelele magazinelor de lux din Statele Unite, Noua Zeelanda, Australia.
In prezent Calin se concentreaza pe extinderea prezentei pe piata interna dar si pe realizarea unor colectii cu care sa fie prezent in magazine de prestigiu din cateva dintre marile capitale ale modei.

PROGRAMA CURS

Curs 1
Prezentarea atelierului. Utilaje, scule folosite atat in fabricarea incaltamintei manuale dar si a productiei industriale.

Curs 2
Tipurile de incaltaminte, o trecere in revista a majoritatii tipurilor de incaltaminte de la sandale, mocasini la stiletto si cisme de cauciuc.

Curs 3
Pantofii ca element iconic de design.

Curs 4
Tipuri de materiale folosite la toate aceste tipuri de incaltaminte.

Curs 5
Cum se construieste o colectie. Abordare si practici.

Curs 6
Realizarea unei perechi de incaltari. Design-ul si ce trebuie urmarit de la schita la punerea in practica a unei idei.

Curs 7
Partile componente, alegerea materialelor, tiparistica.

Curs 8
Pregatirea elementelor ce alcatuiesc o pereche de incaltari.

Curs 9
Asamblarea partilor componente ale unei incaltari.

Curs 10
Asamblarea partilor componente ale unei incaltari.

Curs 11
Evaluarea produsului final. Crearea unei fise tehnice a produsului pentru a fi pus in productie. Informatii de baza pentru alcatuirea unui pret de produs.

Curs 12
Examen final