0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE DESIGN GENTI INCEPATORI

Geanta reprezinta accesoriul cel mai vizibil si dezirabil din garderoba unei femei. Obiect esential in structura oricarui look complet, acesta nu lipseste din nici o prezentare de moda si a suferit de-a lungul timpului transformari spectaculoase.

Cursul se adreseaza celor indragostiti de acest accesoriu vestimentar extrem de versatil, dar si celor care vad o oportunitate de business in creatia de genti. In cele 12 saptamani de cursuri interactive si creative, Otilia Flonta, unul dintre cei mai importanti designeri de genti, cu experienta atat pe piata interna, cat mai ales internationala de marochinarie, te invata pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a intelege esenta si mecanismele confectionarii gentilor.

Pornim de la exemplul designerilor celebri de genti si al celor care astazi au un cuvant greu de spus in domeniu si ajungem la ABC-ul industriei, furnizorii, targurile de contractare si modalitati de crestere a vizibilitatii brandului.

Cursul are o puternica parte practica: nu doar ca vom merge in atelier si vom vedea efectiv cum este organizat acesta si cum se fabrica efectiv o geanta, dar vom crea noi insine propria mini-colectie de genti, pornind de la concept, schite, materiale si tipare si ajungand la produsul finit.

Un modul are 12 saptamani si costa 3.600 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*Pentru plata integrala beneficiati de o reducere de 10%.
Studentii beneficiaza de reducere.

PROFESOR CURS DE DESIGN GENTI INCEPATORI

OTILIA FLONTA


Otilia are 19 ani de experienta in domeniul marochinariei. A debutat cu brandul Ana Rinaldi, care in scurt timp de la lansare a devenit furnizor de genti pentru cele mai importante retele romanesti de magazine, de la Steilmann, la Il Passo, Otter, Benvenuti, Leonardo etc.

In 2012, Otilia renunta la piata interna si infiinteaza brandul de genti Otilia Flonta care se adreseaza pietei externe. Participa la targurile de profil din Milano, Paris, New York, unde isi face un impresionant portofoliu de clienti: Galeriile Lafayette Berlin si Dubai, Harvey Nichols si IT Hong Kong, Parad Moscova, Antropologie USA, Axara Paris. Cea mai importanta piata pentru business-ul ei ramane insa Japonia unde a lucrat cu 45 de firme dintre care Stunninglure, Bus Stop, Beams, Marubeni, Yagi, IFI, Kanematzu.

Otilia Flonta nu este doar managerul acestui business de succes, ci si cea care face designul, tiparele, probele tehnice si productia in atelierul propriu din Bucuresti.

PROGRAMA CURS

Curs 1
Cum se fabrica o geanta. Prezentare atelier: utilaje, instrumente de lucru. Specializarile muncitorilor marochineri. Organizarea atelierului.

Curs 2
Cum se fabrica o geanta.Materiale. Tipurile de piei. Materiale tehnice. Accesorii.

Curs 3
Cum se fabrica o geanta. Constructia unei genti,parti componente, forme de genti, moduri de asamblare, tipuri de coasere. Tiparul de geanta.

Curs 4
Istoria gentilor. Brandurile consacrate de genti. Genti icon. Brandurile de genti actuale.

Curs 5
Identitatea de brand. Piata interna. Piata externa.

Curs 6
Realizarea unei colectii de la concept la produsul final. Concept colectie. Moodboard.

Curs 7
Realizarea unei genti de la concept la produsul final. Transpunerea in practica a desenului. Realizarea in carton a carcasei unei genti. Prezentarea unui model clasic de geanta. Cum se fabrica. Parti componente. Tipar. Pregatire. Asamblare.

Curs 8
Realizarea unei genti de la concept la produsul final. Realizarea tiparului gentii. Prezentarea unui model clasic de geanta .Cum se fabrica. Parti componente. Tipar. Pregatire. Asamblare.

Curs 9
Realizarea unei genti de la concept la produsul final . Dezvoltarea colectiei. Prezentarea unui model clasic de geanta. Cum se fabrica. Parti componente. Tipar. Pregatire. Asamblare.

Curs 10
Realizarea unei genti de la concept la produsul final. Realizarea prototipului. Prezentarea unui model casic de geanta. Cum se fabrica. Parti componente. Tipar. Pregatire. Asamblare.

Curs 11
Realizarea unei genti de la concept la produsul final. Fisa tehnica a produsului pentru lansarea in productia de serie. Prezentarea prototipului.

Curs 12
Pretul unei genti. Calculul preturilor. Costurile de productie. Optimizarea costurilor. Targurile externe de materiale si utilaje. Revistele de tendinte. Saiturile de tendinte. Inregistrarea brandului pe piata interna si piata externa. Lansarea unui brand pe piata externa. Targurile externe de contractari . Agentiile de vanzari. Exportul.