0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE DESIGN VESTIMENTAR INCEPATORI

Dalles GO va propune cel mai complex curs de design vestimentar din mediul extra-universitar. Pe durata a 20 de saptamani veti parcurge drumul pe care il face orice designer atunci cand creeaza o colectie, de la concept la realizarea propriu-zisa a pieselor vestimentare si la prezentarea acestora. Designeri autohtoni, stilisti cunoscuti, specialisti in tipare si croitorese iscusite va vor vorbi despre contributia lor la realizarea si prezentarea unei colectii.

Cursul este destinat celor care isi doresc sa patrunda in straturile cele mai intime ale modei si designului vestimentar. Pornind de la ideea de baza vom scrie noi povesti adaptabile perioadei contemporane. De la realizarea unui scurt story board ce insumeaza datele documentare si atmosfera specifica unei colectii si pana la alegerea elementelor cheie, repartizarea si reformularea acestora spre schitele finale si pana la retusurile si transformarile produsului final, vom trece prin toate fazele realizarii unui concept vestimentar.

Un modul are 20 saptamani si costa 8.000 lei, achitabili în 4 rate*
Cursurile se tin de doua ori pe saptamana, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 20 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Vestimentar – Modulul Incepatori nu va mai fi de 8000 lei, ci de 4000 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 6400 lei.
Pretul pachetului de Design Vestimentar, Incepatori plus Avansati plus Tipare si Croitorie, cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 8600 lei pentru plata integrala.

LENA CRIVEANU

Profesor BUCURESTI

Lena_Criveanu_portrait_klein
Inca de la debutul sau in 2006, Lena Criveanu s-a dovedit a fi una dintre cele mai interesante voci ale noii generatii de designeri de la noi. Colectiile sale au fost adesea plasate de critici la granita dintre moda și arta, imprimeurile si materialele pictate sau chiar “sculptate” devenind semnatura ei. A fost unul dintre primii designeri care a readus in actualitate elemente din costumul popular romanesc și a participat la targuri de profil din NewYork si Paris. In 2011 a prezentat pentru prima oara o colectie la Berlin Fashion Week, unde a devenit o prezenta constanta in fiecare an

OVIDIU BUTA

Profesor invitat
buta
Relatia cu editorii de moda, cu stilistii si cu toti cei implicati in procesul de promovare a unei colectii vestimentare sunt esentiale pentru ca aceasta sa devina o reusita. Ovidiu Buta, unul dintre pionii cheie ai modei din Romania, te invata necunoscutele din ecuatia unei prezentari de succes. La curent cu tot ce se intampla pe toate meridianele modei, de la Londra la Paris, New York sau Berlin, Ovidiu iti va oferi o imagine holistica asupra directiilor si tendintelor din moda mondiala.

OANA LUPAS

Profesor CLUJ

Lucian Broscatean-2
Oana s-a nascut in 1986, in Zalau, un mic orasel din Transilvania, Romania. A urmat cursurile Universitatii de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, iar dupa absolvire si-a deschis propriul concept-store. In 2008 a infiintat DBOL – Design by Oana Lupas, un brand dinamic care isi propune sa creeze colectii ludice pentru oameni creativi si sensibili. Filosofia brandului este strans legata de celebrarea vietii si a frumusetii, fiind construit cu multa rabdare si pasiune.

Cu accentul pe crearea unui produs unic, atemporal , care sa poate fi purtat in multe feluri de-a lungul anilor, estetica DBOL se caracterizeaza prin siluete minimaliste, detalii neasteptate si broderii manuale lucrate cu migala. La baza creatiilor DBOL sta congruenta dintre contemplarea perfectiunii naturii si grandoarea telurica a broderiilor manuale, o analogie adusa relatiei om-univers. Desi locuieste si lucreaza in Cluj, Oana Lupas e mereu prezenta la targurile de profil din Bucuresti, precum Materia, Autor sau V for Vintage.

Oana traieste astazi visul oricarui absolvent de design vestimentar si anume lucreaza pentru propriul brand de haine, insa recunoaste ca, in spatele acestei realizari sunt foarte multi ani de munca asidua. Acum, pentru ea, a venit momentul sa dea mai departe din lectiile pe care le-a invatat la cursul de Design Vestimentar de la DallesGO, divizia Cluj.

DANA TANASE

Profesor BRASOV


Dana Tanase este absolventa a Scolii Populare de Arta, sectia Design Vestimentar si a unui Masterclass la Institutul European de Design in Milano. Pasiunea pentru design vine inca din copilarie, iar in 2003 a devenit un mod de viata cand a deschis timid, primul atelier de design vestimentar in Constanta. In 2005 a devenit colaborator al emisiunii Shoppingul – Pasiunea mea, difuzat pe canalul Euforia TV, si, mai apoi, moderator al emisiunii Euforia FB.
Din toate aceste experiente a invatat ca pentru a fi designer ai nevoie de mai mult decat un creion si o foaie, ai nevoie de matematica, imaginatie, psihologie si curaj – important este sa stii care este identitatea brand-ului tau si sa te lasi purtat de creativitate.

ROZALIA BOT

Profesor ORADEA


Pedagog de meserie, Rozalia Bot a devenit designer de modă urmându-şi visul din copilarie şi chemarea şi a cucerit lumea cu creaţii unicat ce readuc o tehnică tradiţională românească în ţinutele actuale: broderia florală realizată manual în fir de mătase naturală. In 2012 si-a deschis atelierul ce-i poarta numele, iar in scurt timp a ajuns unul dintre deignerii romani cu cea mai fulminanta ascensiune.

“Amprenta este, cu siguranta, detaliul de broderie manuala realizata din fir de matase de catre mama mea. Aceste flori realizate intr-o paleta coloristica larga electrizeaza vizual orice privitor. Broderia manuala-mecanica este o tehnica veche, insa utilizata din ce in ce mai putin in industria modei, in special in Romania.”

Colecţiile ei au fost aplaudate pe podiumurile din ţară şi de peste hotare, a creat pentru nume celebre din showbiz şi a fost premiată ori de câte ori a ieşit să-si prezinte creatiile in fata celor care preţuiesc frumosul. A fost inclusă direct în categoria Premiere Classe si s-a bucurat de succes internaţional, inclusiv în lumea arabă. Iar colectiile ei au cucerit podiumurile de moda la New York Fashion Week, Beijing, Bratislava sau Budapesta și a îmbrăcat vedete locale si internationa.

MIMI CHIPAILA

Profesor GALATI


De 20 de ani Mimi Chipailă creeaza adevarate povesti vestimentare pentru femeile din toata lumea. Rochiile sale au putut fi admirate in publicații internationale din New York, Paris, Londra, precum si in celebra revista Vogue Italia. Bazate pe un simț artistic vizionar și născute dintr-o mare pasiune pentru fashion, creatiile ce-i poarta semnatura au reușit să-i aducă nenumarate colaborări cu nume sonore din industria modei din România și multe alte participări internaționale pe toate continentele. Stilul care îi definește rochiile este cameleonic, asta pentru ca in colectiile ei se regasesc atat creatii romantice, cat si gotice.

,,A învața să construiești structura unei piese de îmbrăcăminte și apoi să știi să o și execuți mi se pare minunat; să te poți exprima prin haine, să te inspire anotimpul, locul sau oamenii din jurul tau este o poveste fără sfărsit, o călătorie”

Mimi Chipaila creeaza pentru femeia dornica sa fie regina balului, iar rochiile sale au mereu o poveste în spate, astfel incat cea care le poarta se transformă și devine un întreg cu rochia. De altfel, designerul isi doreste sa impartaseasca din pasiunea si imaginatia ei si să-i învețe pe oameni ce înseamnă bunul gust și delicatețea unei rochii.

PROGRAMA CURS

Vei asimila prin exercitii practice notiuni de limbaj plastic, desen si cromatica, vei realiza schite tehnice si artistice, vei lucra cu tesaturi, vei invata sa te joci cu volumetrii si vei realiza efectiv cateva piese vestimentare. Cursul se va finalize cu un proiect de anvergura si anume prezentarea unei colectii de rup, la care vor fi prezenti cei mai importanti editori si bloggeri de moda din Romania.

Saptamana 1
a.
Elemente de limbaj plastic
Punctul (teoretic+practic)
Linia (teoretic+practic)
Istoria costumului, costumul în Antichitate, costumul Egiptului Antic (teoretic)
documentare pentru perioada studiată (colaj, practic)

b.
Elemente de limbaj plastic
Compoziția artistică (teoretic+practic)
Ritmul plastic (teoretic+practic)
Moodboard
Istoria costumului, Costumul în Mesopotamia, Costumul sumero-akkadian, Costumul
asiro-babilonian
documentare pentru perioada studiată
documentare pentru perioada studiată (colaj, practic)

Saptamana 2
a.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul formelor si volumelor simple teoretic+practic)
Istoria costumului, costumul in Grecia Antică, Costumul Etrusc (teoretic)
Documentare pentru perioada studiată (colaj, practic)

b.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul formelor si volumelor simple
Istoria costumului, Costumul Roman, Costumul Bizantin (teoretic)
Documentare pentru perioada studiată (colaj, practic)

Saptamana 3
a.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul formelor si volumelor simple
Istoria costumului, costumul in Evul Mediu, Stilul Gotic, Stilul Romanic
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul formelor si volumelor simple
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 4
a.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul formelor si volumelor simple
Istoria costumului, Costumul în perioada Renașterii
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)
documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul formelor si volumelor simple
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 5
a.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin
Istoria costumului, Costumul în perioada Barocă
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Elemente de limbaj plastic
Forma+Volum (teoretic+practic)
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 6
a.
Elemente de limbaj plastic
Centrul de interes
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, notiuni simple de anatomie
artistică
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Noțiuni generale despre cromatică
Amestecul cromatic
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică
Istoria costumului, Costumul perioadei Roccoco
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 7
a.
Amestecul acromatic
Amestecul culorilor cu alb si negru
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică,
studiul drapajului
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Amestecul culorilor complementare, griurile colorate
Dominanta cromatica, game cromatice
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică,
studiul drapajului
Istoria costumului, Costumul în perioada clasică și neoclasică,
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 8
a.
Dominanta cromatica, game cromatice
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică,
studiul drapajului
Istoria costumului, Costumul în sec al-XVIII-lea
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Dominanta cromatica, game cromatice
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică,
studiul drapajului
Istoria costumului, Costumul în sec al- XIX-lea
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 9
a.
Asocieri cromatice, game cromatice
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică,
studiul drapajului
Lansarea temei colecției de grup, Moodboard, familiarizarea cu temele si tendintele
sezonului în curs
Istoria costumului, 1900-1920
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
Dominanta cromatica, game cromatice
Noțiuni generale despre desen, desenul dupa manechin, noțiuni de anatomie artistică,
studiul drapajului
Mood board, familiarizarea cu temele si tendintele sezonului în curs, schite pe tema dată
Istoria costumului, 1900-1920
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 10
a.
schițe
dezvoltarea liniară a elementelor de inspirație
dezvoltarea liniară a produselor colecției
Istoria costumului, 1920-1940
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
schițe
dezvoltarea liniară a elementelor de inspirație
dezvoltarea liniară a produselor colecției
Schițe de documentare pentru perioadele studiate
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 11
a.
schițe, asocieri de țesături
dezvoltarea liniară a elementelor de inspirație
dezvoltarea liniară a produselor colecției
Istoria costumului, 1940-1960
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
schițe, asocieri de țesături
dezvoltarea liniară a elementelor de inspirație
dezvoltarea liniară a produselor colecției
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 12
a.
noțiuni generale despre tiparul de bază și adaptarea la colecție
Istoria costumului, 1960-1980
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
noțiuni generale despre tiparul de bază și adaptarea la colecție
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 13
a.
realizarea tiparului
Istoria costumului, anii ’80
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
realizarea tiparului
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 14
a.
realizarea tiparului
Istoria costumului, anii ’90
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
realizarea tiparului
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 15
a.
realizarea colecției
Istoria costumului, anii 2000-2015
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
realizarea colecției
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 16
a.
realizarea colecției
decodificarea temelor lansate în cadrul unui sezon
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
realizarea colecției
decodificarea temelor lansate în cadrul unui sezon
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 17
a.
realizarea colecției, finalizare produse
decodificarea temelor lansate în cadrul unui sezon
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
realizarea colecției, finalizare produse
decodificarea temelor lansate în cadrul unui sezon
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 18
a.
realizarea colecției, finalizare produse
decodificarea temelor lansate în cadrul unui sezon
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

b.
realizarea colecției, finalizare produse
decodificarea temelor lansate în cadrul unui sezon
Documentare pentru perioada studiată (schițe+ colaj, practic)

Saptamana 19
a.
styling pentru colectia realizată
pregatire colecție pentru ședința foto (+fitting, accesorii)

b.
ședința foto

Saptamana 20
a.
pregătirea colecției pentru prezentare (fitting, muzică, accesorii)

b.
prezentarea colecției de grup