0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE DESIGN VESTIMENTAR AVANSATI

Doina Levintza si Ovidiu Buta te insotesc pe drumul plin de provocari al crearii unei colectii vestimentare. Iti vei imbunatati abilitatile de desenator, vei invata sa lucrezi cu texturi si volumetrii, vei realiza schite si tipare si în final iti vei aduce aportul creativ la realizarea unei colectii vestimentare de grup. Mai mult decat conceperea unei colectii de haine, vei invata cum sa lansezi si cum sa faci cunoscut publicului un brand vestimentar.

In ce priveste partea teoretica a cursului de Design Vestimentar Avansati, va propunem o privire mai atenta asupra decadelor modei din secolul XX si inceputul secolului XXI. Vom analiza in profunzime moda fiecarei perioade, de la decadentii ani ´20 la revolutionarii ani ´80, stabilind directiile generale ale modei, in functie de contextul social si reprezentantii cei mai de seama ai fenomenului fashion.

In ce priveste partea practica a cursului, aprofundam ilustratia de moda, invatam sa jonglam cu gamele cromatice si sa facem asocieri inedite si studiem in amanunt drapajul si tesaturile. Partea a doua a cursului este dedicata dezvoltarii unei colectii vestimentare de grup, pornind de la stabilirea conceptului, trecând la dezvoltarea liniara a elementelor de inspiratie si ajungând la realizarea tiparelor, croiului si a mulajelor pe manechin.

O si mai mare atentie vom acorda de aceasta data ¨punerii in scena¨a colectiei. Profesorii diviziei Fashion de la DalleGo te invata ce presupune regia spectacolului lansarii unei colectii vestimentare. Vom dedica ore speciale sesiunilor de styling pentru colectia realizata, pregatind fiecare tinuta pentru sedinta foto (fitting, alegerea accesoriilor) si pentru prezentarea finala.

Un modul are 20 saptamani si costa 8.600 lei, achitabili în 4 rate*
Cursurile se tin de doua ori pe saptamana, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 20 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Vestimentar – Modulul Avansati nu va mai fi de 8600 lei, ci de 4300 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 10%, achitand astfel 7740 lei.
Pretul pachetului de Design Vestimentar Avansati plus Tipare si Croitorie plus Stilism Avansati, cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 8600 lei pentru plata integrala.

DOINA LEVINTZA

Profesor BUCURESTI

poza-levintza_1
De foarte mult timp, Doina Levintza este considerat un nume important in lumea modei, a teatrului si a televiziunii. Secretul succesului ei? Pasiunea pentru arta si dorinta de perfectiune.
In 1984, Doina Levintza ajunge in paginile jurnalelor frantuzesti gratie creeatilor ei. Un an mai tarziu expune la Monte Carlo in salonul Beaumarchais de la L’Hotel de Paris. Urmeaza alte doua prezentari, Monte Carlo si Paris, deasemena apreciate de criticii de specialitate.
In 1986 organizeaza la Facultatea de Arhitectura Bucuresti prima prezentare de moda a unui artist plastic intitulata “Moda si spectacol”. In 1997 prezinta la New York, iar un an mai tarziu, colectia “Summer Dream” apare in prestigioasa revista Harpers Bazar US, fiind astfel primul designer roman prezent in paginile celebrei publicatii.
In primii ani dupa revolutie isi dedica o mare parte din activitate modei romanesti si sustinerii tinerilor designeri. Infinteaza intre 1990-1996 Fashion Club, un club in care studentii si tinerii designeri aveau posibilitatea sa isi prezinte creatile in spectacole de moda.
La inceputul anilor 2000 a realizat emisiunea Levintza Prezinta, emisiune care timp de 15 ani a adus in atentia pasionatilor de moda informatii despre tendinte, designeri de top dar si tineri designeri, manechine, fotografi de moda si, nu in ultimul rand, o ampla prezentare a istoriei modei.
A fost presedinta juriului festivalului Pasarela, organizat la Bucuresti de Ambasada Frantei, festival care a premiat o serie de tineri designeri printre care si Laura Popoviciu care, in prezent, lucreaza pentru Luis Vuitton.
De-a lungul anilor a primit numeroase premii si distinctii, I-a fost acordat titlul de furnizor al Casei Regale din Romania si in 2010 I s-a acordat titlul de “Chavalier de l’art et lettres” de catre Ministrul Francez al Culturii, Mr. Frederic Mitterand.

OVIDIU BUTA

Profesor invitat
buta
Relatia cu editorii de moda, cu stilistii si cu toti cei implicati in procesul de promovare a unei colectii vestimentare sunt esentiale pentru ca aceasta sa devina o reusita. Ovidiu Buta, unul dintre pionii cheie ai modei din Romania, te invata necunoscutele din ecuatia unei prezentari de succes. La curent cu tot ce se intampla pe toate meridianele modei, de la Londra la Paris, New York sau Berlin, Ovidiu iti va oferi o imagine holistica asupra directiilor si tendintelor din moda mondiala.

OANA LUPAS

Profesor CLUJ

Lucian Broscatean-2
Oana s-a nascut in 1986, in Zalau, un mic orasel din Transilvania, Romania. A urmat cursurile Universitatii de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, iar dupa absolvire si-a deschis propriul concept-store. In 2008 a infiintat DBOL – Design by Oana Lupas, un brand dinamic care isi propune sa creeze colectii ludice pentru oameni creativi si sensibili. Filosofia brandului este strans legata de celebrarea vietii si a frumusetii, fiind construit cu multa rabdare si pasiune.

Cu accentul pe crearea unui produs unic, atemporal , care sa poate fi purtat in multe feluri de-a lungul anilor, estetica DBOL se caracterizeaza prin siluete minimaliste, detalii neasteptate si broderii manuale lucrate cu migala. La baza creatiilor DBOL sta congruenta dintre contemplarea perfectiunii naturii si grandoarea telurica a broderiilor manuale, o analogie adusa relatiei om-univers. Desi locuieste si lucreaza in Cluj, Oana Lupas e mereu prezenta la targurile de profil din Bucuresti, precum Materia, Autor sau V for Vintage.

Oana traieste astazi visul oricarui absolvent de design vestimentar si anume lucreaza pentru propriul brand de haine, insa recunoaste ca, in spatele acestei realizari sunt foarte multi ani de munca asidua. Acum, pentru ea, a venit momentul sa dea mai departe din lectiile pe care le-a invatat la cursul de Design Vestimentar de la DallesGO, divizia Cluj.

DANA TANASE

Profesor BRASOV


Dana Tanase este absolventa a Scolii Populare de Arta, sectia Design Vestimentar si a unui Masterclass la Institutul European de Design in Milano. Pasiunea pentru design vine inca din copilarie, iar in 2003 a devenit un mod de viata cand a deschis timid, primul atelier de design vestimentar in Constanta. In 2005 a devenit colaborator al emisiunii Shoppingul – Pasiunea mea, difuzat pe canalul Euforia TV, si, mai apoi, moderator al emisiunii Euforia FB.
Din toate aceste experiente a invatat ca pentru a fi designer ai nevoie de mai mult decat un creion si o foaie, ai nevoie de matematica, imaginatie, psihologie si curaj – important este sa stii care este identitatea brand-ului tau si sa te lasi purtat de creativitate.

ROZALIA BOT

Profesor ORADEA


Pedagog de meserie, Rozalia Bot a devenit designer de modă urmându-şi visul din copilarie şi chemarea şi a cucerit lumea cu creaţii unicat ce readuc o tehnică tradiţională românească în ţinutele actuale: broderia florală realizată manual în fir de mătase naturală. In 2012 si-a deschis atelierul ce-i poarta numele, iar in scurt timp a ajuns unul dintre deignerii romani cu cea mai fulminanta ascensiune.

“Amprenta este, cu siguranta, detaliul de broderie manuala realizata din fir de matase de catre mama mea. Aceste flori realizate intr-o paleta coloristica larga electrizeaza vizual orice privitor. Broderia manuala-mecanica este o tehnica veche, insa utilizata din ce in ce mai putin in industria modei, in special in Romania.”

Colecţiile ei au fost aplaudate pe podiumurile din ţară şi de peste hotare, a creat pentru nume celebre din showbiz şi a fost premiată ori de câte ori a ieşit să-si prezinte creatiile in fata celor care preţuiesc frumosul. A fost inclusă direct în categoria Premiere Classe si s-a bucurat de succes internaţional, inclusiv în lumea arabă. Iar colectiile ei au cucerit podiumurile de moda la New York Fashion Week, Beijing, Bratislava sau Budapesta și a îmbrăcat vedete locale si internationa.

MIMI CHIPAILA

Profesor GALATI


De 20 de ani Mimi Chipailă creeaza adevarate povesti vestimentare pentru femeile din toata lumea. Rochiile sale au putut fi admirate in publicații internationale din New York, Paris, Londra, precum si in celebra revista Vogue Italia. Bazate pe un simț artistic vizionar și născute dintr-o mare pasiune pentru fashion, creatiile ce-i poarta semnatura au reușit să-i aducă nenumarate colaborări cu nume sonore din industria modei din România și multe alte participări internaționale pe toate continentele. Stilul care îi definește rochiile este cameleonic, asta pentru ca in colectiile ei se regasesc atat creatii romantice, cat si gotice.

,,A învața să construiești structura unei piese de îmbrăcăminte și apoi să știi să o și execuți mi se pare minunat; să te poți exprima prin haine, să te inspire anotimpul, locul sau oamenii din jurul tau este o poveste fără sfărsit, o călătorie”

Mimi Chipaila creeaza pentru femeia dornica sa fie regina balului, iar rochiile sale au mereu o poveste în spate, astfel incat cea care le poarta se transformă și devine un întreg cu rochia. De altfel, designerul isi doreste sa impartaseasca din pasiunea si imaginatia ei si să-i învețe pe oameni ce înseamnă bunul gust și delicatețea unei rochii.

PROGRAMA CURS

Veti parcurge toate etapele crearii unei colectii vestimentare, de la documentare, alegerea conceptului, la realizarea storyboard-ului si a schitelor. In final veti lucra cu materiale pe manechine de croitorie, veti invata sa va jucati cu volumetrii si veti realiza efectiv cateva piese vestimentare. Cursul se va finaliza cu un proiect de anvergura si anume prezentarea unei colectii de grup, la care vor fi prezenti cei mai importanti editori si bloggeri de moda din Romania.

Saptamana 1
a.
Istoria costumului 1900-1920 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)

b.
Istoria costumului 1900-1920 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)

Saptamana 2
a.
Istoria costumului 1920-1940 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)

b.
Istoria costumului 1920-1940 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)

Saptamana 3
a.
Istoria costumului, 1950-1960 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)

b.
Istoria costumului, 1960-1980 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)

Saptamana 4
a.
Istoria costumului, anii ’80 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

b.
Istoria costumului, anii ’80 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

Saptamana 5
a.
Istoria costumului, anii ’90 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

b.
Istoria costumului, anii ’90 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

Saptamana 6
a.
Istoria costumului, 2000-2015 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

b.
Istoria costumului, 2000-2015 (teoretic)
*cadru social
*trăsături generale
*iconuri
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

Saptamana 7
(teoretic+practic)
a.
Decodificarea tendințelor modei actuale
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

b.
Decodificarea tendințelor modei actuale
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

Saptamana 8
(teoretic+practic)
a.
Decodificarea tendințelor modei actuale
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

b.
Decodificarea tendințelor modei actuale
documentare pentru perioada studiată (schițe+moodboard, practic)
Ilustrația de moda, crochiuri (practic)
Studiul drapajului, texturi (practic)

Saptamana 9
(teoretic+practic)
a.
Sudiul cromaticii, game cromatice, asocieri
Lansarea temei colecției de grup, realizarea și decodificarea conceptului,Moodboard

b.
Sudiul cromaticii, game cromatice, asocieri
Realizarea și decodificarea conceptului pentru tema lansată,Moodboard

Saptamana 10
(teoretic+practic)
a.
Sudiul țesăturilor, asocieri
Realizarea și decodificarea conceptului pentru tema lansată,Moodboard

b.
Sudiul țesăturilor, asocieri
Realizarea și decodificarea conceptului pentru tema lansată,Moodboard

Saptamana 11
(teoretic+practic)
a.
dezvoltarea liniară a elementelor de inspirație
dezvoltarea liniară a produselor colecției
Realizarea și decodificarea conceptului pentru tema lansată

b.
schițe, asocieri de țesături
dezvoltarea liniară a elementelor de inspirație
dezvoltarea liniară a produselor colecției
Realizarea și decodificarea conceptului pentru tema lansată

Saptamana 12
(teoretic+practic)
a.
noțiuni generale despre tiparul de bază și adaptarea la colecție
mulajul pe manechin

b.
noțiuni generale despre tiparul de bază și adaptarea la colecție

Saptamana 13
(teoretic+practic)
a.
realizarea tiparului
mulajul pe manechin

b.
realizarea tiparului
mulajul pe manechin

Saptamana 14
(teoretic+practic)
a.
realizarea tiparului
mulajul pe manechin

b.
realizarea tiparului
mulajul pe manechin

Saptamana 15
(teoretic+practic)
a.
realizarea colecției
noțiuni despre croi și asamblare
mulajul pe manechin

b.
realizarea colecției
noțiuni despre croi și asamblare
mulajul pe manechin

Saptamana 16
(teoretic+practic)
a.
realizarea colecției
noțiuni despre croi și asamblare
mulajul pe manechin

b.
realizarea colecției
noțiuni despre croi și asamblare
mulajul pe manechin

Saptamana 17
(practic)
a.
realizarea colecției, finalizare produse

b.
realizarea colecției, finalizare produse

Saptamana 18
(practic)
a.
realizarea colecției, finalizare produse

b.
realizarea colecției, finalizare produse

Saptamana 19
(practic)
a.
styling pentru colectia realizată
pregatire colecție pentru ședința foto (+fitting, accesorii)

b.
ședința foto

Saptamana 20
(practic)
a.
pregătirea colecției pentru prezentare (fitting, muzică, accesorii)

b.
prezentarea colecției de grup