0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE INTERIOR DESIGN INCEPATORI

Un designer de interior trebuie sa aiba in primul rand spirit de observatie, dar si notiuni de psihologie, cunostinte tehnice si de teorie estetica si stilistica si nu in ultimul rand, un mod coerent de exprimare. Vei capata toate aceste abilitati la cursurile de Design Interior de la DallesGO.

  A room should start a conversation before people actually start exchanging words.

BARRY DIXON

Cursul urmareste evolutia unui interior, pornind de la materialele folosite, texturile alese, stilurile propuse, selectarea paletei de culori si psihologia clientului. De la stilurile clasice: Baroc, Rococo si Neoclassic, la stiluri locale (Scandinav, Provensal, Mediteranean, Marocan) sau contemporane ( Minimalism, Retro Contemporan, Eclectic modern, Romantic, Industrial, Glamour), vei invata sa decodifici fiecare stil in parte si sa iti aduci propriul aport creativ. Vei face cunostinta cu designeri celebri si piese de mobilier care au schimbat istoria, vei invata care sunt pasii unui proiect de design interior, de la discutiile preliminare cu clientii la implementarea propriu-zisa a proiectului, vei afla cum se intocmeste un moodboard si vei primi informatii despre ultimele tendinte Hi-Tech / Hand-Made, despre curentul Slow Design si despre designul romanesc in contextul international.

Un modul are 12 saptamani si costa 3.400 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*Pentru plata integrală beneficiati de o reducere de 10%.

ILEANA RADUCANU

Profesor BUCURESTI

ileana-raducanu

Este de zece ani redactorul-sef ELLE Decoration, o revista a carei licenta se afla si in alte 26 de tari. In 2009 a initiat concursul 3D –Dependent De Design, dand ocazia tinerilor designeri si arhitecti sa isi valideze viziunea creativa cu ajutorul unui juriu format din profesionisti in domeniu. Ileana are puternice conexiuni in lumea designului si arhitecturii, fiind un bun liant intre tinerii talentati si companiile care le pot oferi acestora oportunitati in cariera. Proiectele sale din afara revistei sunt strans legate de sustinerea oamenilor creativi si pasionati de domeniile in care activeaza. Este un foarte bun scouter de talente, des coperind si promovand designeri care acum sunt nume cunoscute in designul de interior autohton.

MIHAI CARAGHIAUR

Profesor TIMISOARA

Mihai
Crescut printre artisti și format intr-un liceu de arta, Mihai Caraghiaur ajunge in facultate sa se indrepte spre designul ambiental.
Designul este perceput ca o forma de expresie si petrecandu-si 1 an de zile in lumea teatrului printre actori si regizori, Mihai dezvolta o intelegere profunda asupra emotiei degajate de culoare, lumina, forma si textura. Atentia pentru detalii, rigurozitatea pe de o parte, combinate cu pasiunea si echilibrul pe de alta parte, fac din Mihai Caraghiaur atat un designer cat și un artist recunoscut, lucru care reiese din lucrarile sale.

Pornind de la sculptura, instalatii si lucrari grafice expuse in tara si strainatate, simtul artistic se reflecta mai departe in proiectele sale de design ambiental. Amprenta sa o regasim in lucrari raspandite pe intreg teritoriul tarii: Castelul de lut, cea mai mediatizata pensiune ecologica din Romania, Casa cu iedera din Timisoara, showroom-urile Tempini din Bucuresti si Timisoara.
Colaborand cu importante birouri de arhitectura, obtine alaturi de acestia recunoasterea meritelor in reviste de specialitate si în cadrul Bienalei Timisorene de Arhitectura in 2016.

PROGRAMA CURS

Curs 1: Prezentarea și teoria designului de interior
Conceptul de spatiu – rezultatul arhitecturii ca mediu construit / rezultatul punerii ImpreunA a obiectelor autonome ce formeazA Si dictează spaTiul. Elemente introductive de psihologia spaTiului, modalitati de abordare in design, metodologie de proiectare de interior. Ne familiarizam cu metoda de lucru si cu pasii abordarii unui proiect de design interior: relatia utilizator – obiect – confort emotional.

Curs 2: Teoria stilurilor – partea 2: stiluri contemporane in amenajari interioare si mobilier
Stilurile lansate in secolul 20 si influentele decorative din afara Europei, tendinte actuale in interior design: Minimalismul si stilul Japonez, Eclecticul Modern/ Kitschul designat, tendinte stilistice precum Industrial, Ehtnic, Romantic etc.
Tema pentru acasa: – realizare de moodboard, ca maniera creativa incipienta de schitre a structurii unui proiect de design. Cercetare “pe teren”: vizite la furnizori de mobilier, cu tema specifica.

Curs 3: Piese iconice de design, despre designeri celebri si creatiile lor
Descoperim povestile marilor designeri care au schimbat istoria mobilierului si întelegem valoarea intrinseca si modul de integrare practica a faimoaselor piese de design ce le poarta semnatura
Aplicatie: forma vs. functionalitate

Curs 4: Design italian
Principii de design. Istorie. Inspiratie. Forma. Materialitate.
Aplicatie curs: Design italian studii de caz.

Curs 5: Design nordic
Principii de design. Istorie. Inspiratie. Forma. Materialitate
Aplicatie curs: Design nordic studii de caz.

Curs 6: Tendinta „HI-TECH / HAND-MADE”
Materiale primare / obiecte de lux.
Curentul Slow Design. Designul romanesc in context international.

Curs 7: Notiuni de ergonomie si mobilare a spatiului
Interventii: reconversia, reabilitarea sau refunctionalizarea spatiilor existente.
Spatii noi – pregatirea suportului. Spatii vechi: metode de abordare.

Curs 8: Cromatica si textura in designul interior
Materiale folosite in designul interior si proprietatile lor de baza – un alt fel de finisaj: materiale texturate. Reguli cromatice. Criterii care stau la baza unui efect optim din punct de vedere vizual
Exercitiu practic – moodboard si scheme pentru proiectul in lucru.
Tema pentru acasa: cercetare si vizite furnizori, lucru cu cataloage si mostre

Curs 9: Folosirea luminii. Modalitați de iluminare a spatiilor. Corpuri de iluminat
Tipuri de lumina: lumina naturala / lumina artificiala / lumina reflectata.
Influenta schemelor de iluminat asupra unui spatiu.
Exercitiu aplicat pe proiectul in lucru.

Curs 10: Noua cultura a locuirii
Reinterpretari in modurile de utilizare ale functiunilor traditionale.
Baia si locul de luat masa

Curs 11: Despre designul de mobilier
Amenajarea zonei de living: viziune si solutii de punere in practica.
Exercitiu de creativitate: design de mic mobilier pentru zona de living.

Curs 12: Proiect final – machete
Revizuire proiecte, corecturi finale si feedback.