0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE DESIGN GRADINI INCEPATORI

Designul interior fara designul gradinii este incomplet. Gradina, arhitectura casei si atmosfera interioara se completeaza si se conditioneaza, pana la punctul la care devin una o prelungire a celeilalte. De aceea, sa ai notiuni de peisagistica face din tine un designer de interior si un arhitect mai bun. La fel, sa intelegi legatura dintre aspectul fatadei casei tale, stilul de amenajare de interior si felul în care poti alege si organiza plantele in gradina proprie iti garanteaza un rezultat mai bun, deci o gradina mai frumoasa. Daca te pasioneaza gradinaritul, dar si designul, acest curs este pentru tine. Invatam putina istorie, descoperim cele mai populare stiluri de amenajare de exterior, ne reamintim notiuni de botanica, invatam sa desenam si sa ilustram un proiect, facem vizite la pepiniere si avem ocazia sa punem in opera o minigradina dupa planurile proprii.

  Daca ai o gradina si o biblioteca, nu mai ai nevoie de nimic.

CICERO

Cursul imbina notiuni teoretice cu excursii pe teren si activitati practice. De aceea, trebuie sa fii dispus sa participi uneori sambata sau duminica (nu mai mult de 4 din cele 12 intalniri), sa porti cizme de cauciuc si manusi si sa iti pui in opera ideile!

Un modul are 12 saptamani si costa 4.800 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Gradini Incepatori nu va mai fi de 4.800 lei, ci de 2.400 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.840 lei.
Pretul pachetului de Design Gradini Incepatori plus Design Gradini Avansati plus Interior Design Incepatori cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 5.200 lei pentru plata integrala

ANDREEA MURESAN

Profesor BUCURESTI si BRASOV

Andreea Mureşan este designer de interior. Si-a descoperit acum multi ani pasiunea pentru peisagistica, care se imbina cu placerea de a petrece timp in aer liber. Ca designer de interior, a descoperit cat de necesar este sa isi sfatuiasca clientii asupra amenajarii gradinii, astfel incat cele doua zone ale unei locuinţe – interior si exterior – sa fie in armonie.

LILIANA THEODORU

Profesor BUCURESTI

Liliana Theodoru, cunoscuta pe piata din Romania in domeniul peisagistic de peste 20 de ani, a dorit dintotdeauna sa-i conecteze pe oameni cu natura prin intermediul gradinilor, adevarate guri de rai sau oaze de liniste construite cu profesionalism, dar mai ales cu dragoste de plante, fapt ce a propagat business-ul Natural Design, care ii apartine, in locuri de top ale industriei. Insa reala satisfactie a Lilianei Theodoru sunt zambetele si lumina inflorite pe chipurile clientilor ei odata cu gradinile.

Pe langa doctoratul in pedologie a absolvit nenumarate cursuri de perfectionare, dorind sa imbine frumosul cu utilul, prin amenajarea unei gradini nu doar ca loc de relaxare, ci si prin plantarea de legume si pomi fructiferi benefici asa-zisei alimentatii “bio”. Membra a Societatii Antroposofice din Romania, Liliana Theodoru vrea sa initieze oamenii sa transpuna frumosul sufletelor lor in verdele gradinilor, si din verdele gradinilor sa absoarba liniste, energie si frumos pentru a-si hrani sufletele. Cu multe aparitii televizate si ecouri peste granitele tarii, Liliana Theodoru doreste sa-i invete pe iubitorii de gradini despre cele mai frumoase plante ale Romaniei si beneficiile lor.

ALEXANDRA POPA

Profesor IASI

Pasiunea pentru natura si design s-a materializat dupa ce a absolvit Facultatea de Peisagistica din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi. A urmat aceasta specializare din pasiune, motivata fiind de dorinta de a-si deschide propriul business in acest domeniu, lucru care s-a si realizat in urma cu 4 ani.

A participat la diverse cursuri, work-shop-uri si conferinte in domeniul designului de gradini si in domenii conexe, asta pentru ca si-a dorit dintotdeauna sa ii conectez pe oameni cu natura, in moduri mai mult sau mai putin conventionale si in spatii unde aparent, nu exista foarte multe optiuni pe zona design-ului vegetal.

PROGRAMA CURS

Curs 1
Legatura dintre arhitectura si peisaj.
Legatura dintre stilul constructiei, stilul amenajarii interioare si stilul gradinii.
Relatia dintre arhitect, designer, peisagist si gradinar.
Rolul designerului.
Prezentarea (brief-ul) proiectului de amenajare a gradinii pe care il vom realiza pe parcursul cursului. Se lucreaza in 3-4 grupe, ca sa se poata face si implementarea cu costuri si eforturi rezonabile.

Curs 2
Designerii momentului.
Cele mai populare stiluri de amenajare a gradinii.
Design contemporan: arhitectura eco, pereti vegetali, acoperisuri verzi.
Gradina urbana de mici dimensiuni.
Uneltele designerului: ce tip de prezentare a proiectului alegem, ce programe de proiectare folosim etc.

Curs 3
Stilurile istorice vs. stilurile contemporane.
Cele mai frumoase gradini istorice.
La plimbare (virtuala) prin parcurile, gradinile publice si gradinile botanice ale lumii.

Curs 4
Notiuni de botanica si horticultura.
Clasificarea plantelor dupa utilizarea in amenajare.
Dozarea si gradarea utilizarii plantelor pentru crearea diferitelor stiluri sau tipuri de peisaj.
Gradini de mari dimensiuni – zonificarea.

Curs 5, 6
Curs practic, pe teren, de identificare a plantelor decorative cele mai folosite in amenajarea gradinilor.
Vizitam pepiniere – CURS DE WEEK-END!

Curs 7
Etapele amenajarii unei gradini.
Materiale de constructie folosite in amenajarea gradinii.
Imprejmuiri. Anexe. Alei, peroane si patio-uri. Trepte si palisade.
Puncte de interes. Bucatarii. Seminee si vetre de foc.
Elemente acvatice – piscina, iazul, cascada, paraul.
Locuri de joaca si locuri de relaxare. Pavilioane si pergole.

Curs 8
Mobilier si accesorii.
Iluminatul gradinii.
Aranjamente festive in gradina si pe terasa.
Gradini in containere.
Terase, balcoane si jardiniere.

Curs 9
Cele mai frumoase 50 de gradini din intreaga lume.
50 cei mai importanti peisagisti ai momentului.
Targuri si expozitii, concursuri, cursuri, resurse de invatare.

Curs 10
Gradina noastra a prins contur.
Definitivam proiectul si prezentarea fiecarei grupe.
Discutam detaliile implementarii.

Curs 11, 12
Punem in opera, la scara mica, proiectele de gradina, pe parcele de teren.
Lucram la o locatie din afara orasului – CURS DE WEEK-END!
Examen
Prezentarea proiectelor