0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE DESIGN GRADINI AVANSATI

Designul interior fara designul gradinii este incomplet. Gradina, arhitectura casei si atmosfera interioara se completeaza si se conditioneaza, pana la punctul la care devin una o prelungire a celeilalte. De aceea, sa ai notiuni de peisagistica face din tine un designer de interior si un arhitect mai bun. La fel, sa intelegi legatura dintre aspectul fatadei casei tale, stilul de amenajare de interior si felul în care poti alege si organiza plantele in gradina proprie iti garanteaza un rezultat mai bun, deci o gradina mai frumoasa. Daca te pasioneaza gradinaritul, dar si designul, acest curs este pentru tine. Invatam putina istorie, descoperim cele mai populare stiluri de amenajare de exterior, ne reamintim notiuni de botanica, invatam sa desenam si sa ilustram un proiect, facem vizite la pepiniere si avem ocazia sa punem in opera o minigradina dupa planurile proprii.

  Daca ai o gradina si o biblioteca, nu mai ai nevoie de nimic.

CICERO

Cursul imbina notiuni teoretice cu excursii pe teren si activitati practice. De aceea, trebuie sa fii dispus sa participi uneori sambata sau duminica (nu mai mult de 4 din cele 12 intalniri), sa porti cizme de cauciuc si manusi si sa iti pui in opera ideile!

Un modul are 12 saptamani si costa 5.200 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Gradini Avansati nu va mai fi de 5.200 lei, ci de 2.600 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 4.160 lei.
Pretul pachetului de Design de Gradini Avansati plus Design Flori plus Designul Interior Incepatori cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 7.600 lei pentru plata integrala.

ANDREEA MURESAN

Profesor BUCURESTI si BRASOV

Andreea Mureşan este designer de interior. Si-a descoperit acum multi ani pasiunea pentru peisagistica, care se imbina cu placerea de a petrece timp in aer liber. Ca designer de interior, a descoperit cat de necesar este sa isi sfatuiasca clientii asupra amenajarii gradinii, astfel incat cele doua zone ale unei locuinţe – interior si exterior – sa fie in armonie.

LILIANA THEODORU

Profesor BUCURESTI

Liliana Theodoru, cunoscuta pe piata din Romania in domeniul peisagistic de peste 20 de ani, a dorit dintotdeauna sa-i conecteze pe oameni cu natura prin intermediul gradinilor, adevarate guri de rai sau oaze de liniste construite cu profesionalism, dar mai ales cu dragoste de plante, fapt ce a propagat business-ul Natural Design, care ii apartine, in locuri de top ale industriei. Insa reala satisfactie a Lilianei Theodoru sunt zambetele si lumina inflorite pe chipurile clientilor ei odata cu gradinile.

Pe langa doctoratul in pedologie a absolvit nenumarate cursuri de perfectionare, dorind sa imbine frumosul cu utilul, prin amenajarea unei gradini nu doar ca loc de relaxare, ci si prin plantarea de legume si pomi fructiferi benefici asa-zisei alimentatii “bio”. Membra a Societatii Antroposofice din Romania, Liliana Theodoru vrea sa initieze oamenii sa transpuna frumosul sufletelor lor in verdele gradinilor, si din verdele gradinilor sa absoarba liniste, energie si frumos pentru a-si hrani sufletele. Cu multe aparitii televizate si ecouri peste granitele tarii, Liliana Theodoru doreste sa-i invete pe iubitorii de gradini despre cele mai frumoase plante ale Romaniei si beneficiile lor.

ALEXANDRA POPA

Profesor IASI

Pasiunea pentru natura si design s-a materializat dupa ce a absolvit Facultatea de Peisagistica din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi. A urmat aceasta specializare din pasiune, motivata fiind de dorinta de a-si deschide propriul business in acest domeniu, lucru care s-a si realizat in urma cu 4 ani.

A participat la diverse cursuri, work-shop-uri si conferinte in domeniul designului de gradini si in domenii conexe, asta pentru ca si-a dorit dintotdeauna sa ii conectez pe oameni cu natura, in moduri mai mult sau mai putin conventionale si in spatii unde aparent, nu exista foarte multe optiuni pe zona design-ului vegetal.

PROGRAMA CURS

Curs 1
Cum se construieste un concept complet de amenajare de exterior.
Cum se ilustreaza conceptul de amenajare de exterior.
Cum se detaliaza pentru implementare.
Prezentarea (brief-ul) proiectului de amenajare a gradinii pe care il vom realiza pe parcursul cursului. O gradina reala, vom implementa proiectul cel mai bun la finalul cursului!

Curs 2
Gradina – istorie si civilizatie.
Proba practica: proiect de gradina traditionala romaneasca.
Modele de buget.

Curs 3
Gradina – istorie si civilizatie.
Proba practica: proiect de gradina clasica interpretata contemporan.
Modele de contract.

Curs 4
Notiuni de botanica si horticultura. Plante decorative vesnic verzi.
Proba practica: proiect de gradina in zona montana.
Modele de proiect de irigatie.

Curs 5, 6
Curs practic, pe teren. Vizitam peisagisti la lucrari. Identificam plante. Recunoastem solutii de compozitie.
CURS DE WEEK-END!

Curs 7
Notiuni de botanica si horticultura. Arbori si arbusti cu frunze cazatoare.
Proba practica: proiect de gradina “4 anotimpuri”.
Modele de compozitii.

Curs 8
Cum se citeste un plan cadastral. Cum se citeste o ridicare topo. Cum ne poate ajuta un inginer topometrist.
Cum comunicam cu un inginer constructor pentru partea de hardscaping.
+ Discutie cu doi invitati de specialitate.

Curs 9
Piatra. Lemn. Metal. Beton. Plastic. Alegerea materialelor potrivite si a metodelor de montaj optime.
+ Discutie cu constructori despre dificultatile de implementare si despre gradul de detaliere a proiectului necesar unei bune implementari.

Curs 10
Gradina noastra a prins contur.
Definitivam proiectul si prezentarea fiecarei propuneri. Votam proiectul castigator.
Discutam detaliile implementarii.

Curs 11
Punem in opera proiectul castigator.
CURS DE WEEKEND!

Curs 12
EXAMEN