0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE ACTORIE

Cursul de Actorie la DallesGO inseamna 12 saptamani palpitante in care descoperi culisele meseriei de actor, te distrezi si inveti sa te cunosti mai bine. Una din cele mai bune tinere actrite din Romania, va preda acest curs, dezvaluind pasionatilor de teatru si film ce inseamna actoria din mai multe perspective. Cursul te invata notiuni practice despre dictie si miscare, propune exercitii captivante de imaginatie, iti arata cum sa transpui experientele personale in actorie si, mai ales, cum sa insufli viata intr-un personaj si sa il faci de neuitat.

Vei lua parte la diverse jocuri de improvizatie menite sa-ti dezvolte atentia, viteza de reactie si capacitatea de memorare. Asa cum se intampla adesea pe scena si in spatele ecranului, vei rade si vei plange, vei aplauda sau te vei revolta, cu alte cuvinte, vei iesi din zona ta de confort si iti vei depasi limitele. Vei capata incredere in propriile forte, vei dobandi dezinvoltura in relatiile interumane si vei invata sa reactionezi spontan. Cea de-a doua parte a modulului este dedicata punerii in scena a unui spectacol pe baza unui scenariu personalizat.

  Acting is a question of absorbing other people’s personalities and adding some of your own experience.

JEAN-PAUL SARTRE

In urma parteneriatului incheiat intre DallesGo si primul teatru independent din Romania, Teatrul Act, spectacolul final se va tine chiar pe scena acestuia, unde regizori si actori celebri, precum Marcel Iures, Alexandru Dabija, Mihai Manutiu, Valeria Seciu, Florin Zanfiresc si multi altii au montat, de-a lungul timpului, spectacole de neuitat. Incarcat cu energia acestui loc cu totul special, vei simti si tu ceea ce multi creatori de teatru aflati la debut au experimentat aici: emotia primelor replici, nesiguranta primelor miscari intr-un decor dramatic si, in final, extazul aplauzelor la scena deschisa.

Vino sa iei parte la cursurile de actorie!

Un modul are 12 saptamani si costa 4.000 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Actorie nu va mai fi de 4.000 lei, ci de 2.000 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.200 lei.
Pretul pachetului de Actorie plus Public Speaking plus Prezentator TV cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 5.000 lei pentru plata integrala.

ANDREEA VASILE

Profesor BUCURESTI

andreea vasile

Absolventă a UNATC, Andreea Vasile este deja un nume important in cinematografia romaneasca. Face parte din noul val de actori talentati, iar in portofoliul ei se regasesc piese de teatru, seriale si filme ce au avut un succes rasunator atat in tara, cat si in strainatate. A avut roluri in super productiile romanesti precum „Umbre”, „Deschide ochii” sau lungmetrajul „De ce eu?”, pentru care, impreuna cu intreaga echipa, a luat “Premiul Criticii pentru cel mai bun film din Balkan Competition”, la Sofia International Film Festival.

Cu o așa experiența in spate, in cele 12 saptămani de cursuri intensive de actorie, Andreea Vasile te va purta prin toate etapele montarii unei piese de teatru, de la lucrul pe text, la memorarea replicilor, pentru ca in final sa deții toate secretele actoriei. Cursul se va incheia cu o reprezentatie cu public, pusa in scena la Teatrul Act.

MARIA OBRETIN

Profesor BUCURESTI

Absolventa a UNATC, la clasa de actorie a Sandei Manu, dascalul care a modelat sute de actori, Maria Obretin are un portofoliu impresionant. A jucat pe numeroase scene ale teatrului romanesc, in productii regizate de mari regizori romani, precum Andrei Serban, Lia Bugnar etc. Cariera ei de film include roluri in “6,9 PE SCARA RICHTER”, regizat de Nae Caranfil, “BUCURESTI NON STOP”, regizat de Dan Chisu, dar si o productie hollywood-iana – celebrul horror “THE NUN”. In plus, face parte din distributia cunoscutului si indragitului serial produs de HBO Romania – UMBRE. Avand experienta unor intalniri cu regizori si profesori de actorie talentati si profesionisti, Maria Obretin va asteapta sa descoperiti tainele si bucuriile actoriei, intr-un curs plin de provocari si surprize!

Astfel, pe parcursul celor 12 saptămani de cursuri intensive de actorie, Maria Obretin te va purta prin toate etapele montarii unei piese de teatru, de la lucrul pe text, la memorarea replicilor, pentru ca in final sa deții toate secretele actoriei. Cursul se va incheia cu o reprezentatie cu public, pusa in scena la Teatrul Act.

KIRA HAGI

Profesor ACTORIE KIDS

kira hagi

Kira Hagi are 23 de ani si este actrita de la 12 ani, cand a început sa joace pe scenele de teatru din București, sub coordonarea lui Filip Ristovski. Dupa un curs de teatru la Cambridge, un rol intr-un film de mediu metraj si cateva piese cu ecouri exceptionale de la presa de specialitate, Kira a ales sa invete actoria peste ocean, la New York Film Academy din LA. A intrat cu bursa si trei ani mai tarziu a terminat in primii 5% cei mai buni studenti din Universitate.

In acelasi timp a jucat în nenumarate filme de scoala si a regizat cateva proiecte personale pentru care a fost recompensata cu premii la festivalurile studentesti. In 2018 s-a intors în tara pentru un rol intr-un film romanesc, apoi a continuat cu un rol principal intr-o piesa care înca se joaca si înca apar proiecte care o tin legata de tara sa. Unul dintre ele este propunerea de a preda cursuri de actorie pentru copii la DallesGo Kids. „Imi place ideea ca si eu pot deschide drumul pentru cineva tanar si talentat, așa cum si eu am fost indrumata cand eram foarte mica, de cativa oameni care au crezut in talentul meu, mai mult decat in numele meu.”, spune Kira legat de aceasta noua experienta.

DIANA FUFEZAN

Profesor SIBIU

Actrita a Teatrului National Radu Stanca din Sibiu, Diana Fufezan a colaborat cu unii dintre cei mai prestigiosi regizori din tara si strainatate printre care Silviu Purcarete, Yuri Kordonsky, Andrei Serban, Tompa Gabor, Radu Nica, etc. avand roluri importante in peste 40 spectacole. A participat la numeroase festivaluri nationale si internationale de teatru, a fost cu spectacole in selectia oficiala a renumitelor festivaluri de la Edinburg si Avignon.

Face parte din distributia spectacolelor premiate Uniter: “Othello?!”regia Andry Zholdak, 2002, “Nora” regia Radu Nica, 2004, “Ultima zi a tineretii” regia Yuri Kordonsky, 2011, “Calatoriile lui Gulliver” coordonare Silviu Purcarete, 2013, “Povestea printesei deocheate” regia Silviu Purcarete, 2019. In film, primul rol i-a fost incredintat de Silviu Purcarete in “Undeva la Palilula”.

Complementar pasiunii de a fi pe scena este interesul de a descoperi raspunsuri si, de ce nu, drumuri noi impreuna cu studentii cu care lucreaza la Departamentul de Arta Teatrala din Sibiu, unde preda arta actorului, dar si cu cei pe care ii va intalni la cursurile de Actorie de la DallesGO Sibiu.

ELENA IVANCA

Profesor CLUJ

Absolventa a Facultatii de Teatru si Film din Cluj, Elena Ivanca este actriță la Teatrul Național din Cluj-Napoca de aproape douăzeci de ani, timp in care a jucat nenumărate roluri și a devenit un simbol al teatrului românesc. Cu o modestie si un talent iesite din comun, actrita spune despre meseria pe care o practica cu atat daruire ca este strâns legată de cine este ea ca persoană, dar și de destin. Este dedicata scenei și de fiecare dată încearcă să creeze o legătură între ea și public și vede teatrul asemenea unui miracol. In film s-a întâlnit cu regizori precum Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru, Marian Crișan, Lucian Alexandresu sau Ion Indolean si a participat la Festivaluri importante din tara si stainatate, precum Festivalul International de Film de la Cannes.

Cu un doctorat in actorie obtinut cu lucrarea ,, Gestul ca mediator și creator de sens. De la text la întruparea personajului”, răsplătită cu cea mai înaltă distincție academică ,,Summa cum Laude”, plus nenumarate premii castigate de-a lungul celor doua decenii de actorie, Elena Ivanca este un nume de referinta al teatrului romanesc. Iar pe langa scena, o mare parte din timp si-l imparte intre Facultatea de Teatru și Film din Cluj unde predă cursuri de Dicție și Vorbire Scenică, si Academia de Muzică ,, Ghe.Dima” Cluj, unde predă cursuri de arta actorului, mișcare scenică și dramaturgie, in calitate de Lector Dr. Asociat.

OLGA TOROK

Profesor TIMISOARA

Membra a Teatrului German de Stat din Timisoara, Olga Torok este una dintre cele mai bune actrite ale generatiei sale. In 2008 a evoluat la Teatrul Municipal din Brunico, Italia, în coproducţia “Oameni dragi”, de Laura de Weck, iar in 2012 a fost aleasă pentru proiectul “10 pentru FILM” în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF). In cadrul festivalului Interetnic “Ifeszt2012” de la Oradea a primit premiul pentru “Cea mai bună actriţă în rol secundar” cu rolul “Jamie” din piesa “CUPLUtoniu – Furiile & Marele război”, de Neil LaBute, în regia lui Radu-Alexandru Nica. Si tot in 2012 a primit Premiul Pro Cultura Timisiensis în categoria Pro Cultura Certitudini pentru întreaga ei activitate.

O actrita deosebit de talentata, rolurile facute de Olga Torok au fost apreciate la scara larga de critici importanti din lumea teatrului romanesc. Astfel, in 2013 a fost nominalizata la premiile UNITER pentru “Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru rolul Sylvia din piesa “Fetița în bolul peștelui auriu” regizată de Radu Afrim. Tot la Premiile UNITER, dar in anul 2018, a fost nominalizata la sectunea “cea mai bună actriță în rol principal”, pentru rolul Eréndira din spectacolul „Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky.

PROGRAMA CURS

Pe parcursul celor 12 saptamani vei repeta un rol special gandit pentru tine. Vei trece prin toate etapele montarii unei piese de teatru, de la lucrul pe text, la memorarea replicilor si repetitii. Cursul se va incheia fie cu o reprezentatie cu public, pusa in scena de cursanti la Teatrul Act, fie cu un scurt film care va putea fi vizionat on-line.

Curs 1
Prezentarea cursului si a scopului urmarit de fiecare cursant
Incalzire
Jocuri de cunoastere si obisnuire cu partenerii din grupa

Curs 2
Incalzire
Antrenamentul vorbirii
Jocuri pentru dezvoltarea atentiei si a vitezei de reactie

Curs 3
Incalzire fizica
Antrenament vorbire
Jocuri pentru dezvoltarea memoriei
Alegerea textelor

Curs 4
Incalzire
Antrenament vorbire
Al patrulea perete / Jocuri de improvizatie
Definitivarea textelor/ Distribuirea rolurilor

Curs 5
Incalzire
Lectura
Lucru pe text

Curs 6
Incalzire
Antrenament vorbire
Lucru pe text

Curs 7
Incalzire
Antrenament vorbire
Lucru pe text
Repetitii

Curs 8
Incalzire
Antrenament Vorbire
Repetitii

Curs 9
Incalzire
Antrenament Vorbire
Repetitii

Curs 10
Incalzire
Antrenament vorbire
Repetitii
Stabilirea detaliilor spectacol

Curs 11
Incalzire
Antrenament Vorbire
Repetitii

Curs 12
Spectacolul de final cu public