0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Ana Consulea cofetar școlit în Franța, pasionată de cofetăria românească a reusit să reinterpreteze, într-un mod original, rețete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume.

Ana Consulea cofetar școlit în Franța, pasionată de cofetăria românească a reusit să reinterpreteze, într-un mod original, rețete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume.

Ana Consulea, expert cofetar și fondator al Zexe Braserie, este deja un nume cunoscut în lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, după ce a studiat arta cofetăriei în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, și Miackel Azouz.

Dupa această experientă care i-a marcat viața, Ana s-a întors în România, hotarâta să schimbe gusturi și mentalitați. A reușit rapid să atragă atenția publicului amator de dulciuri de calitate, prin linia de deserturi din restaurantul familiei, Zexe.  A reinterpretat, într-un mod original, rețete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume – Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria.

Pe lânga dulciurile istorice, Ana Consulea a reinterpretat în manieră originală o serie de deserturi frantuzești, adaptate la gustul local: Le Petit-Antoine – bestsellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats etc. În anul 2014, Ana Consulea a dat lecții de cofetarie finaliștilor de la emisiunea MasterChef, iar acum a decis să se alăture catedrei de profesori DallesGO unde îi va învăța pe cursanți bazele cofetariei.

DallesGO: Cum a fost acest sezon?

Ana Consulea: A fost un sezon plin de oameni curioși,una dintre grupe chiar s-a întrecut pe sine, cu toate întrebările pe care mi le puneau.

DallesGO: Cum a fost cursul live online?

A.C: A fost un curs super interesant, am predat multe tips and tricks-uri, fac deja chestia asta de ceva timp, a fost o așezare a lucrurilor și a fost bine. Extrem, extrem de activ, aveam mulți oameni care întrebau. Mie îmi place foarte mult treaba asta la cursul live online, că pot discuta direct, live cu participanții la curs.

DallesGO: Cum au fost cursanții?

A.C: Cursanții au fost exact așa cum ți-am spus,plini,plini de curiozități,plini de întrebări,aveam noi o glumă,mi-au dat knockout la fiecare curs,pentru că de când intrau până plecau numai întrebări, comentarii, erau și foarte dornici să învețe,așa că mi-a plăcut foarte mult,au fost de fapt grupe care au fost foarte active și mie îmi place foarte mult lucrul ăsta.

DallesGO: Cum este Ana?

A.C: O persoană caldă,amuzantă,profi, implicată,super empatică,dedicată și pasionată.Am investit enorm de multă muncă și pasiune în tot ceea ce am făcut până în prezent.

DallesGO: Cum ti-ai descoperit această pasiune?

A.C: Eu am avut dintotdeauna o afinitate pentru domeniile estetice și cea mai evidentă pasiune a mea era să fac prăjituri. La un nivel de amator, dar cu mult entuziasm. Am încercat să duc această pasiune la nivelul următor, mi-am cumpărat cărți, m-am apucat să studiez, am căutat o școală de cofetărie. Nu am găsit-o la acel moment în România, așa că m-am înscris la Școala de cofetărie din Montbeliard, Franța, și de aici a început totul. Școala din Franța mi-a definit carierea de până acum. A fost un an intens, în care eu am cumulat practic 2 ani. Aici am învățat din plin nu doar partea tehnică a cofetăriei, ci toate lucrurile cu care vine la pachet această meserie, sau mai bine spus, acest stil de viață: rigurozitate, disciplină, respect pentru calitate.

DallesGO: Ce au învățat cursanții la acest curs?

A.C: Au avut treisprezece cursuri chiar, au învățat de la blaturi, creme, aluaturi dospite, aluaturi de tartă, macaroons, mouse-uri,au învățat foarte multe pe parcursul acestui curs și sper să le fie util,tot ceea ce am făcut împreună.

 

DallesGO: Ce surprize pregătești pentru noul sezon?

A.C: Pentru noul sezon vom introduce un nou curs de aluaturi dospite și am așa o surpriză,voi schimba puțin aspectul cursurilor, după atât de multe sezoane,cred că sunt acolo aspecte unde pot îmbunătăți puțin structura cursului

.