0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURS COFETARIE

ANA CONSULEA

La doar 27 de ani, Ana Consulea, expert cofetar si fondator al Zexe Braserie, este deja un nume cunoscut in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat arta cofetariei in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut sansa sa invete de la nume mari din cofetaria artizanala: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, si Miackel Azouz.

Dupa un an de cursuri intense, Ana s-a intors in România, hotarâta sa schimbe gusturi si mentalitati. A reusit rapid sa atraga atentia publicului amator de dulciuri de calitate, prin linia de deserturi din restaurantul familiei, Zexe. Initiativa de a-si deschide o braserie proprie, in care toate dulciurile sa stea sub acelasi acoperis, a venit la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus mult efort si cercetare la nivelul istoriei cofetariei românesti. Ana Consulea a reusit astfel sa reinterpreteze, intr-un mod original, retete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume – Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria.

Pe lânga dulciurile istorice, Ana Consulea a reinterpretat in maniera originala o serie de deserturi frantuzesti, adaptate la gustul local: Le Petit-Antoine – bestsellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats etc. In anul 2014, Ana Consulea a dat lectii de cofetarie finalistilor de la emisiunea MasterChef, iar acum a decis sa se alature catedrei de profesori DallesGO unde ii va invata pe cursanti bazele cofetariei.

PARTENERI:
image description