0769 041 711
info@dallesgo.ro

COOKING INCEPATORI

CURS ACREDITAT

Indiferent ca sunteti recunoscuti pentru talentul vostru in bucatarie sau pur si simplu vreti sa invatati ceva nou si sa aduceti calitate vietii voastre, la cursurile de Cooking Incepatori puteti descoperi bucataria intr-un mod mai mult decat placut: gatind si degustand propriile preparate. Totul in compania unui vin bun de la partenerul nostru, Aurelia Visinescu.

Fiecare curs reprezinta o calatorie intr-una din bucatariile lumii, de la cea argentiniana, la cea indiana sau cea chineza. Asta inseamna 12 bucatarii diferite in doar trei luni de zile! La fiecare intalnire veti gati trei-patru preparate complexe, veti testa ingrediente si mirodenii noi si veti afla particularitatile culturii respective din perspectiva gastronomica.

Un modul are 12 saptamani si costa 3.400 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile se tin in timpul saptamanii, după ora 18:30.
*Pentru plata integrala beneficiati de o reducere de 10%.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei
Studentii beneficiaza de reducere.

PROFESOR COOKING

LIVIU CHIORPEC

marius-tudosiei

Liviu Chiorpec e exemplul perfect pentru cei care viseaza sa isi schimbe radical viata cu ajutorul gatitului sau care pur si simplu vor sa invete sa aseze in farfurie o mancare gustoasa pentru familie si prieteni. De ce spunem asta? Pentru ca s-a lasat de munca in corporatie dupa varsta de 40 de ani si s-a apucat de facut mancare. A inceput sa gateasca la el acasa, pentru prieteni si curand, activitatea asta a ajuns sa ii aduca, pe langa multa relaxare, si ceva castiguri materiale. Acasa la el e La Chiorpec, locul unde testeaza teorii de fizica si chimie alimentara, unde ¨imblanzeste¨ roboti de bucatarie si, la nevoie, improvizeaza unii noi, unde toaca, amesteca, prajeste si, in final, pune pe masa ceva delicios.

Ii place sa isi spuna bucatar, nu chef si isi datoreaza toata priceperea studiului autodidact, biblioteca sa cuprinzand o buna selectie de carti de bucate si biografii de chef-i cunoscuti.

Liviu crede ca, noua, romanilor, inca ne lipseste educatia culinara si intelegerea a ceea ce mancam. Poate de aceea nici nu avem inca in Romania restaurante cu stele Michelin. Mancarea pentru el este o experienta. Mancarea nu trebuie sa fie scumpa sau ieftina, trebuie sa fie buna. Si mai crede ca, cu acelasi efort si cu aceleasi ingrediente, poti face o mancare memorabila sau una detestabila. Iata de ce, apreciaza un client care intelege intentia din farfurie si decodifica tehnica din spatele unui fel de mancare, chiar daca nu ii apreciaza in totalitate gustul.

Gateste in continuare pentru prieteni, dar il poti gasi si la cele mai hot petreceri din Capitala, cu manecile suflecate, aplecat asupra unei halci sfarainde de carne. Daca vrei sa inveti mai multe de la el, il gasesti la cursurile de Cooking de la DallesGO.

Programa

Fiecare curs reprezinta o calatorie intr-una din bucatariile lumii, de la cea argentiniana, la cea indiana sau cea chineza. Asta inseamna 12 bucatarii diferite in doar trei luni de zile! La fiecare intalnire veti gati trei-patru preparate complexe, veti testa ingredient si mirodenii noi si veti afla particularitatile culturii respective din perspectiva gastronomica.

Incepem de departe, de foarte departe, tocmai din America de sud:
Din Argentina culegem Asado – nu e doar un mod de a prepara carnea, ci si un tip de manifestare sociala.
Apoi lipim Empanadas – pe care le umplem, de voie, cu cateva tipuri de umpluturi.
Cu Dulce de Lecce facem deserturi.

Ne oprim prin America centrala, sa testam niste variante de-a gati ca insularii:
Guacamole clasic – pentru ca e un aperitiv/sidedish care a facut inconjurul lumii.
Cheviche dintr-un peste proaspat – un alt aperitiv ofertant.
Timbale
Inchidem cu un orez cu peste – e o zona in care orezul se combina mereu cu pestele sau fructele de mare.

Sarim in India strict cat sa gatim :
Chiftelute de ceapa – acele « Onion baji » pe care le comandam mereu la restaurantele indiene.
Pasánda – din carne de miel si muuuulte mirodenii.
Gulab Jamun – cu asta ne indulcim definitiv…

China ne ajuta de fiecare data cu idei bune :
Probabil cel mai popular si mai iubit preparat este Pork Belly – nu se prepara usor deloc, insa efortul este pe deplin rasplatit.
Stirfry de tofu si legume – este despre ingrediente, dar mai ales despre tehnica de gatire si despre conditiile minimale pe care trebuie sa le asiguri procesului.
Mai facem si un peste in ulei de susan… :)
N-ar fi China fara springrolls ! Vegetariene!

Thailanda:
Deschidem papilele cu o supa iute dar aromata, bineinteles cu fructe de mare.
Continuam cu un curry cremos de pui stins din iuteala cu lapte de cocos si aromat cu frunze de kafir, servit pe un pat de taitei de orez.
Si la final, tot un stirfy cu legume dar atat de diferit de cel al Chinei.

Turcia:
O minunata salata de vinete picanta, asa cum numai turcii stiu s-o faca
Imambayildi – versiunea turceasca de gatit vanata este total vegetariana, usoara si aromata.
Si da, humus, de langa care nu ar putea lipsi o salata de patrunjel, foarte asemanatoare cu tabbouleh.

Italia:
Pasta fresca, pe care le putem servi fie intr-o o combinatie fara cusur de trufe si sos carbonara, fie alaturi de un savuros pesto genovese.
Felurite combinatii pentru crostini specifice regiunii Toscana, incepand cu un pate de casa si sfarsind cu o foarte interesanta pasta de slanina si rozmarin.
Risotto cu ciuperci de padure

Grecia:
Mai mult ca sigur o plimbare prin meniul oricarei taverne o sa ne astearna in farfurii
spanakopita, adica acea minunata placinta cu feta si spanac,
aparent banalul tzatziki alaturi de chiftelute de dovlecei si da,
salata de caracatita, e carei pregatire, o sa vedeti, e mai simpla ca « buna ziua ! »

Franta:
Aici o sa ne desfatam cu cateva retete clasice, dar atat de savuroase :
Supa de ceapa
Moules Mariniere, gatite in mai multe feluri si bineinteles,
Coq au vin

Ajungem acasa – iar pentru mine acasa inseamna retetele copilariei :
Facem borsul de sfecla rosie – unul extrem de sanatos (pana sa-l ineci in smantana !)
Ne indepartam un pic de zona dietetica si tragem un pui cu smantana si marar,
Iar la final coacem alivenci si fierbem coltunasi.
Si pregatim o carne pe care o vom gati peste o saptamana.

Este ultima intalnire si atacam o tema universala : Gatitul carnii la grill.:
Va fi o incursiune intre vita, porc, pui si miel. Fiecare tip de carne cu asezonarea, timpii si secretele sale…

La examen o sa fie ca la un concurs ! Cu ingrediente necunoscute si imaginatie multa.