0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURS COFETARIE

CURS ACREDITAT

Deserturile sunt prefertele tuturor asa ca la DallesGO te ajutam sa te specializezi in prepararea lor. Timp de trei luni vei reusi sa prinzi ca din zbor cele mai savuroase retete de la cofetarul Ana Consulea (Zexe Braserie), care te va invata bazele cofetariei.

Cu o experienta acumulata in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut sansa de a lua lectii de la unul dintre cei mai buni 100 de cofetari artizani ai lumii, Eric Vergane sau de la Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, Ana Consulea iti ofera acum ocazia de a invata si tu secretele prepararii celor mai delicioase deserturi.

„Este un curs interactiv, diferit de tot ceea ce exista pe piata in acest moment si are la baza programa dupa care si eu la rândul meu am studiat in Franta. Vor fi 12 saptamâni in care vom pregati cele mai iubite deserturi”, promite Ana Consulea. Prin urmare, cursurile vin ca o completare al unui stil de viata delicios.

Un modul are 12 saptamani si costa 3.800 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile se tin in timpul saptamanii, după ora 18:30.
*Pentru plata integrala beneficiati de o reducere de 10%.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei
Studentii beneficiaza de reducere.

PROFESOR COFETARIE

ANA CONSULEA

ana-consulea-4

La doar 27 de ani, Ana Consulea, expert cofetar si fondator al Zexe Braserie, este deja un nume cunoscut in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat arta cofetariei in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut sansa sa invete de la nume mari din cofetaria artizanala: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, si Miackel Azouz.

Dupa un an de cursuri intense, Ana s-a intors in România, hotarâta sa schimbe gusturi si mentalitati. A reusit rapid sa atraga atentia publicului amator de dulciuri de calitate, prin linia de deserturi din restaurantul familiei, Zexe. Initiativa de a-si deschide o braserie proprie, in care toate dulciurile sa stea sub acelasi acoperis, a venit la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus mult efort si cercetare la nivelul istoriei cofetariei românesti. Ana Consulea a reusit astfel sa reinterpreteze, intr-un mod original, retete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume – Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria.

Pe lânga dulciurile istorice, Ana Consulea a reinterpretat in maniera originala o serie de deserturi frantuzesti, adaptate la gustul local: Le Petit-Antoine – bestsellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats etc. In anul 2014, Ana Consulea a dat lectii de cofetarie finalistilor de la emisiunea MasterChef, iar acum a decis sa se alature catedrei de profesori DallesGO unde ii va invata pe cursanti bazele cofetariei.

Programa

Cursul de Cofetarie isi propune sa te transforme intr-un adevarat expert al deserturilor. Astfel, la fiecare curs vei avea ocazia sa inveti secretele ascunse ale cofetariei plecand de la blaturi de baza si pana la cele mai complexe retete de dulciuri, pentru ca la finalul celor 12 saptamani sa iti poti surprinde familia, prietenii si chiar pe tine cu deserturi faimoase in lumea intreaga.

Curs 1
Introducere in cofetarie- Ce inseamna sa fii cofetar?
Despre materiile prime – faina, zahar, oua, lapte, grasimi, sare.
Blaturi de baza – Genoise, Dacquoise, Joconde, blat de tarta.

Curs 2
Creme de baza – crema patisera, crema Chantilly, crema englezeasca, crema de unt, crema mousseline, crema de migdale, crema diplomat, frangipan, crema bavareza.

Curs 3
Mousse-uri – feluri de mousse, torturi pe baza de mousse.

Curs 4
Ciocolata – creme, ganache, bomboane, decoruri.

Curs 5
Prajituri individuale.

Curs 6
Tarte – coapte si la rece.

Curs 7
Macarons, bezele si biscuiti.

Curs 8
Prajituri clasice: Cremsnit, Pavlova, Charlotte.

Curs 9
Eclere si choux.

Curs 10
Inghetata si parfait.

Curs 11
Checuri, muffins, negrese.

Curs 12 – Examen final